Tog gjennom Sveitsiske alper med Bodensjøen

«Vi skal besøke den godt bevarte middelalderbyen Riquewihr med hus og bondegårder fra 15- og 1600-tallet»

Avreisedato: 17. september 2024 | 8 dager | Turpris: 14790

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Nytt det unike alpelandskape fra togvinduet

Natur opplevelser i hjertet av Europa

Hva er vel vakrere enn det fantastiske sveitsiske alpelandskapet? Vi bor i Laax ved foten av de Sveitsiske alper og skal kjøre over imponerende fjellpass, besøke verdenskjente St. Moritz, og skal på 2 fantastiske togturer gjennom vakkert, sveitsisk alpelandskap. Bodensjøen ligger som en oase mellom 3 forskjellige land (Tyskland, Østerrike og Sveits), og vi skal besøke den vakre blomsterøya Mainau. Alsace er den ukjente «lillebroren» til Rhindalen, hvor de idylliske vinlandsbyene ligger som kostbare perler på en snor.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Togturer gjennom fantastisk Alpelandskap

Inkludert ett innholdsrikt program

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 14790
Sted: Sveits, Laax
Avreisedato: 17. september 2024
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 24. september 2024

Program

Tirsdag: Hjem-Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Horten. Her tar vi den korte fergeturen over til Moss før vi fortsetter ned gjennom Østfold frem til Gøteborg. Her går vi om bord i fergen til Kiel, avgang kl.18,45. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Onsdag: Kiel – Schnelldorf Vi spiser frokost før vi ankommer Tyskland. Her tar vi plass i bussen som ruller raskt forbi Hamburg og Wurzburg frem til Schnelldorf, hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Torsdag: Schnelldorf – Laax Frokost på hotellet før vi fortsetter mot Sveits. Etter et par timer kommer vi til Bodensjøen. Her tar vi fergen over innsjøen til Konstanz, hvor vi skal besøke den vakre blomsterøya Mainau som ligger midt i Bodensjøen. Her har vi inkludert inngang, og får tid til å se oss rundt samt spise lunsj på egenhånd. Etter besøket her fortsetter vi til Sveits. Herfra er det ikke langt igjen til den lille byen Laax, hvor vi skal bo 3 netter. Vi samles til felles middag.

Fredag og lørdag: I Laax Frokost og middag inkludert begge dager. Den ene dagen kjører vi over Julierpass til St. Moritz. Herfra videre til Pontresina, som er kjent for sine mange steinbukker. Her går vi om bord i toget som tar oss med på samme spor som den kjente ”Bernina Express”, og med 7% stigning er det en av de bratteste toglinjene som finnes (uten tannhjul) – og utsikten fra vinduene er fantastisk.  Vi forlater toget i Pontschiavo etter ca. 1,5 times tur. Her venter bussen for å ta oss med tilbake til hotellet. En annen dag skal vi også på rundtur i de ubeskrivelig vakre sveitsiske alpene. Vi starter dagen med å kjøre langs Waleninnsjøen frem til Einsiedeln hvor vi ser på den kjente klosterkirken. Herfra videre til Vierwalderstattersjøen  før vi kjører opp til Andermatt. Her går vi om bord i toget som tar oss med den drøye timen over Uberallppass til Sedrun og videre til Disentis. Utsikten kan ta pusten fra de fleste. I Disentis venter bussen og tar oss tilbake til hotellet.

Søndag: Laax – Frankfurt Frokost på hotellet, før vi etter noen fantastiske dager i Sveits tar plass i bussen og kjører nordover til Frankrike og Alsace. Vi kjører inn på ”Route du Vin”, og turen går gjennom små, sjarmerende landsbyer i et av Frankrikes beste vindistrikt. Vi skal besøke den godt bevarte middelalderbyen Riquewihr med hus og bondegårder fra 15- og 1600-tallet. Vi kan smake gode viner og kose oss med en god, fransk lunsj før vi passerer grensen til Tyskland og fortsetter opp til utkanten av Frankfurt hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Mandag: Frankfurt – Flensburg Frokost på hotellet før vi kjører videre nordover. Vi passerer Kassel, Hannover og Hamburg før vi ender opp i Flensburg, hvor vi skal bo i natt. Felles middag om kvelden.

Tirsdag: Flensburg – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker i bussen og kjører raskt opp gjennom Danmark til Hirtshals. Her skal vi ta fergen tilbake til Kristiansand, avgang kl.12,15. Etter 3 timer er vi tilbake i Norge, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*7 frokoster
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 555,-
*Utvendig lugar Gøteborg – Kiel kr. 400,- per lugar
*Lunsjbuffet på fergen Hirtshals – Kristiansand kr. 300,-