Transilvania med Bucuresti

Flotte byer, furukledde fjell og middelalderarkitektur i Transilvania!

Avreisedato: 04. september 2020 | 8 dager | Turpris: 9990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Middelalderbyer og eventyrslott i Romania

Underveis stopper vi ved det utrolig vakre slottet Peles…

Flott landskap, historiske landsbyer og fortryllende slott som ruver i fjellkantene er selve definisjonen på Transilvania. I «Draculas rike» bor vi i Brasov, en vakker middelalderby med historie tilbake til 1200-tallet. Vi har også en overnatting i Sibiu, kjent som hele Romanias  ‘kulturelle hjerte’.  Sibiu har en sjarmerende gamleby med Art Nouveau fasader, en gullbelagt kirke og historiske beboere som de kjente komponistene Strauss og Brahms. I tillegg til de vakre middelalderbyene i Transilvania skal vi også en tur til Romanias pulserende hovedstad Bucuresti! Sammen med lokalguide får vi se byens største høydepunkt, som blant annet universitetsplassen, nasjonalteateret, triumfbuen, og den flotte Kisellef boulevarden med sine vakre bygninger! Bli med oss til spennende Romania og Transilvania!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev utrolig historie og enestående natur

Utforsk vakre middelalderbyer

Bli med til pulserende Bucuresti!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 9990
Sted: Romania, Transilvania og Bucuresti
Avreisedato: 04. september 2020
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 11. september 2020

Program

Fredag: Hjem – Brasov Bussen starter fra Kristiansand og tar med seg deltagere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her sjekker vi inn på flyet til Bucuresti, avgang kl.08,50. Etter 3 timer lander vi, og får baguette og vann før vi tar plass i bussen. Vi reiser gjennom vakkert landskap opp til Transilvania. Underveis stopper vi ved det utrolig vakre slottet Peles før vi fortsetter de siste milene frem til den koselige byen Brasov hvor vi skal bo 2 netter midt i sentrum. Felles middag om kvelden.

Lørdag: I Brasov Vi spiser frokost på hotellet, før vi får med oss lokalguide som tar oss med rundt til fots i den koselige byen vi bor i. Byen er en av de vakreste i hele Transilvania, og har en historie som går helt tilbake til 1200-tallet. Byen har en flott middelalderatmosfære. Ettermiddagstimene fri til avslapning og hygge.

Søndag: Brasov – Sibiu Etter frokost på hotellet pakker vi bussen og setter kursen mot Sibiu, Romanias kulturelle hjerte. Vakker gamleby med Art Nouveau fasader, gullbelagt kirke og kjente komponister som Strauss og Brahms. Byen har også vært Europeisk kulturhovedstad. Underveis stopper vi ved slottet Brukenthal som var sommerresidensen til Baron Brukenthal. Vi skal bo 2 netter i Sibiu og samles til felles middag om kvelden.

Mandag: I Sibiu Frokost på hotellet. Denne dagen får vi med oss en lokalguide som viser oss rundt i Sibiu. Vi starter med en vandretur i gamlebyen frem til hovedtorget som er omgitt av historiske bygninger. Vi får se de viktigste severdighetene som rådhuset, og restene av de gamle bymurene hvor vi får se noen av de få vakttårnene som er igjen langs den gamle bymuren. Ettermiddagstimene fri.

Tirsdag: Sibiu – Bucuresti Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med gjennom Oltdalen mot Bucuresti. På vei ned gjennom dalen stopper vi ved klosteret Cozia, som regnes som det eldste og mest komplekse kunstminnesmerket i Romania. Klosteret har en historie tilbake til 1388 og det er flott å se utsmykningene. Etter besøket her fortsetter vi til Bucuresti hvor vi skal bo de siste 3 nettene. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag og torsdag: I Bucuresti Frokost hver morgen og middag en av dagene. Den første dagen får vi med oss lokalguide som tar oss med rundt i byen og viser oss de mest kjente severdighetene byen har å tilby, blant annet Universitetsplassen, nasjonalteateret, triumfbuen, den flotte Kisellef boulevard med sine vakre bygninger. Vi går også inn i parlamentspalasset (tidligere presidentpalasset til Ceausescu).

Fredag: Bucuresti – hjem Vi har en tidlig avreise og kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Sandefjord Torp, avgang kl.06,10. Etter 3 timer lander vi på Sandefjord Torp, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 680,-