Tyrol – i hjertet av De østerrikske alper

I Østerrike står naturopplevelsene i kø for våre synsinntrykk.

Avreisedato: 14. september 2021 | 9 dager | Turpris: 10890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Majestetisk natur i Tyrol

..en av Europas mest imponerende fjelloverganger…

Med grense til sju europeiske land, er Østerrikes beliggenhet utvilsomt sentral. Landet er et av Europas mest populære turistmål, både sommer og vinter. Men det er ikke beliggenheten som har gjort Østerrike så populært. Det er mangfoldet som de besøkende opplever under sitt opphold her. Naturen, kulturen, historien, menneskene, maten – alt er lagt til rette for at man skal føle seg velkommen.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Fantastiske naturopplevelser

Vi bor i hjertet av Tyrol

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10890
Sted: Østerrike, Tyrol
Avreisedato: 14. september 2021
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 22. september 2021

Program

Tirsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Sandefjord. Her går de som har påstigning før Sandefjord om bord i fergen til Strømstad, avgang kl.13,30. Bussen fortsetter påstigningen til Horten, samt ned gjennom Østfold før vi tar med deltagerne sørfra i Strømstad, og setter kursen det siste stykket mot Gøteborg, hvor vi skal bli med nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Onsdag: Kiel – Schnelldorf Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel. Her tar vi plass i bussen som ruller raskt sørover i Tyskland, forbi Hamburg og Kassel til Schnelldorf hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Torsdag: Schnelldorf – Kirchberg Frokost før vi fortsetter sørover. Vi passerer Ulm før vi svinger av autobahnen ved Mittelberg. Her åpner det fantastiske Alpelandskapet seg. Alpene er kanskje den mest fascinerende delen av Europa, der naturopplevelsene står i kø for våre synsinntrykk. Middelalderbyene i Alpene er en opplevelse i seg selv med trange, krokete gater, vakre hus med små tårn, veggmalerier og gulldekorerte skilt. Utpå sen ettermiddag kommer vi frem til Kirchberg hvor vi skal bo 4 netter på hotell midt i sentrum. Felles middag om kvelden.

Fredag – søndag: I Kirchberg Frokost hver dag, og middag alle dager unntatt en. En dag drar vi på utflukt til en av Europas mest imponerende fjelloverganger og Østerrikes høyeste passovergang. For mange er dette turens høydepunkt med en naturopplevelse som er vanskelig å beskrive. Vi stopper i landsbyen Heiligenblut som har en vakker beliggenhet, og en helt spesiell historie. Kirken med det slanke, hvite spiret foran bergkjempen Grossglockner, som strekker seg 3797 meter til værs, sies å være et av de mest fotograferte motiv i verden. En annen dag drar vi på tur til Rattenberg og Innsbruck. Vi stopper først i Rattenberg som er en av Østerrikes minste byer med et utrolig sjarmerende historisk sentrum. Herfra fortsetter vi til Innsbruck hvor vi får med oss lokalguide som forteller oss den interessante historien som byen har å tilby med bl.a. Goldenes Dachl. Vi får også litt fritid på egenhånd før vi returnerer til Kirchberg. Siste dagen har vi store deler av dagen fri i Kirchberg og kan utforske nærområdene. Bussen tar med de som ønsker det til den koselige nabobyen Kitzbühel hvor de som ønsker det kan ta kabelbanen opp til berømte Hahnenkamm (ikke inkludert).

Mandag: Kirchberg – Bayreuth Frokost på hotellet. Vi tar plass i bussen og kjører til Berchtesgaden. I Berchtesgaden forberedte Hitler seg på å ta over makten i Europa, og skrev «Mein Kampf». Her kan vi besøke Kehlsteinhaus, bedre kjent som ”Ørneredet”, som var 50-årsgaven fra det tyske folk.  Utsikten er storslagen. Etter besøket her kjører vi det siste stykket frem til Bayreuth hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Tirsdag: Bayreuth – Kiel Frokost på hotellet før vi kjører ut på Autobahn og ruller på raske veier nordover gjennom Berlin og videre til Kiel. Her går vi om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer, og har kvelden fri om bord.

Onsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost før ankomst Gøteborg kl.09,15. Her tar vi plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor de som skal av i Sandefjord og sørover tar fergen over til Sandefjord kl.12,00. Bussen kjører via Østfold og Moss – Horten til Sandefjord og videre sørover tilbake til påstigningsstedene

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*8 frokoster
*1 lunsj
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr.1 800,-
*Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt tur/retur)
*Lunsjbuffet tur/retur Sandefjord-Strømstad kr. 500,-