Sommer ved Mjøsa

«…Mjøsas hvite svane tar oss med på en ettermiddagsseilas via Gjøvik til Hamar»

Avreisedato: 06. august 2023 | 4 dager | Turpris: 5290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Magisk stemning med gregoriansk sang på Domkirkeodden!

Vi hører noen av Prøysens koselige viser i Prøysenhuset

Bli med oss på sommertur til Mjøsa. Vi får oppleve det vakre landskapet som omgir Mjøsa, vi besøker både Lillehammer og Gjøvik, og skal bo i koselige Hamar. Vi får gåsehud når vi blir underholdt med gregoriansk sang på Domkirkeodden, og får høre noen av Prøysens koselige viser i Prøysenhuset. Vi skal også ut å seile på Mjøsa med Skibladner, og lære mer om historien til områdene som omgir Mjøsa.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Vi seiler på Mjøsa med DS Skibladner

Opplev Maihaugen og trehus bebyggelsen i Lillehammer

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5290
Sted: Norge, Hamar
Avreisedato: 06. august 2023
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 09. august 2023

Program

Søndag: Hjem – Hamar Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 til Oslo, og videre nordover langs E-6. Vi kommer til sørenden av Mjøsa hvor vi skal besøke Eidsvollsbygningen hvor grunnloven ble undertegnet i 1814. Vi får med oss guide som viser oss rundt i de historiske omgivelsene. Etter besøket her fortsetter vi ferden langs Mjøsa opp til Hamar hvor vi skal bo alle 3 nettene. Vi samles til felles middag om kvelden.

Mandag og tirsdag: I Hamar Frokost inkludert hver dag, og middag en kveld i tillegg til ankomstdagen. Den ene dagen starter vi med besøk på Domkirkeodden. Her får vi med oss syngende guider som tar oss med tilbake i tid med vakker gregoriansk sang. Etter besøket her kjører vi like på utsiden av byen hvor vi skal besøke Norsk Utvandrermuseum. Her får vi høre historien om hvordan nordmenn utvandret til USA, flere av bygningene vi finner her er flyttet fra USA til Norge og forteller historien om hvordan de bodde og levde over der. Den andre dagen starter vi med å kjøre til Rudshøgda. Her stopper vi ved Alf Prøysens barndomshjem hvor vi får en omvisning. Etter besøket her følger vi Mjøsa opp til Lillehammer. Her får vi først litt fritid i det koselige trehusmiljøet hvor vi kan spise lunsj på egenhånd, før vi kjører opp til Maihaugen. Her får vi en introduksjon til museet, før vi på egenhånd kan gå rundt og se på alle de forskjellige husene som finnes her. Om ettermiddagen kjører vi til Moelv hvor vi går om bord i Mjøsas hvite svane, DS ”Skibladner”, som skal ta oss med på en ettermiddagsseilas de neste 2 timene via Gjøvik til Hamar.

Onsdag: Hamar – hjem Frokost på hotellet før vi pakker i bussen og setter kursen hjemover. Vi kjører over til andre sida av Mjøsa og Gjøvik der vi skal besøke vakre Gjøvik Gård. Her får vi høre historien om hvor fort det ble anlagt by på Gjøvik, og om glassverksgrunnlegeren Caspar Kauffeldt og samfunnet rundt Gjøvik Glasværk. Etter besøket fortsetter vi på Rv 4 forbi Jaren og Gran tilbake til Olso, og videre sørover langs E-18 tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 990,-