TA Lesertur – Varme høstdager ved Middelhavet på Costa Dorada

» fortsetter vi langs kysten til Peniscola som er en eventyrby beliggende på en halvøy med fantastisk utsikt over Middelhavet»

Avreisedato: 12. oktober 2022 | 9 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Oppdag deilige Costa Dorada!

Vi har inkludert 3 utfluktsdager under oppholdet i Salou!

Bli med oss til varme høstdager i Spania og den sørlige delen av Catalunya. Etter en lang sommer er temperaturene fortsatt behagelige for oss nordboere, både i havet og på lands. Costa Dorada har en kyststrekning på 216 kilometer langs Middelhavet, og har lange strender og små, koselige bukter. Vi bor i feriebyen Salou, og den nærmeste stranden ligger bare 200 meters spasertur fra hotellet. Vi skal også på spennende utflukter til koselige landsbyer inne i landet, samt historiske byer som Tarragona med sine historiske bygninger fra langt tilbake i tid.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Lesertur med TA-Reiseklubben

Nyt varme høstdager i Spania!

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Spania, Costa Dorada, Salou
Avreisedato: 12. oktober 2022
Avreisested: Grenland
Hjemreisedato: 20. oktober 2022

Program

Onsdag: Hjem – Salou Bussen starter fra Skjesvik og kjører via Porsgrunn og Skien over Siljan og videre til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Barcelona, avgang kl.09,00. Etter 3 timer lander vi i Barcelona, og tar plass i bussen som tar oss med den siste drøye timen sørover langs Costa Dorada til Salou, hvor vi skal bo 8 netter på Hotel Playa Park som ligger i turistsentrum med restauranter og barer på alle kanter. Hovedsentrum av byen er ca. 10 minutters spasertur unna, og det er 3 strender bare et to-tre hundre meter unna. Noen stikkord om hotellet er to svømmebasseng ute, hage med solsenger, restaurant, alle rom har balkong og det er wifi på hotellet. Her skal vi kose oss i 8 netter.

Torsdag-onsdag: I Salou Vi har inkludert frokost hver dag, samt felles middag 6 kvelder under oppholdet.  Den ene dagen skal vi på utflukt til Montserrat og Sitges. Vi starter dagen med å kjøre inn i landet til fjellet Montserrat, hvor vi skal besøke fjellandsbyen med samme navn. Her har vi en fantastisk utsikt over områdene rundt, og finner en liten landsby med et benediktinerkloster som ble grunnlagt i år 1025. Her skal vi også besøke katedralen som har en kjent utskjæring av den sorte madonna fra 1200-tallet. Etter besøket her kjører vi ut til kysten hvor vi skal besøke den koselige fiskelandsbyen Sitges med sine vakre  bygninger og fantastiske sandstrand. Vi er tilbake i Salou utpå ettermiddagen. En annen dag skal vi på utflukt til Peniscola og nasjonalparken Ebro. Vi starter dagen med å besøke Ebro-deltaet som er en nasjonalpark hvor vi finner rismarker og sumpområdet med et rikt dyreliv med bl.a. flamingoer. Etter besøket her fortsetter vi langs kysten til Peniscola som er en eventyrby beliggende på en halvøy med fantastisk utsikt over Middelhavet. Byen er omgitt av en bymur og kronjuvelen er fortet som ligger på toppen av fjellet. Her får vi god tid til å gå og se oss rundt i de koselige, trange gatene på innsiden av bymurene og ta oss en lunsj på egenhånd. Vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen starter vi med å kjøre inn i landet til landsbyen Montblanc. Her finner vi en sjarmerende middelalderby med Poblet-klosteret, en arkitektonisk juvel og en fantastisk historie. Etter besøket her drar vi ned til kysten igjen hvor vi skal besøke Tarragona. Her får vi en rundtur hvor vi skal få se restene av den gamle romerske byen Tarraco med sitt flotte amfiteater. Vi får også tid til å se oss rundt på egenhånd før vi returnerer til Salou. Vi får også god tid til å slappe av og kose oss på hotellet og i nærområdene.

Torsdag: Salou – hjem Vi får med oss frokostpakker fra hotellet før vi kjører til flyplassen i Barcelona. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Oslo. Etter 3 timer lander vi på Gardermoen kl.10,30, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til Grenlandsområdet. 

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom
*8 frokoster
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 920,-