Spennende Sicilia

Spennende historie, vakkert lavalandskap og koselige småbyer i fjellskråningen.

Avreisedato: 19. oktober 2019 | 8 dager | Turpris: 9590

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Den spennende og vakre vulkanøya Sicilia

“…her skal vi være med på en togtur som går langs foten av Etna”

Sicilia med sin beliggenhet sør i Middelhavet har gjennom flere tusen år vært en strategisk viktig øy for flere stormakter. Romerne, araberne og normannerne har alle invadert øya og satt igjen sine historiske spor. Vulkanen Etna er en av øyas største kjennemerker og har bidratt med sitt av vakkert landskap. Vi får sett naturen og landskapet rundt Etna med en flott togtur langs foten av vulkanen. En stor del av de områdene vi besøker er bygd opp igjen etter det store vulkanutbruddet på øya i 1669. Fra hotellet har man flott utsikt over Middelhavet og områdene rundt. 

 

 Tilbake til reiseoversikt

Reiseleder er med på turen

Utflukt langs foten av Etna inkludert!

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9590
Sted: Italia, Sicilia
Avreisedato: 19. oktober 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 26. oktober 2019

Program

Lørdag: Hjem – Sicilia Bussen starter fra Kristiansand, og tar på turdeltakere langs E-18 til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Sicilia kl.15,20. Etter 3,5 timer lander vi ved Catania og tar plass i bussen som venter på å ta oss med de siste kilometerne til vårt hotell. Hotellet ligger i skråningen over fiskerlandsbyen Letojanni, ca. 500 meters gange til sentrum, med flott utsikt mot Middelhavet. Her skal vi bo i 7 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag – fredag: På Sicilia Vi har frokost inkludert hver dag og middag inkludert 5 kvelder (inkludert ankomstdagen). En dag skal vi på en utflukt som tar oss med til Etna. Vi stopper ved Alcantara-juvet som har sorte lavavegger på opptil 50 meter, og med det klare vannet i elva blir dette et flott skue. Etter besøket her fortsetter vi videre opp mot Etna, hvor vi skal være med på en togtur som går langs foten av Etna. Vi nyter den flotte utsikten fra togvinduene og vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. En annen dag under oppholdet drar vi på utflukt til småbyene Savoca, Castelmoa og Taormina. Savoca er kjent for å være en sjarmerende middelalderby, Taormina er kjent for sitt antikke greske teater, og Castelmoa er kjent for sin fantastiske utsikt over havet på den ene siden og Etna på den andre. Den siste utfluktsdagen drar vi på en litt lengre utflukt til Palermo og Cefalu (ca. 3 timers kjøring hver vei). I storbyen Palermo får vi en guidet rundtur med lokalguide, hvor vi får høre den interessante historien og blant annet får se den imponerende katedralen. Om ettermiddagen besøker vi også den koselige byen Cefalu kjent for sin flotte mosaikk. De andre dagene under oppholdet kan vi slappe av eller gå og se oss rundt i de små butikkene og restaurantene i byen, nyte utsikten fra hotellet over Middelhavet, besøke SPA-avdelingen osv. Vi kan besøke nabobyer, dra på stranden eller andre spennende oppdagelsesutflukter.

Lørdag: Sicilia – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet og drar på utflukt sørover langs kysten frem til Syracusa. Her besøker vi først de arkeologiske utgravningene som har en fantastisk samling med romerske og greske ruiner. Etter besøket her får vi litt fritid før vi kjører til flyplassen i Catania. Her går vi om bord på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.19,40. Etter 3,5 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Overnatting på Gardermoen og tog hjem etter turen kr. 790,- i delt dobbeltrom og kr. 1 050,- i enkeltrom