Tog gjennom Sveitsiske alper med Bodensjøen

«Vi skal besøke den godt bevarte middelalderbyen Riquewihr med hus og bondegårder fra 15- og 1600-tallet»

Avreisedato: 08. september 2023 | 8 dager | Turpris: 13990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Nytt det unike alpelandskape fra togvinduet

Natur opplevelser i hjertet av Europa

Hva er vel vakrere enn det fantastiske sveitsiske alpelandskapet? Vi bor i Laax ved foten av de Sveitsiske alper og skal kjøre over imponerende fjellpass, besøke verdenskjente St. Moritz, og skal på 2 fantastiske togturer gjennom vakkert, sveitsisk alpelandskap. Bodensjøen ligger som en oase mellom 3 forskjellige land (Tyskland, Østerrike og Sveits), og vi skal besøke den vakre blomsterøya Mainau. Alsace er den ukjente «lillebroren» til Rhindalen, hvor de idylliske vinlandsbyene ligger som kostbare perler på en snor.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Togturer gjennom fantastisk Alpelandskap

Inkludert ett innholdsrikt program

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 13990
Sted: Sveits, Laax
Avreisedato: 08. september 2023
Avreisested: Oslo (Kristiansand)
Hjemreisedato: 15. september 2023

Program

Fredag: Hjem – Kristiansand (Eemshaven) Bussen starter fra Oslo om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Kristiansand. Her går vi om bord i fergen til Eemshaven, avgang kl.15,30. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Lørdag: Eemshaven – Strasbourg Vi spiser frokost før vi ankommer Eemshaven. Her tar vi plass i bussen som ruller raskt over grensen til Tyskland, forbi Ruhr-området og Mannheim før vi ankommer Frankrike og utkanten av Strasbourg, hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Søndag: Strasbourg – Laax Frokost på hotellet. Vi våkner opp ved porten til Alsace, og kjører raskt inn på ”Route du Vin”. Turen går gjennom små, sjarmerende landsbyer i et av Frankrikes beste vindistrikt. Vi skal besøke den godt bevarte middelalderbyen Riquewihr med hus og bondegårder fra 15- og 1600-tallet. Vi kan smake gode viner og kose oss med en god, fransk lunsj før vi passerer grensen til Sveits. Herfra er det ikke langt igjen til den lille byen Laax, hvor vi skal bo 3 netter. Vi samles til felles middag.

Mandag og tirsdag: I Laax Frokost og middag inkludert begge dager. Den ene dagen kjører vi over Julierpass til St. Moritz. Herfra videre til Pontresina, som er kjent for sine mange steinbukker. Her går vi om bord i toget som tar oss med på samme spor som den kjente ”Bernina Express”, og med 7% stigning er det en av de bratteste toglinjene som finnes (uten tannhjul) – og utsikten fra vinduene er fantastsisk.  Vi forlater toget i Pontschiavo etter ca. 1,5 times tur. Her venter bussen for å ta oss med tilbake til hotellet. En annen dag skal vi også på rundtur i de ubeskrivelig vakre sveitsiske alpene. Vi starter dagen med å kjøre langs Waleninnsjøen frem til Einsiedeln hvor vi ser på den kjente klosterkirken. Herfra videre til Vierwalderstattersjøen  før vi kjører opp til Andermatt. Her går vi om bord i toget som tar oss med den drøye timen over Uberallppass til Sedrun og videre til Disentis. Utsikten kan ta pusten fra de fleste. I Disentis venter busen og tar oss tilbake til hotellet.

Onsdag: Laax – Wurzburg Frokost på hotellet, før vi etter noen fantastiske dager i Sveits tar plass i bussen og kjører mot den tyske grensen. Etter et par timer kommer vi til den vakre blomsterøya Mainau med sin flotte beliggenhet i Bodensjøen. Her har vi inkludert inngang, og får tid til å se oss rundt samt spise lunsj på egenhånd. Etter besøket her fortsetter vi nordover i Tyskland forbi Stuttgart frem til utkanten av Wurzburg, hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Torsdag: Wurzburg – Flensburg Frokost på hotellet før vi kjører videre nordover. Vi passerer Kassel, Hannover og Hamburg før vi ender opp i Flensburg, hvor vi skal bo i natt. Felles middag om kvelden.

Fredag: Flensburg – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi pakker i bussen og kjører raskt opp gjennom Danmark til Hirtshals. Her skal vi ta fergen tilbake til Kristiansand, avgang kl.12,15. Etter 3 timer er vi tilbake i Norge, og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*7 frokoster
*7 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 310,-
*Utvendig lugar Kristiansand – Eemshaven kr. 400,- per lugar
*Lunsjbuffet på fergen Hirtshals-Kristiansand kr. 280,-