Sommer ytterst i havgapet på Sunnmøre

«….om ettermiddagen drar vi på utflukt til fugleøya Runde»

Avreisedato: 07. juli 2024 | 6 dager | Turpris: 9590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Vakre perler på kysten av Vestlandet

Opplevelsesrik tur til Sunnmøre

Bli med oss på en utrolig spennende sommertur til bortgjemte perler på kysten av Vestlandet. Vi får oppleve den fantastiske fugleøya Runde, de majestetiske Sunnmørsalpene som stuper ned i Hjørundfjorden, og får se Skorpesundet som var stedet Lingekompaniet satte seil mot Shetland under krigen. På vei hjem kjører vi over Valdresflya med panoramautsikt over vakkert fjellandskap.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Spekket med spennende opplevelser

Vi besøker fugleøya Runde

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9590
Sted: Norge, Fosnavåg
Avreisedato: 07. juli 2024
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 12. juli 2024

Program

Søndag: Hjem – Skei i Jølster Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Sandvika jernbanestasjon. Herfra kjører vi inn i landet langs Tyrifjorden, forbi Hønefoss og frem til Gol. Herfra fortsetter vi gjennom vakkert fjellterreng med snø på alle kanter over Hemsedal før vi kommer ned til Sognefjorden ved Lærdal. Vi tar ferge over Sognefjorden før vi fortsetter forbi Sogndal, og tar et fotostopp med flott utsikt over Jostedalsbreen før vi ankommer Skei i Jølster hvor vi skal bo denne natta. Vi samles til felles middag.

Mandag: Skei i Jølster – Fosnavåg Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen mot vakre fjorder på vei til Fosnavåg. Vi kjører over fjellet til Innvikfjorden som vi følger forbi Olden, Loen og Stryn før vi fortsetter frem til Urke som ligger fantastisk til ved den flotte Hjørundfjorden. Vi tar ferge over til det koselige fiskeværet Sæbø og får en fantastisk utsikt over de flotte Sunnmørsalpene. Om ettermiddagen passerer vi Ørsta og videre det siste stykket ut i havgapet til Fosnavåg som blir vårt hjem de neste 3 nettene. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag og onsdag: I Fosnavåg Frokost inkludert hver dag. Den ene dagen skal vi på en spennende utflukt med båt. Vi blir hentet like ved hotellet og drar ut til Skorpesundet. Her får vi se vårfjøsen hvor Lingekompaniet og flere sentrale motstandsfolk satte seil mot Shetland under krigen. Vi blir også tatt med til det gamle handelsstedet Flåvær. Vi er tilbake i Fosnavåg i tide for lunsj på egenhånd, ettermiddagen fri til å utforske området på egenhånd, og alle «må» ta seg en tur til skulpturen Fiskarkona som står og speider utover havet. Den andre dagen drar vi på formiddagsbesøk til Herøy Kystmuseum. Øya som museet ligger på har en interessant historie som går over 1000 år tilbake i tid, og husene vi ser i dag er den gamle handelsplassen slik den vokste frem til 1800-tallet. Om ettermiddagen drar vi på utflukt til fugleøya Runde som er hjem til 500 000 fugl i hekkesesongen. Her starter vi med å besøke Runde Miljøsenter hvor vi får se den storslåtte filmen Havets sølv, og får en guidet rundtur.  Vi får høre historien om Rundeskatten fra Akerendam-forliset i 1725. Vi har også inkludert enkel middag her ute før vi får med oss en naturguide som tar oss med helt til tuppen ved Goksøyra. Dette er det nærmeste vi kommer Lundefuglen, og vi får høre om fugle- og skatteøya Runde. Her er det mulig for de som ønsker og er litt spreke turgåere til å bli med til fots til fuglefjellet. Vi returnerer til Fosnavåg utpå kvelden.

Torsdag: Fosnavåg – Beistostølen Vi spiser en god frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen hjemover. I dag skal vi på en fantastisk tur langs fjord og fjell. Vi kjører forbi Volda og Grodås, før vi tar fatt på stigningen opp mot Grotli og videre til Lom. Herfra kjører vi over Valdresflya hvor vi kommer opp i en høyde på nesten 1400 meter med fantastisk utsikt over fjell og vidder på alle kanter, og Galdhøpiggen i det fjerne. Vi kommer til Beitostølen hvor i skal bo i vakkert fjellandskap den siste natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag: Beitostølen – hjem Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen. Vi kjører sørover forbi Fagernes, Bagn og Nes ned til Hønefoss. Herfra videre ned til Sandvika, hvor bussen svinger ut på E-18 sørover tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 850,-