TA Lesertur – Sommer i grenseland i Øst-Finnmark

«….langs sørsiden av fjorden til det koselige fiskeværet Bugøynes»

Avreisedato: 02. august 2021 | 5 dager | Turpris: 7690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Bli med til grenselandet i Øst-Finnmark

Vi besøker Grense Jakobselv

Bli med oss på oppdagelsesferd til grenseland i nord. Vi bor helt øst i gamle Finnmark fylke, bare noen steinkast unna den russiske grensen hvor vi skal få oppleve det barske og værharde. Vi besøker Grense Jakobselv, det koselige handelsstedet Vardø med Vardøhusfestning og heksemonumentet, både historiske forlatte og levende fiskevær, og vi krysser Barentshavet med Hurtigruten mellom Kirkenes og Vardø. Bli med å få dager fylt med fantastiske naturopplevelser fra morgen til kveld.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Lesertur med TA-Reiseklubben

Buss fra Skien og Porsgrunn

Opplev historie & vakker natur i Øst-Finnmark

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7690
Sted: Norge, Kirkenes
Avreisedato: 02. august 2021
Avreisested: Grenland (Gardermoen)
Hjemreisedato: 06. august 2021

Program

Mandag: Hjem – Kirkenes Bussen starter fra Grenland om morgenen og kjører til Oslo Lufthavn Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Kirkenes, avgang kl.09,20. Etter ca. 2 timer ankommer vi en av Norges og Finnmarks østligste byer og blir hentet av buss som tar oss med inn til sentrum, hvor vi skal bo alle nettene. Om ettermiddagen får vi med oss lokalguide som forteller oss den interessante historien til Kirkenes og grenseområdene i nord.  Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag, onsdag og torsdag: I Kirkenes Frokost hver morgen. Den ene dagen drar vi på utflukt i Pasvikdalen. Vi får en flott naturopplevelse, og informasjon om historien i grenseland mot Russland. Vi følger Pasvikelva frem til Svanvik. Her besøker vi nasjonalparksenteret som forteller oss om fauna og flora i området. Vi får god utsikt over elva og den norsk-russiske grensen underveis. Vi kjører også til Grense Jakobselv der det iskalde Barentshavet møter land. På veien hit passerer vi den mye omtalte Storskog grensepassering til Russland. Ved veiens ende får vi stifte bekjentskap med Kong Oscar II kapell. En annen dag skal vi på spennende utflukt, og går om bord i Hurtigruten som skal ta oss over Varangerfjorden og Barentshavet frem til Vardø. Vi nyter utsikten over havet og naturen. Ved ankomst til Vardø besøker vi Steilneset Minnested, også kalt «Heksemonumentet», som ble åpnet av Dronning Sonja i juni 2011. Etter besøket her setter vi kursen på nordsiden av Varangerfjorden forbi Vadsø før vi kommer til Varangerbotn og fortsetter langs sørsiden av fjorden til det koselige fiskeværet Bugøynes. Her har vi inkludert dagens litt enkle middag. Etter middagen kjører vi det siste stykket til Kirkenes hvor vi er tilbake utpå kvelden. Den siste dagen under oppholdet har vi i utgangspunktet fri i Kirkenes. Vi kan dra på besøk i Andersgrotta eller slappe av i Kirkenes sentrum. For de som ønsker det er det mulig å bli med reiselederen på båttur opp langs elva med guide til den russiske grensen (mot tillegg). Totalt tar denne turen ca. 3 timer, og tar oss opp til grensestasjonen Boris Gleb hvor vi får servert multekrem og kaffe mens vi får høre historien til området og hvor nært disse områdene er forbundet til Russland.

Fredag: Kirkenes – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Kirkenes. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.12,00. Etter ca. 2 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake mot Grenland.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 600,-
*Utflukt med båt til Boris Gleb kr. 1 090,- (totalt 3 timer fra avreise fra hotellet til man er tilbake)