Ekstratur! Sveits, Bodensjøen og Alsace

Fantastiske naturopplevelser i Tyskland, Sveits og Frankrike!

Avreisedato: 17. september 2019 | 8 dager | Turpris: 9990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Opplevelser i hjertet av Sveits

“Vi bor i den koselige sveitsiske fjellandsbyen Wengen”

Hva er vel vakrere enn det fantastiske sveitsiske alpelandskapet? På reisen sørover kjører vi gjennom Tyskland og besøker den fargerike og kjente blomsterøya Mainau. Naturen blir vakrere og villere for hver mil vi kjører frem mot den svetiske fjellandsbyen Wengen hvor vi skal bo.  Wengen og flere av byene i alpestrøket er kjent for sin vintersport. Underveis på turen skal vi også besøke Bodensjøen, som ligger som en oase mellom 3 forskjellige land! Rundt oss ruver fjelltoppene, og vi får besøkt noen av disse med gondolheis og vi får også utforsket mer av det majestetiske alpelandskapet på spennende utflukter. Etter noen fantastiske dager reiser vi videre mot den franske grensen gjennom små, sjarmerende landsbyer i et av landets beste vindistrikt, Alsace.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Spennende alpeutflukter i Sveits

Opplev blomsterøya Mainau i Tyskland

Reiseleder er med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9990
Sted: Sveits, Wengen
Avreisedato: 17. september 2019
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 24. september 2019

Program

Tirsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 frem til Sandefjord. Her går vi om bord i fergen til Strømstad, avgang kl.13,30. Etter 2,5 time er vi fremme i Sverige og setter kursen sørover mot Gøteborg, hvor vi skal bli med nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Onsdag: Kiel – Schnelldorf Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel. Her tar vi plass i bussen som ruller raskt sørover i Tyskland, forbi Hamburg, Hannover og Kassel til Schnelldorf. Felles middag om kvelden.

Torsdag: Schnelldorf – Wengen Etter frokost setter vi kursen sørover. Før lunsjtid kommer vi til den vakre blomsterøya Mainau med sin flotte beliggenhet i Bodensjøen. Her har vi inkludert inngang, og får tid til å se oss rundt samt spise lunsj på egenhånd. Etter besøket her fortsetter vi sørover inn i Sveits, forbi Zürich. Naturen blir vakrere og villere for hver mil vi kjører, frem til vi ankommer den vakre fjellandsbyen Wengen (i hjertet av Sveits). Her skal vi bo i 3 netter, og samles til felles middag om kvelden.

Fredag og lørdag: I Wengen Frokost inkludert hver dag, og middag en kveld (i tillegg til ankomstkvelden). Den ene dagen tilbringer vi i nærområdet, de som ønsker det kan ta toget ned til Lauterbrunnen hvor vi kan ta gondolbanen opp til Schilthorn (2970 m.o.h), der ble en av James Bond filmene spilt inn, eller hva med å ta toget fra Wengen opp til Kleine Scheidegg (2061m.o.h). Herfra kan de som ønsker det  ta banen videre opp til Jungfraujoch som ligger på 3454 m.o.h. (Banen er ikke inkl. grunnet værforbehold). Vi kan også anbefale en spasertur i det vakre alpelandskapet. Hva med en spasertur til den kjente utforløypen i Wengen? En annen dag skal vi på rundtur i de ubeskrivelig vakre sveitsiske alpene, vi tar fatt på veien over fjellene. Vi kjører de imponerende fjellpassene Grimselpass, Furkapass og Sustenpass før vi returnerer mette av synsinntrykk til Wengen og vårt hotell.

Søndag: Wengen – Frankfurt Frokost på hotellet, før vi etter noen fantastiske dager i Sveits tar plass i bussen og kjører mot den franske grensen. Vi kjører inn på ”Route du Vin”. Turen går gjennom små, sjarmerende landsbyer i et av Frankrikes beste vindistrikt. Vi skal besøke den godt bevarte middelalderbyen Riquewihr med hus og bondegårder fra 15- og 1600-tallet. Vi kan smake gode viner, og kose oss med en god fransk lunsj, før vi passerer Strasbourg og krysser grensen til Tyskland. Herfra er det ikke langt igjen til Frankfurt og vårt hotell. Felles middag om kvelden.

Mandag: Frankfurt – Kiel Frokost på hotellet før vi kjører videre nordover. Vi passerer Kassel, Hannover og Hamburg før vi ender opp i Kiel. Her går vi om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer og samles til felles avskjedsmiddag.

Tirsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Gøteborg. Ved ankomst tar vi plass i bussen som tar oss med opp til Strømstad. Her går vi om bord i fergen til Sandefjord, avgang kl.12,00. Etter 2,5 time er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningsteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*7 frokoster
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 400,- *Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt tur/retur)
*Lunsjbuffet tur/retur Sandefjord-Strømstad kr. 450,- (per person)