Sveitsiske innsjøer med Alsace

Avreisedato: 25. august 2024 | 5 dager | Turpris: 8890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Herlige opplevelser i hjertet av Europa

Vakre landsbyer og vakkert landskap

Bli med på en uforglemmelig reise gjennom sveitsiske og franske perler! Underveis på turen skal vi besøke den pulserende byen Zürich, hvor høydepunktet kanskje blir båttur på den glitrende Zürichsjøen med utsikt over byen og de majestetiske Alpene. Vi skal også besøke Alsace-regionen i Frankrike, der sjarmerende landsbyer med sine eventyraktige trehus og brosteinsbelagte gater venter. Vi må ikke glemme Mainau, blomsteriøya i Bodensjøen, med sine fantastiske hager og det majestetiske Mainau-palasset.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Fantastisk landskap og vakre byer

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8890
Sted: Tyskland, Lörrach
Avreisedato: 25. august 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 29. august 2024

Program

Søndag: Hjem – Lörrach Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltager langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Basel, avgang kl.17,00. Etter et par timer ankommer vi flyplassen som ligger på grensen mellom Frankrike, Tyskland og Sveits. Herfra er det ikke langt igjen til Lörrach hvor vi skal bo alle nettene.

Mandag, tirsdag og onsdag: I Lörrach med utflukter Vi har inkludert frokost hver morgen, og felles middag 2 kvelder under oppholdet. En dag skal vi på utflukt til Zürich. Byen ligger vakkert til ved Zürichsjøen, omgitt av alpelandskap, og en spennende historie. Vi blir tatt med på en rundtur i buss og til fots hvor vi får se den sjarmerende gamlebyen, og bl.a. høre om både Einstein og Wagner som begge har bodd i byen. Vi får fritid på egenhånd, før vi avslutter dagen med en times båttur på innsjøen. Her får vi se byen og omgivelsene fra sjøsiden. En annen dag skal vi på utflukt til den utrolig vakre Alsacedalen i Frankrike. Her ligger den ene idylliske byen etter den andre som perler på en snor. Vi kjører langs «Route du Vin» forbi småbyer og innimellom vinranker. Vi besøker byen Riquihr med bindingsverkshus og brostenslagte gater, og byen Colmar som sjarmerer med sine kanaler og utallige uterestauranter med rødrutete duker på bordene. Vi får også en dag fri til avslapning i byen hvor vi bor. Det er bare 10 minutter med banen inn til Basel by – så mulighetene er gode for å dra på oppdagelsesferd på egenhånd.

Torsdag: Lörrach – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til Luzern, beliggende vakkert ved Vierwaldstattersee. Her har vi først inkludert en tur med tøffetog rundt i gamlebyen, hvor vi får se de viktigste severdighetene. Etter besøket her kan man velge om man vil ha fritid på egenhånd til lunsj, eller  dra opp til fjelltoppen Pilatus, som ligger 2128 moh (mot tillegg). Det er taubane opp og ned – og på toppen har man på en klar dag utsikt over 73 andre alpetopper. Etter besøket i Luzern setter vi kursen mot Basel Lufthavn hvor vi sjekker inn på flyet til Oslo, avgang kl.19,00. Etter 2 timer lander vi i Norge, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 260,-
*Utflukt til Pilatus med taubane kr. 1 000,- (pris per person. Må bestilles senest 30 dager før avreise)