USA sin østkyst med Washington og New York

Opplev den spennende og historiske østkysten!

Avreisedato: 01. september 2020 | 9 dager | Turpris: 17990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Høydepunkter langs østkysten i USA

Hotellet ligger kun et par steinkast fra Det Hvite Hus.

Bli med oss til USA og østkysten med Washington og New York som de største høydepunktene!  USA har i flere hundre år vært et ettertraktet reisemål for oss nordmenn. På 1800-tallet var det en omfangsrik utvandring til USA når nordmennene øynet håp i «mulighetenes land». Nå valfarter vi hit for å få en liten smakebit av alle de store severdighetene vi kun til vanlig får sett på tv-skjermen. I Washington D.C bor vi tett på Det hvite hus og skal på guidet rundtur til flere kjente bygg og områder. Under oppholdet på østkysten skal vi også besøke innlandsområdene hvor ‘Amish-folkene’ bor. Vi får et fascinerende innblikk i levestilen når vi blir med på guidet rundtur. I ‘the big apple’ – New York, bor vi midt på Manhatten med gangavstand til alt. Opplev noe av det beste som USAs østkyst har å tilby – Washington D.C., ”Amish Country”, Philadelphia og New York!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev Washington D.C. & New York City

Innholdsrike utflukter

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 17990
Sted: Washington D.C. og New York City
Avreisedato: 01. september 2020
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 09. september 2020

Program

Tirsdag: Hjem – Washington D.C. Bussen starter fra Kristiansand, og tar på deltagere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Munchen, avgang kl.11,35. Etter 2 timer lander vi i Tyskland og går videre til Washingtonflyet. Etter nye 8 timer lander vi i USA sin hovedstad kl.19,35 (lokal tid). Ved ankomst tar vi plass i bussen som tar oss med det siste stykket inn til sentrum hvor vi skal bo 3 netter. Hotellet ligger et par steinkast unna Det Hvite Hus.

Onsdag og torsdag: I Washington D.C. Vi har frokost inkludert på hotellet hver morgen og felles middag en kveld i Washington. Den første dagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på rundtur i sentrum. Underveis får vi se de mest kjente severdighetene samt høre historien til Det Hvite Hus, the Reflecting Pool, Arlington kirkegård, senatet osv. Rundturen avsluttes med besøk i historiske Georgetown. Langs ”The Mall”, gressplenen som strekker seg fra senatet til Lincolnmonumentet ligger det gratismuseer på rekke og rad som forteller om forskjellige deler av den amerikanske historien. Torsdag tar reiseleder med de som ønsker med til Air and Space museum hvor vi bl.a. finner kapselen fra Apollo som tok med seg de første menneskene til månen. For de som ønsker anbefales også et besøk rundt Dupont Circle, ikke langt fra hotellet, hvor man kan besøke noen av de mange kunstgallerier og koselige kafeer som finnes her.

Fredag: Washington D.C. – ”Amish Country” Vi spiser frokost på hotellet før vi setter kursen nordover. Vi starter dagen med et stopp i koselige Baltimore sin gamle havn. Etter besøket her fortsetter vi innover i landet til Lancaster. Her skal vi besøke innlandsområdene hvor ”Amish”-folkene bor, hvor utviklingen har stoppet opp de siste 150 årene. De har ikke strøm, innlagt vann eller biler. Vi får med oss en guide som viser oss rundt i et historisk Amish-hus fra 1805, hvor vi får høre om tradisjoner og kultur og hvordan de lever i dag. Vi tar oss også en tur rundt på landsbygda hvor vi får se Amish-folket i sitt vanlige virke. Det er utrolig fascinerende å se hvordan de lever parallelt med dagens samfunn. Etter guiderunden kjører vi til vårt hotell hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Lørdag: Amish Country – New York City Frokost på hotellet før vi kjører mot New York. Om formiddagen gjør vi en stopp i Philadelphia. Her får vi med oss lokalguide som viser oss rundt. Dette er stedet hvor grunnloven ble skrevet og den første amerikanske nasjonalforsamlingen var, og vi får også se den meget kjente Liberty Bell. Vi spiser lunsj på egenhånd før vi fortsetter ferden opp til New York City. Her skal vi bo midt på Manhattan, i gangavstand fra kjente Empire State Building. Vi samles til felles middag om kvelden.

Søndag og mandag: I New York City Frokost under oppholdet er ikke inkludert, og vi gjør som amerikanere flest, går ut og kjøper frokost på en av de mange døgnåpne deli butikkene. Den første formiddagen under oppholdet får vi en rundtur med buss og lokalguide. New York er en stor by, og vi får med oss noen av høydepunktene under denne rundturen. Vi får vi blant annet se Frihetsgudinnen, Central Park, Ground Zero, FN-bygningen, Empire State Building, Fifth Avenue, Times Square og mye annet. Ettermiddagen, samt den andre dagen er fri til å utforske byen på egenhånd. Mulighetene er uendelige. Mandag er det mulig å bestille ekstrautflukt med reiselederen til 9-11 Memorial Museum samt båt ut til øya hvor vi finner Frihetsgudinnen (transport til/fra for egen kostnad med metro/taxi og utflukten må bestilles senest 3 måneder før avreise). Ellers er ettermiddagene fri til å utforske byen på egenhånd.

Tirsdag: New York City – Frankfurt Vi får formiddagstimene fri i New York før vi blir hentet med buss som tar oss med ut til John F. Kennedy Lufthavn. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.16,05.

Onsdag: Frankfurt – hjem Vi får servert frokost om bord før vi lander i Frankfurt om morgenen og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi i Oslo kl.09,00 og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

NB! Alle må ha elektronisk visum (ESTA) for å komme inn til USA – dette koster $14 – søk på https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 6 510,-
*Utfluktsdag i New York (Inneholder besøk på Frihetsgudinnen og 9-11 Memorial museet kr. 575,-
*Elektronisk visum (ESTA) til USA om vi skal ordne dette kr. 350,- (inkludert $14 i visumgebyr)