Spennende Sicilia

“Den siste utfluktsdagen skal vi på utflukt i Gudfarens fotspor”

Avreisedato: 27. april 2024 | 8 dager | Turpris: 14190

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Vulkanøya Sicilia

Bli «kjent» med denne spennende øya

Sicilia med sin beliggenhet sør i Middelhavet har gjennom flere tusen år vært en strategisk viktig øy for flere stormakter. Romerne, araberne og normannerne har alle invadert øya og satt igjen sine historiske spor. Vulkanen Etna er en av øyas største kjennemerker og har bidratt med sitt av vakkert landskap, og en del av områdene vi besøker er bygd opp igjen etter det store vulkanutbruddet i 1669. Fra hotellet har man flott utsikt over Middelhavet.

 

Tilbake til reiseoversikt

Utflukt til Etna med vinsmaking

Hotell med flott utsikt mot Middelhavet

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 14190
Sted: Italia, Sicilia
Avreisedato: 27. april 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 04. mai 2024

Program

Lørdag: Hjem – Sicilia Bussen starter i Kristiansand og tar med deltakere langs E-18 frem Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Catania kl.14,20. Etter drøye 3 timer lander vi på Sicilia og tar plass i bussen som venter på å ta oss med de siste kilometerne til Hotel Arathena Rocks i byen Giardini Naxos hvor vi skal bo alle nettene. Hotellet ligger med flott utsikt mot Middelhavet, og sentrum av den lille byen ligger ca. 850 meters vandretur unna. Her skal vi bo i 7 netter.

Søndag – fredag: På Sicilia Vi har frokost inkludert hver dag og middag inkludert 4 kvelder. En dag skal vi på en utflukt som tar oss med til Etna, Europas høyeste aktive vulkan. Vi skal vandre i Silvestri kratere hvor vi får se lavastrømmene fra 1983 og 2001 på en høyde av 1900 meter. Om ettermiddagen skal vi besøke Radazzo hvor vi får prøvesmake vin produsert i området. En annen dag under oppholdet drar vi på utflukt til småbyene Castelmola og Taormina. Taormina er kjent for sitt antikke greske teater og Castelmola er kjent for sin fantastiske utsikt over havet på den ene siden og Etna på den andre. En tredje dag drar vi sørover langs kysten frem til Syracusa. Her besøker vi de arkeologiske utgravningene som har en fantastisk samling med romerske og greske ruiner. Etter besøket her returnerer vi til hotellet. Den siste utfluktsdagen skal vi på utflukt i Gudfarens fotspor. Vi skal idag besøke de to koselige landsbyene Savoca og Forza d’Agro. Her får vi en guidet rundtur, og får se flere av de kjente stedene fra innspilligene fra filmen Gudfaren. Vi skal også få prøvesmake tradisjonell siciliansk granita sorbet. De andre dagene under oppholdet kan vi slappe av på hotellet og kose oss i nærområdet.

Lørdag: Sicilia – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og slapper litt av. Når vi må ut av rommene blir vi hentet med buss som tar oss med inn til Catania.  Her får vi tid til å se oss rundt i gamlebyen, samt spise dagens middag før vi kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.18,55. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 925,-