TA Lesertur – Vakre Helgelandskysten

«…underveis på båtturen passerer vi Polarsirkelen og kommer inn i midnattssolens rike»

Avreisedato: 27. mai 2021 | 7 dager | Turpris: 11590

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 9
Flyreiser

Bli med til Ylvingen fra «Himmelblå»!

Vi får se isbreer og Torghatten med sitt hull

Bli med på en reise langs Norges vakreste kyststrekning – Helgelandskysten langs Riksvei 17 som går ute i havgapet mellom Steinkjer og Bodø. Vi får oppleve både flott natur og historiske steder. Vi passerer polarsirkelen og kommer inn i midnattssolens rike, vi får se isbreer og Torghatten med sitt hull, og vi besøker Vega som står på UNESCOs verdensarvliste for natur- og kulturarv.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Lesertur med TA-Reiseklubben

Buss fra Skien og Porsgrunn

Opplev Norges vakreste kyststrekning

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 11590
Sted: Norge, Helgelandskysten
Avreisedato: 27. mai 2021
Avreisested: Grenland (Gardermoen)
Hjemreisedato: 02. juni 2021

Program

Torsdag: Hjem – Namsos Bussen starter fra Grenland og kjører til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Trondheim, avgang kl.14,45 Etter en time lander vi på Værnes og setter kursen nordover forbi Verdal til Steinkjer. Her svinger vi av hovedveien og inn på Rv 17 som vi skal følge helt opp til Bodø. Vi kommer frem til Namsos som blir vårt hjem den første natten, og samles til felles middag.

Fredag: Namsos – Brønnøysund Frokost og middag. Vi starter dagen med å besøke Norsk Sagbruksmuseum hvor vi går inn i en tidsboble og reiser tilbake til slutten av 1800 tallet. Her får vi høre om den gamle treproduksjonen, samt at vi får se Norges største trehus med et grunnareal på nesten 3000 kvadratmeter. Etter besøket her setter vi kursen nordover og kjører til Lund hvor vi tar ferga over til Hofles. Herfra kjører vi til kystbyen Rørvik hvor vi skal besøket kystmuseet Norveg som tar oss med på en spennende reise i kystkultur og kystnæring. Vi passerer grensen til Nordland fylke og fortsetter det siste stykket opp til Brønnøysund hvor vi skal bo i 2 netter. Felles middag.

Lørdag: I Brønnøysund Vi spiser frokost på hotellet, om formiddagen drar vi ut til Hildurs Urterarium: her får vi med oss guide som forteller oss den interessante historien til området fra vikingtiden og frem til i dag, samt at vi får et praktfullt syn i Urtehagen. Her blir det dyrket maturter, medisinske urter, giftplanter og mye annet. Om ettermiddagen kjører vi ut i havgapet til foten av Torghatten. Her kan de som er spreke og har lyst til det gå opp til hullet i Torghatten, mens de som ikke ønsker kan være igjen i byen eller bli med ut å ta seg en vandretur langs havet.

Søndag: Brønnøysund – Sandnessjøen Vi spiser frokost på hotellet. I dag skal vi på en fantastisk flott tur til øygruppen Vega, hvor vi får oppleve hvorfor øygruppen kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Vi kjører det korte stykket til Horn hvor vi tar fergen over  til Ylvingen, øya som ble kjent i tv serien «Himmelblå» en liten øy i havgapet med kun 30 fastboende. Etter besøket her fortsetter vi med den korte fergeturen over til Vega. Her kjører vi i vakker natur til Nes på Gardsøya hvor vi skal besøke Verdensarvsenteret. Her blir vi tatt med inn i fiskerbondens og øyværingens liv, og kan både se, høre, smake og lukte verdensarven, vi returnerer tilbake til Vega hvor vi tar ferga videre nordover til Tjøtta.  Herfra er det ikke lange stykket igjen til Sandnessjøen, byen som er kjent for fjellrekken De syv søstre hvor alle fjellene er ca. 1000 meter høye. Her skal vi bo i 2 netter. Felles middag om kvelden

Mandag: I Sandnessjøen Frokost. I dag skal vi på oppdagelsesferd i nærområdet. Vi starter dagen med å kjøre til Alstadhaugtunet. Her kan vi se Alstahaug kirke som har en historie som går tilbake til 1100 tallet, samt at vi også finner Petter Dass museet her. Etter besøket her kjører vi til høvdingsetet på Sandnes hvor vi får oppleve vikinghistorie. Vi gjør også en stopp med flott utsikt over de syv søstre.

Tirsdag: Sandnessjøen – Bodø Vi starter med frokost, før vi kjører den siste biten langs Riksvei 17 helt opp til Bodø. Vi starter med fergetur over Ranafjorden til Nesna. Videre langs fjord og fjell frem til Kilboghamn. Her tar vi fergetur over fire fjordarmer med fantastisk utsikt over havet. Underveis på båtturen passerer vi Polarsirkelen og kommer inn i midnattssolens rike. Videre nordover frem til Ågeskaret hvor vi tar fergen over til Forøy, og får se noen av Svartisens brearmer i det fjerne. Vi kjører gjennom Svartistunnelen før vi kommer frem til Saltstraumen. Herfra er det ikke langt igjen til Bodø hvor vi skal bo denne natta. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: I Bodø – hjem Frokost. Denne dagen drar vi på utflukt til det kjente handelsstedet Kjerringøy. Stedet er kjent for flere Hamsun filmer, og var hjemstedet til Nord-Norges rikeste mann – jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl. Her får vi en guidet rundtur og får høre om klasseskiller, dagligliv, fiske- og handelshistorie. Etter besøket her kjører vi til Bodø Lufthavn hvor vi går om bord i flyet til Oslo, avgang kl.17,00. Etter 1,5 time lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake mot Grenland.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 250,-