Sveits, Bodensjøen og Alsace

Fantastiske naturopplevelser i Tyskland, Sveits og Frankrike!

Avreisedato: 31. august 2022 | 8 dager | Turpris: 11690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 5
Bussreiser

Enestående naturopplevelser i hjertet av Sveits

Vi bor i den vakre og koselige fjellandsbyen Grindelwald i Sveits

Hva er vel vakrere enn det fantastiske sveitsiske alpelandskapet? På reisen sørover kjører vi gjennom Tyskland og besøker den fargerike og kjente blomsterøya Mainau. Naturen blir vakrere og villere for hver mil vi kjører frem mot den lille og koselige fjellandsbyen Grindelwald i Sveits hvor vi skal bo.  Her bor vi i nærheten av Wengen og andre kjente vintersportssteder. Bodensjøen ligger som en oase mellom 3 forskjellige land! Underveis kan vi besøke fjelltoppene i nærområdet med gondolheis og utforske det majestetiske alpelandskapet på spennende utflukter. Etter noen fantastiske dager i alpene reiser vi videre mot den franske grensen gjennom små, sjarmerende landsbyer og ‘Route du  Vin’ i et av Frankrikes beste vindistrikt, Alsace.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Spennende alpeutflukter i Sveits

Opplev blomsterøya Mainau i Tyskland

Reiseleder er med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 11690
Sted: Sveits, Grindelwald
Avreisedato: 31. august 2022
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 07. september 2022

Program

Onsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten, så den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter ned gjennom Østfold. Vi ender opp i Gøteborg, hvor vi skal bli med nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag. 

Torsdag: Kiel – Schnelldorf Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel. Her tar vi plass i bussen som ruller raskt sørover i Tyskland, forbi Hamburg og Kassel til Schnelldorf hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Fredag: Schnelldorf – Grindelwald Etter frokost setter vi kursen sørover. Før lunsjtid kommer vi til den vakre blomsterøya Mainau med sin flotte beliggenhet i Bodensjøen. Her har vi inkludert inngang, og får tid til å se oss rundt samt spise lunsj på egenhånd. Etter besøket her fortsetter vi sørover inn i Sveits, forbi Zürich. Naturen blir vakrere og villere for hver mil vi kjører frem til den vakre fjellandsbyen Grindelwald (i hjertet av Sveits). Her skal vi bo i 3 netter, og samles til felles middag om kvelden. 

Lørdag og søndag: I Grindelwald Frokost inkludert hver dag, og middag en kveld (i tillegg til ankomstkvelden). Den ene dagen tar vi en tur i nærområdet og kjører til Lauterbrunnen, hvor vi kan ta gondolbanen opp til Schilthorn (2970 m.o.h), der en av James Bond-filmene ble spilt inn, eller toget opp til Kleine Scheidegg (2061m.o.h). Herfra kan de som ønsker det  ta banen videre opp til Jungfraujoch som ligger på 3454 m.o.h. (Tog/Bane denne dagen må kjøpes på sted og er ikke inkludert grunnet værforbehold). Vi kan også anbefale en spasertur i det vakre alpelandskapet med sine snøkledde topper, kuer som beiter opp gjennom fjellskråningene osv.. En annen dag skal vi på rundtur i de ubeskrivelig vakre sveitsiske alpene, vi tar fatt på veien over fjellene. Vi kjører de imponerende fjellpassene Grimselpass, Furkapass og Sustenpass før vi returnerer mette av synsinntrykk til Grindelwald og vårt hotell.

Mandag: Grindelwald – Frankfurt Frokost på hotellet, før vi etter noen fantastiske dager i Sveits tar plass i bussen og kjører mot den franske grensen. Vi kjører inn på ”Route du Vin”. Turen går gjennom små, sjarmerende landsbyer i et av Frankrikes beste vindistrikt. Vi skal besøke den godt bevarte middelalderbyen Riquewihr med hus og bondegårder fra 15- og 1600-tallet. Vi kan smake gode viner, og kose oss med en god fransk lunsj, før vi passerer Strasbourg og krysser grensen til Tyskland.

Herfra er det ikke langt igjen til Frankfurt og vårt hotell. Felles middag om kvelden. 

Tirsdag: Frankfurt – Kiel Frokost på hotellet før vi kjører videre nordover. Vi passerer Kassel, Hannover og Hamburg før vi ender opp i Kiel. Her går vi om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer og samles til felles middag om bord.

Onsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost før ankomst Gøteborg kl.09,15. Her tar vi plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor vi de som skal av fra Sandefjord og sørover tar fergen over til Sandefjord kl.12,00. Mens ferga går over til Sandefjord kjører bussen via Østfold og Moss-Horten og slipper av de som skal av her før den er i Sandefjord og tar med de som skal sørover tilbake til sine påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*7 frokoster
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 750,-
*Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt tur/retur)