Sommerdager på elvecruise langs vakre Douro i Portugal

«..byen var sentral i produksjonen av portvin fra gammelt av. Ta deg en vandretur om kvelden, eller i morgentimene før vi legger fra kai igjen»

Avreisedato: 05. august 2024 | 8 dager | Turpris: 19490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Cruisereiser

Bli med på elvecruise langs vakre Douro i Portugal!

…elvecruisebåten har eget basseng!

Bli med oss på et sommercruise gjennom en av Europas vakreste daler – Portugals Dourodalen. Vi flyr direkte til Porto og går rett om bord på evelcruisebåten som tar oss med i Dourodalen helt inn til Spania. Vi besøker små landsbyer, og nyter utsikten over de uendelige rekkene av vinranker som Duoro er så kjent for. Vi avslutter turen med besøk i Porto hvor vi får en guidet rundtur, og kan oppleve denne fantastiske byen før vi setter kursen hjemover.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Elvecvruise med "All inclusive"

Elvecruise fyllt med opplevelser

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 19490
Sted: Elvecruise langs Douro i Portugal
Avreisedato: 05. august 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 12. august 2024

Program

Mandag: Hjem – Porto Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Porto, avgang kl.15,50. Etter 4 timer lander vi, og kjører til sentrum hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten Vasco de Gama som blir vårt hjem den neste uka. Det er 3 dekk på båten; hoveddekk med de lugarer og restaurant er en trapp ned når vi kommer om bord, midterste dekk hvor vi kommer inn med resepsjon, bar og noen lugarer, samt øverste dekk med flest lugarer. Det er også soldekk med et lite basseng, hvor vi kan nyte utsikten over landskapet. Alle lugarene har vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til felles middag om kvelden. Alle måltider, samt drikke til maten og baren er inkludert om bord.

Tirsdag: Porto – Regua Om formiddagen ligger vi til kai i Porto og kan utforske byen. Ved lunsjtider legger vi fra kai og setter kursen innover i Dourodalen. Vi nyter utsikten fra vinduene om bord, og følger interessert med når vi kjører gjennom slusene i Crestuma og Carrapatelo før vi ankommer Regua om kvelden. Byen er omgitt av grønne åser med uendelige vinranker – og byen var sentral i produksjonen av portvin fra gammelt av. Ta deg en vandretur om kvelden, eller i morgentimene før vi legger fra kai igjen.

Onsdag: Regua – Vega de Teron Vi ligger ved kai om morgenen før vi fortsetter seilasen innover dalen gjennom vakkert terreng. Vi passerer flere sluser denne dagen før vi ankommer Spania og Vega de Teron om kvelden.

Torsdag: Vega de Teron – Barca d’Alva I dag skal vi på utflukt til den vakre spanske byen Salamanca. Her får vi med oss guide som viser oss Plaza Mayor, og den vakre katedralen med historie tilbake til 12-hundretallet. Vi får også tid til lunsj på egenhånd før vi returnerer til Dourodalen og vårt hjem. Vi blir liggende i Barca over natten.

Fredag: Barca d’Alva-Pinhao Vi nyter dagen om bord når vi seiler ned gjennom Dourodalen – vi passerer flere sluser og ankommer Pinhao utpå kvelden. Kvelden avsluttes med trandisjonell underholdning etter middag.

Lørdag: Pinhao – Porto Formiddagstimene kan vi begi oss ut på oppdagelsesferd i Pinhao før vi ved lunsjtid setter kursen det siste stykket mot Porto som vi ankommmer om kvelden.

Søndag: Porto Vi ligger til kai i Porto hele dagen. Om formiddagen får vi med oss buss og guide som tar oss med rundt i denne vakre byen og viser oss de meste kjente severdighetene som byen har å tilby oss. Resten av dagen fri til avslapning og hygge.

Mandag: Porto – hjem Frokost om bord før vi tar farvel med elvecruisebåten for denne gang. Denne dagen skal vi på utlfukt til byen Braga. Med en historie som går mer enn 2000 år tilbake i tid er det virkelig en imponerende gamleby vi finner her. Vi får også tid til å utforske byen, ta oss noe å spise og se på folkelivet før vi fortsetter til flyplassen i Porto. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.19,10. Etter 4 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider og drikke inkludert
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltlugar kr. 5 705,-
*Lugar midtre dekk kr. 3 000,- (per lugar)
*Lugar øverste dekk kr. 3 500,- (per lugar)
*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 70,- per person