Tyrol med Oktoberfest i München

Opplev stemningen på oktoberfest og storslått natur i Tyrol

Avreisedato: 14. september 2021 | 9 dager | Turpris: 10890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Majestetisk natur i Tyrol

I Tyrol passerer vi en av Europas mest imponerende fjelloverganger

Med grense til sju europeiske land, er Østerrikes vakre beliggenhet utvilsomt sentral. Området og landet er et av Europas mest populære turistmål, sommer som vinter. Men det er ikke bare beliggenheten som har gjort Østerrike så populært. Det er mangfoldet som de besøkende opplever under sitt opphold her. Naturen, kulturen, historien, menneskene, maten – alt er lagt til rette for at man skal føle seg velkommen. Underveis på denne turen får vi også med oss 2 store folkefester – Knødelfest i St. Johann og den verdensberømte Oktoberfesten i München.

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev stemningen på oktoberfest i München

Storslått natur!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10890
Sted: Østerrike, Kirchberg
Avreisedato: 14. september 2021
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 22. september 2021

Program

Tirsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Sandefjord. Her går de som har påstigning før Sandefjord om bord i fergen til Strømstad, avgang kl.13,30. Bussen fortsetter påstigningen til Horten, samt ned gjennom Østfold før vi plukker opp deltagerne sørfra i Strømstad, og setter kursen det siste stykket mot Gøteborg, hvor vi skal bli med nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Onsdag: Kiel – Schnelldorf Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel. Her tar vi plass i bussen som ruller raskt sørover i Tyskland, forbi Hamburg og Kassel til Schnelldorf hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Torsdag: Schnelldorf – Kirchberg Frokost før vi fortsetter sørover. Vi passerer Ulm før vi svinger av Autobahnen ved Mittelberg. Her åpner det fantastiske Alpelandskapet seg. Alpene er kanskje den mest fascinerende delen av Europa, der naturopplevelsene står i kø for våre synsinntrykk. Middelalderbyene i Alpene er en opplevelse i seg selv med trange, krokete gater, vakre hus med små tårn, veggmalerier og gulldekorerte skilt. Utpå sen ettermiddag kommer vi frem til Kirchberg hvor vi skal bo 4 netter på hotell midt i sentrum. Felles middag om kvelden.

Fredag – søndag: I Kirchberg Frokost hver dag, og middag alle dager unntatt en. En dag drar vi på utflukt til en av Europas mest imponerende fjelloverganger og Østerrikes høyeste passovergang. For mange er dette turens høydepunkt med en naturopplevelse som er vanskelig å beskrive. Vi stopper i landsbyen Heiligenblut som har en vakker beliggenhet, og en helt spesiell historie. Kirken med det slanke, hvite spiret foran bergkjempen Grossglockner, som strekker seg 3797 meter til værs, sies å være et av de mest fotograferte motiv i verden. En annen dag drar vi på utflukt til Kitzbühel og St. Johan hvor det denne dagen foregår Alm- og Knödelfest. Dette er høstens store begivenhet hvor kyrne kommer tilbake fra sommerbeite.  I gatene er det musikk, dans og meget god stemning. Siste dagen drar vi på utflukt til Berchtesgaden. I Berchtesgaden forberedte Hitler seg på å ta over makten i Europa, og skrev «Mein Kampf». Her kan vi besøke Kehlsteinhaus (inngang ikke inkludert), bedre kjent som ”Ørneredet”, som var 50-årsgaven fra det tyske folk.  Utsikten er storslagen.

Mandag: Kirchberg – Bayreuth Frokost på hotellet. Vi tar plass i bussen og kjører til München. Her skal vi besøke den verdensberømte Oktoberfesten, som første gang ble holdt i 1810 for å markere bryllupet mellom prins Ludwig og prinsesse Theresie. Vi kommer i god stemning og spiser lunsj i et av festteltene på området. Utpå ettermiddagen samles vi og kjører det siste stykket frem til Bayreuth hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Tirsdag: Bayreuth – Kiel Frokost på hotellet før vi kjører ut på Autobahn og ruller på raske veier nordover gjennom Berlin og videre til Kiel. Her går vi om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer, og har kvelden fri om bord.

Onsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost før ankomst Gøteborg kl.09,15. Her tar vi plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor vi de som skal av fra Sandefjord og sørover tar fergen over til Sandefjord kl.12,00. Mens ferga går over til Sandefjord kjører bussen via Østfold og Moss-Horten og slipper av de som skal av her før den er i Sandefjord og tar med de som skal sørover tilbake til sine påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*8 frokoster
*1 lunsj
*6 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr.1 800,-
*Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt tur/retur)
*Lunsjbuffet tur/retur Sandefjord-Strømstad kr. 500,-