Vakre Toscana med Napoleons Elba

Historiske byer og fantastisk natur i romantiske Toscana

Avreisedato: 05. mai 2020 | 8 dager | Turpris: 9290

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Bølgende åser og verdensberømte severdigheter

Oppdag ukjente perler i Toscana!

Toscana byr på vakkert bølgende landskap med vinranker og små, pittoreske landsbyer. På denne turen kombinerer vi det vakre landskapet med spennende utflukter til historiske Firenze, ‘tårnbyen’ San Gimignano og øya Elba hvor Napoleon satt i eksil i 1814. Toscana er kanskje et av Italias mest kjente regioner , men byr også på hemmeligheter utenfor turistløypa. Vi bor i Forte dei Marmi på Toscanas Riviera på hotellet et par kvartaler unna den lange sandstranden. Under oppholdet får vi god tid til avslapning, kan dra på egne utflukter, nyte det ‘Italienske kjøkken’ og gjøre fordelaktige innkjøp. På hjemreisen gjør vi også stopp i verdenskjente Pisa! Fantastisk natur, fascinerende historie og deilig klima – kan man ønske mer?

 

 Tilbake til reiseoversikt

 

Inkludert heldagsutflukt til øya Elba

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 9290
Sted: Italia, Toscana
Avreisedato: 05. mai 2020
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 12. mai 2020

Program

Tirsdag: Hjem – Forte dei Marmi Bussen starter i Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Pisa, avgang kl.13,30. Etter knappe 3 timer ankommer vi Italia og tar plass i bussen som tar oss de siste milene frem til Forte dei Marmi hvor vi skal bo i 7 netter på Hotel Bellonda. Vi samles til sen middag første kvelden.

Onsdag, torsdag,fredag,lørdag,søndag og mandag: Forte dei Marmi Vi har frokost inkludert hver dag samt felles middag 4 kvelder under oppholdet (inkludert ankomstdagen). En dag under oppholdet drar vi på heldagsutflukt til øya Elba. Toscana har noen få hemmeligheter oppe i ermet, og en av de er at den har noen virkelig vakre øyer. Elba er den største av disse, og båtturen tar bare en drøy time. Vi får med oss lokalguide som viser oss det beste øya har å tilby, samt forteller historien bl.a. om øyas mest kjente innbygger – Napolen – som satt i eksil her i 1814. En annen utfluktsdag drar vi til Firenze. Her får vi en interessant runde med lokalguide i den gamle bydelen. Byen blir ofte betegnet som ”et kunstens smykkeskrin” eller ”Italias skattekammer”. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd eller besøke museer før vi returnerer til hotellet. Den siste utfuktsdagen går til Puccinis fødeby Lucca hvor vi får med oss lokalguide som viser oss rundt. Etter besøket her fortsetter vi ut på landsbygda til San Gimignano. Denne imponerende tårnbyen kan sees mange kilometer borte, og har fått kallenavnet middelalderens Manhattan. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Ellers får vi god tid til å slappe av i Forte dei Marmi, dra på egne utflukter, gjøre fordelaktige innkjøp og kose oss med god mat og drikke.

Tirsdag: Montecatini Terme – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med til Pisa. Her tar reiselederen oss med til Piazza Miracoli hvor vi finner det skjeve tårnet og den flotte katedralen. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd, før vi drar til flyplassen. Her sjekker vi inn og går om bord i flyet tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen, avgang kl.17,05. Etter 2,5 timer lander vi på Oslo Gardermoen og tar plass i bussen som venter på å ta oss de siste milene hjem.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 190,-