Tyrol med Oktoberfest i München

Opplev stemningen på oktoberfest og storslått natur i Tyrol

Avreisedato: 15. september 2020 | 9 dager | Turpris: 10390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Majestetisk natur i Tyrol

I Tyrol passerer vi en av Europas mest imponerende fjelloverganger

Med grense til sju europeiske land, er Østerrikes vakre beliggenhet utvilsomt sentral. Området og landet er et av Europas mest populære turistmål, sommer som vinter. Men det er ikke bare beliggenheten som har gjort Østerrike så populært. Det er mangfoldet som de besøkende opplever under sitt opphold her. Naturen, kulturen, historien, menneskene, maten – alt er lagt til rette for at man skal føle seg velkommen. Underveis på denne turen får vi også med oss 2 store folkefester – Knødelfest i St. Johann og den verdensberømte Oktoberfesten i Munchen.

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev stemningen på oktoberfest i München

Storslått natur!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10390
Sted: Østerrike, Kirchberg
Avreisedato: 15. september 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 23. september 2020

Program

Tirsdag: Hjem – Gøteborg Bussen starter i Kristiansand, og tar på turdeltakere langs E-18 til Sandefjord. Her tar vi fergen til Strømstad kl.13,30. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd. Etter 2,5 timer ankommer vi Strømstad og kjører videre til Gøteborg hvor vi går om bord i nattfergen til Kiel. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Onsdag: Kiel – Elfershausen Vi spiser frokost mens vi nyter innseilingen til Kiel. Ved ankomst kl.09,15 tar vi plass i bussen og kjører sørover i Tyskland forbi Hamburg og videre til vakre Celle. Celle er berømt  for sin flotte gamleby med mange bindingsverkshus fra 1500 – 1700-tallet. Her får vi tid til å spise lunsj på egenhånd. Etter besøket her setter vi kursen videre sørover forbi Hannover og til  Elfershausen. Felles middag om kvelden.

Torsdag: Elfershausen – Kirchberg  Frokost før vi fortsetter sørover. Vi passerer Ulm før vi svinger av autobahnen ved Mittelberg. Her åpner det fantastiske Alpelandskapet seg. Alpene er kanskje den mest fascinerende delen av Europa, der naturopplevelsene står i kø for våre synsinntrykk. Middelalderbyene i Alpene er en opplevelse i seg selv med trange, krokete gater, vakre hus med små tårn, veggmalerier og gulldekorerte skilt. Utpå sen ettermiddag kommer vi  frem til Kirchberg hvor vi skal bo 4 netter på hotell midt i sentrum. Felles middag om kvelden.

Fredag – søndag: I Kirchberg Frokost og middag inkludert hver dag. En dag drar vi på utflukt til en av Europas mest imponerende fjelloverganger og Østerrikes høyeste passovergang. For mange er dette turens høydepunkt med en naturopplevelse som er vanskelig å beskrive. Vi stopper i landsbyen Heiligenblut som har en vakker beliggenhet, og en helt spesiell historie. Kirken med det slanke, hvite spiret foran bergkjempen Grossglockner, som strekker seg 3797 meter til værs, sies å være et av de mest fotograferte motiv i verden. En annen dag drar vi på utflukt til Kitzbühel og St. Johan hvor det denne dagen foregår Alm- og Knödelfest. Dette er høstens store begivenhet hvor kyrne kommer tilbake fra sommerbeite.  I gatene er det musikk, dans og meget god stemning. Siste dagen drar vi på utflukt til Berchtesgaden. I Berchtesgaden forberedte Hitler seg på å ta over makten i Europa, og skrev «Mein Kampf». Her kan vi besøke Kehlsteinhaus (inngang ikke inkludert), bedre kjent som ”Ørneredet”, som var 50-årsgaven fra det tyske folk.  Utsikten er storslagen.

Mandag: Kirchberg – Bayreuth Frokost på hotellet. Vi tar plass i bussen og kjører til München. Her skal vi besøke den verdensberømte Oktoberfesten, som første gang ble holdt i 1810 for å markere bryllupet mellom prins Ludwig og prinsesse Theresie. Vi kommer i god stemning og spiser lunsj i et av festteltene på området. Utpå ettermiddagen samles vi og kjører det siste stykket frem til Bayreuth hvor vi skal bo denne natten. Middag om kvelden.

Tirsdag: Bayreuth – Kiel  Frokost på hotellet før vi kjører ut på Autobahn og ruller på raske veier nordover gjennom Berlin og videre til Kiel. Her går vi om bord i nattfergen tilbake til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer og samles til felles avskjedsmiddag.

Onsdag: Gøteborg – hjem Vi spiser frokost før ankomst Gøteborg kl.09,15. Her tar vi plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad hvor vi  tar fergen over til Sandefjord. Etter 2,5 time er vi tilbake i Sandefjord kl.14,30 og kjører de siste milene hjem til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*8 frokoster
*1 lunsj
*8 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 560,- *Utvendig lugar kr. 500,- per lugar (totalt tur/retur)
*Lunsjbuffet tur/retur Sandefjord-Strømstad kr. 500,-