Vakre Toscana med Firenze

«……her fortsetter vi til tårnbyen San Gimignano»

Avreisedato: 18. april 2024 | 8 dager | Turpris: 11490

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Vakre Toscana – Renessansens vugge

Bli med på utflukt til middelalderbyen Siena!

Mote, biler, design, mat og vin, fantastisk kunst, godt og varmt klima og vakkert landskap. Dette er bare noen av de stikkordene vi kan nevne om Toscana, og som dere kan bli med og oppleve på denne turen. Toscana er kjent for sine mange koselige, små landsbyer, samt store vakre byer som Firenze og Siena. Vi bor i kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi får god tid til å utforske byen og områdene rundt.

 

 Tilbake til reiseoversikt

HISTORISKE STORBYER OG KOSELIGE LANDSBYER

REISELEDER MED PÅ HELE TUREN

Reisefakta

Turpris: 11490
Sted: Italia, Toscana, Montecatini Terme
Avreisedato: 18. april 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 25. april 2024

Program

Torsdag: Hjem – Montecatini Terme Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet direkte til Bologna, avgang kl.12,15. Etter 3 timer lander vi i Italia og tar plass i bussen som tar oss de siste milene forbi Firenze frem til kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi skal bo i 7 netter på Hotel Ariston med beliggenhet midt i sentrum. Vi samles til felles middag.

Fredag – onsdag: I Montecatini Terme Vi har frokost inkludert hver dag,  og middag inkludert 4 dager (inkludert ankomstdagen). Den første dagen tar reiselederen med de som ønsker på en vandretur i byen, samt en tur opp til Montecatini Alto – gamlebyen som ligger på en høyde over det nåværende sentrum. En annen dag drar vi på heldagsutflukt til Siena og San Gimignano. Her får vi oppleve den flotte storbyen Siena, der vår reiseleder tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene. Etter besøket her fortsetter vi til tårnbyen San Gimignano, før vi er tilbake i Montecatini. Den tredje utfluktsdagen drar vi til Firenze. Vi går ned til togstasjonen og tar lokaltoget den knappe timen inn til Firenze. Ved ankomst blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på vandretur i den gamle bydelen. Byen blir ofte betegnet som ”et kunstens smykkeskrin” eller ”Italias skattkammer”. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd eller besøke museer før vi returnerer til Montecatini. Den siste utfluktsdagen starter vi med å dra til Lucca, et av Toscanas høydepunkt. Den antikke historien er byens største attraksjonmed Piazza dell’Anfiteatro og Torre Delle Ore som absolutt høydepunkt.  Vi lar oss sjarmere av byen før vi om ettermiddagen besøker Pisa. Her drar vi til Piazza Miracoli hvor vi finner det skjeve tårnet og den flotte katedralen, før vi returnerer til Montecatini. Vi får også flere dager fri til å utforske områdene samt kose oss i byen hvor vi bor.

Torsdag: Montecatini Terme – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med til flyplassen i Bologna. Her sjekker vi inn og går om bord i direkteflyet til Oslo, avgang kl.15,30. Etter 2,5 timer lander vi i Norge og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 100,-