Sorrento- og Amalfikysten

Fantastisk natur og spennende historie langs den vakre Sorrento-kysten!

Avreisedato: 13. oktober 2024 | 9 dager | Turpris: 14890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Den idylliske Sorrento-kysten

Fantastiske opplevelser lang Sorrento- & Amalfikysten

Det å besøke Sorrento-kysten og Napolibukten er en perfekt blanding av opplevelser! Her får vi oppleve noe av det beste Italia har å by på. Bli med til jetsetterøya Capri (mot tillegg), kjent for sin legendariske skjønnhet som lokker til seg turister som alle forsøker å snuse inn litt av øyas sagnomsuste atmosfære. Se de utrolige landsbyene som klamrer seg fast til Amalfikysten. Opplev spennende, antikke Pompei og Sorrento. Dette er kyststrekningen som inneholder det meste. Vi besøker også hovedstaden i regionen, Napoli, kjent for å ha oppfostret det ekstreme; Byen er fødestedet til pizza og Sophia Loren, men er også kjent for Camorra – Napolis tidligere mafiafamilie. 

 

 Tilbake til reiseoversikt

La deg imponere av den vakre Sorrento- og Amalfikysten

Mulighet for utflukt til Capri (mot tillegg)

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 14890
Sted: Italia, Sorrento, Sant’Agata sui Due Golfi
Avreisedato: 13. oktober 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 21. oktober 2024

Program

Søndag: Hjem – Gardermoen Bussen starter fra Kristiansand, og tar med seg deltakere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her skal vi bo denne natten.

Mandag: Gardermoen – Sorrentokysten Tidlig frokost før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vin inn på direkteflyet til Napoli, avgang kl.07,00. Etter drøye 3 timer lander vi i Italia, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene frem til Sorrentokysten og den lille, koselige byen Sant’Agata sui Due Golfi som ligger i skråningen ca. 400 meter over Middelhavet. Her skal vi bo på Hotel Jaccarino. Hotellet ligger i sentrum av byen og har en koselig uteplass med panoramautsikt over Sorrentokysten. Det går også lokalbuss et par ganger i timen for de som ønsker å utforske området nærmere på egenhånd. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag – Søndag: Sorrentokysten Vi har frokost inkludert hver dag, og middag fem kvelder (inkludert ankomstdagen). Den ene dagen drar vi på utflukt til Amalfikysten som gir oss en fantastisk opplevelse når vi kjører på de svingete veiene, med hoteller og villaer som klamrer seg fast til fjellsidene. Vakre bukter med sandstrender lokker langt nede utenfor rekkevidde. Vi besøker også de koselige byene Amalfi og Ravello underveis. En annen dag skal vi besøke ruinbyen Pompeii. Her oppdager vi den antikke byen som ble dekket av vulkanstøv fra Vesuv i år 79. Vi får se de utrolige utgravningene og restene av Forum og Therme-badene som ble begravet for nesten 2000 år siden. Vi besøker også Napoli hvor guiden forteller oss historien til denne spennende byen. En annen dag skal vi bare på en liten utflukt ned til Sorrento by og fiskerlandsbyen Marina Grande. Vi får høre historien, samt se de mest kjente severdighetene som St Frances klosteret, og den fantastiske utsikten. Vi får også tid til å spise lunsj på egenhånd før vi drar tilbake til hotellet. En dag er det mulig (mot tillegg) å bli med på heldagsutflukt til øya Capri på utflukt. Turen går med båt fra Sorrento til Capri, hvor vi besøker Villa San Michele, som er kjent fra Axel Munthe. Denne villaen er nå en svensk kulturinstitusjon og huser svenske borgere som er engasjert i kulturarbeid og forskning. Capris legendariske skjønnhet lokker til seg turister som alle forsøker å snuse inn litt av øyas sagnomsuste atmosfære – med dovne spaserturer, flott utsikt og et glass vin på en blomstrende terrasse blir det ikke stort bedre. Vi får også 3 hele dager til avslapning og hygge.

Mandag: Sorrentokysten – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen i Napoli. Her går vi om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl.11,15. Etter 3,5 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom
*8 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 3 598,-
*Utflukt til Capri kr. 1 050,- (må bestilles senest 30 dager før avreise)
Rabatt for: *Uten hotell første natt og fremmøte på Gardermoen 14.oktober kr. 500,- p.p