Unike Krakow

Flott arkitektur, rik historie og severdigheter i Krakow

Avreisedato: 18. september 2021 | 5 dager | Turpris: 5990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 7
Flyreiser

Høsttur til fantastiske Krakow

Guide i Krakow tar oss med inn til det fantastiske St. Kings Kapell

Det er ikke lett å beskrive den unike karakteren til denne byen for de som ikke har vært her. I år 1000 ble det grunnlagt et romersk-katolsk bispesete og det kongelige slott ble reist på Wawel-høyden. Krakow var også hovedstaden i Polen fra det 11. til 17. århundre og allerede i 1364 ble det første polske universitetet grunnlagt her.  I denne byen finner du flott arkitektur, rik historie og severdigheter rundt ethvert hjørne. Den flotte gamlebyen er oppført på UNESCOs verdensarvliste! Vi oppleve byen på beste måte med vandretur med lokalguide. I tillegg finner vi historiske severdigheter i nærheten av byen som saltgruvene i Wieliczka og konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau. Vi bor sentralt på hotell i nærheten av gamlebyen og shoppingsenter!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Unik gamleby på UNESCOs verdensarvliste

Inkludert utflukt til saltgruvene i Wieliczka

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5990
Sted: Polen, Krakow
Avreisedato: 18. september 2021
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 22. september 2021

Program

Lørdag: Hjem – Krakow Bussen starter i Kristiansand og tar med deltakere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her går vi om bord i direkteflyet til Krakow, avgang kl. 17,45. Etter 2 timer ankommer vi Polen og tar plass i bussen som tar oss med de siste minuttene til sentrum av Krakow og vårt hotell som ligger like ved gamlebyen og nær shoppingsenter hvor vi  skal bo i 4 netter.

Søndag, mandag og tirsdag: I Krakow Frokost inkludert hver dag og middag 2 kvelder. Den ene dagen under oppholdet blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene i byen fram til markedsplassen. Etter besøket tar vi plass i bussen og drar til den jødiske bydelen Kazimierz. Her tar guiden oss med på en vandretur i denne spesielle bydelen. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd, før vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen.  En annen dag under oppholdet kjører vi til de meget kjente Saltgruvene i Wieliczka utenfor Krakow. Saltgruvene i Wieliczka står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får en guidet rundtur som blant annet tar oss inn i det fantastiske St. Kings Kapell, som med sin imponerende størrelse og vakre utskjæringer kan romme over 500 mennesker. Etter besøket returnerer vil til sentrum av Krakow i tide for lunsj på egenhånd. Den siste dagen under oppholdet blir det arrangert frivillig utflukt til konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau med lokalguide (mot tillegg). Denne bør bestilles samtidig med turen da antall plasser er begrenset.

Onsdag: Krakow – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og får store deler av dagen fri, før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Krakow. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Sandefjord Torp, avgang kl.18,55. Etter 2 timer er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som venter for å ta oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Inngang og guiding i saltgruvene
*Lokalguide i Krakow og Kazimierz
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1200,-
*Utflukt med inngang og guiding i Auschwitz kr. 430,- (begrenset antall)