Svartehavets perle Nessebar

Herlige sandstrender, brosteinsgater og koselige restauranter i Nessebar

Avreisedato: 02. mai 2020 | 12 dager | Turpris: 8490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Pensjonistforbundet

Kulturopplevelser og strender langs Svartehavet

Nessebar blir regnet som en av de eldste Europeiske byene…

Thrakere, grekere, romere og ottomanene har alle satt sitt preg på den over 3000 år gamle byen. Halvøyen er kjent som ”Svartehavets Perle” og er på UNESCOs verdensarvliste med sitt store mangfold av kulturhistoriske monumenter og severdigheter. Med sine smale brosteinsgater, det sjarmerende folkelivet og en lang sandstrand er dette en av Bulgarias mest populære utfluktsmål! Vi bor på hotell langs stranden i den nye delen av byen og har også inkludert 3 spennende utflukter. Få en deilig forsmak på sommeren langs Svartehavet denne våren!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev perlen Nessebar & Tsarevets fort

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8490
Sted: Bulgaria, Nessebar
Avreisedato: 02. mai 2020
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 13. mai 2020

Program

Lørdag: Hjem – Nessebar Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Bourgas, avgang kl.16,40. Etter drøye 3 timer lander vi i Bulgaria og tar plass i bussen som tar oss de siste milene frem til Nessebar hvor vi sjekker inn på vårt hotell med beliggenhet direkte på stranden. Noen  om hotellet er: utendørs svømmebasseng (ikke oppvarmet), gratis wifi i resepsjonen, bar, restaurant og balkong på alle rom. Her skal vi kose oss i 11 netter. Under oppholdet har vi inkludert frokost hver morgen og middag 7 kvelder.

Søndag – Tirsdag: I Nessebar En dag skal vi på utflukt i nærområdet. Vi starter med byen hvor vi bor – Nessebar. Byen blir regnet som en av de eldste Europeiske byene, og i 1956 ble hele byen gjort om til et bymuseum for bevaring. Etter besøket her tar vi plass i bussen og kjører til Sozopol som er en vakre strandby med historie tilbake til bronsealderen. Vi er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen. En annen dag under oppholdet drar vi på utflukt til middelalderbyen Veliko Tarnovo som tidligere var hovedstaden i det Bulgarske kongeriket. Underveis får vi også se Tsarevets fort med historie tilbake til 1200 tallet (utenfra) og den koselige landsbyen Arbanasi. Vi er tilbake i Nessebar utpå ettermiddagen. En tredje dag under oppholdet skal vi på utflukt til Varna. Vi starter dagen med å besøke Shumen monumentet som er reist til minne om 1300 års jubileet for det første bulgarske riket. Vi skal også besøke nasjonalmonumentet Madara, hvor vi finner et stort steinrelieff, 23 meter høyt «hestemann» som har historie tilbake til tidlig Middelalder, og som står på UNESCOs verdensarvliste. Om ettermiddagen besøker vi Varna ved Svartehavet før vi returnerer til Nessebar utpå sen ettermiddag. Vi får også god tid til å slappe av og kose oss og dra på småutflukter i nærområdet.

Onsdag: Nessebar – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og kjører til flyplassen i Bourgas. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.11,10. Etter drøye 3 timer lander vi tilbake i Norge, og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*11 overnattinger i delt dobbeltrom
*11 frokoster
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (begrenset antall)