USAs musikalske Sørstater

“…vi går langs Mississippi River og Bourbon Street gjennom French Market og Jackson Square”

Avreisedato: 25. mars 2019 | 12 dager | Turpris: 23390

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Flott reise til USAs musikalske sørstater

Bli med oss til USAs musikalske Sørstater, hvor variasjonen er like stor som mangfoldet i musikkens verden. Fra countryens vugge Nashville til jazzens fødested New Orleans. Et sted imellom finner vi Rock N Rollens fødested Memphis og Elvis’ Graceland. Vi starter oppholdet i New Orleans hvor vi drar på vandretur i French Quarter, før vi besøker Tennessee og Memphis med historier fra sivilkrigen. Etter besøk i Memphis og Graceland flytter vi oss videre til Nashville. Her får vi se Fort Nashborough, State Capitol, Vanderbilt Universitetet og Music Row. Området er Country musikkens fødested…

 

Tilbake til reiseoversikt

Fantastisk rundreise!

Opplev de historiske musikalske fødestedene til Jazz, Blues, Country og Rock N Roll

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 23390
Sted: USA, Sørstatene
Avreisedato: 25. mars 2019
Avreisested: Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 05. april 2019

Program

Mandag: Hjemmefra – New Orleans Bussen starter i Kristiansand og tar med deltagere frem til Sandefjord Torp. Her sjekker vi inn på flyet til Amsterdam, avgang kl.14,15. Etter en drøy time lander vi og går videre til Atlanta-flyet (flyet tar ca. 9 timer). Her går vi videre til turens siste fly denne dagen, som tar oss med direkte til New Orleans, hvor vi ankommer ved midnatt lokal tid. Ved ankomst tar vi plass i bussen som tar oss med de siste minuttene inn til sentrum hvor vi bor på vårt hotell midt i byen.

Tirsdag, onsdag og torsdag: I New Orleans I New Orleans gjør vi som amerikanere flest og går ut for å spise frokost (ikke inkludert), felles middag 2 kvelder under oppholdet. En dag får vi med oss lokalguide på en vandretur i French Quarter. French Quarter er den eldste og mest kjente bydelen i New Orleans. Når vi går langs Mississippi River og Bourbon Street gjennom French Market og Jackson Square, følger vi i fotsporene til bl.a. Jean Lafitte og Tennessee Williams. En annen dag drar vi på utflukt til sumpområdet sør for New Orleans. Her skal vi være med på båttur gjennom sumpområdene. Vi får en flott naturopplevelse mens båtføreren forteller oss om naturen og dyrelivet i dette området. Vi returnerer til sentrum etter besøket her. En dag har vi helt fri i New Orleans til å utforske byen på egenhånd. 

Fredag: New Orleans – Memphis Vi har avreise fra New Orleans om morgenen og kommer denne dagen til å forlate staten Louisiana. I løpet av dagen kjører vi gjennom staten Mississippi frem til Tennessee hvor vi ankommer Memphis. Her skal vi bo i 3 netter (i sentrum). Felles middag om kvelden.

Lørdag og søndag: I Memphis Vi har frokost inkludert hver morgen. Den ene dagen får vi med oss lokalguide som viser oss de mest kjente severdighetene i Memphis. Etter guidingen drar vi til fantastiske Graceland, hvor vi får noen timer i Elvis sin verden. Stedet var hans bosted frem til hans død. Her får vi se hvordan han levde og brukte tid sammen med familien. Vi kan også se den store samlingen han hadde med gull- og platinaplater. En annen dag drar vi til National Civil Rights Museum. Museet er bygd opp rundt det tidligere Lorraine Motel, stedet hvor Martin Luther King ble skutt og drept. Vi får høre den sterke historien om de svartes kamp for friheten for bare noen få tiår siden. Ettermiddagen fri. Reiselederen tar også med de som ønsker det til Sun Studios, som regnes som «fødestedet» til Rock N Roll. Her har storheter som Elvis, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash med mange flere, spilt inn sine plater (inngang ikke inkludert).

Mandag: Memphis – Nashville Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som i løpet av dagen skal ta oss med til Nashville. Underveis stopper vi på den storslagne Belle Meade plantasjen. Her kan vi beskue alle de interessante bygningene samt høre historien som gjorde dette til USAs fremste hesteoppdrettsfarm. Vi får se det flotte herskapshuset, stallene, hagene og en av slavebrakkene. Etter besøket her fortsetter vi til Nashville, hvor vi bor på vårt hotell beliggende en drøy kilometer fra sentrum (det går også gratis buss fra sentrum, som stopper ikke langt fra hotellet, om noen synes det blir for langt å gå). Felles middag om kvelden.

Tirsdag og onsdag: I Nashville Frokost hver morgen. Den ene dagen får vi med oss lokalguide som tar oss med gjennom gamlebyen i Nashville. Vi får blant annet se Fort Nashborough, State Capitol, Vanderbiltuniversitetet og Music Row. Vi har også inkludert inngang til Ryman Auditorium. Dette blir regnet som fødestedet til Countrymusikken og hjemstedet til Grand Ole Opry, radioprogrammet som fokuserer på countrymusikk. Vi besøker også Country Music Hall of Fame underveis på rundturen. Den andre dagen har vi satt av til fri disposisjon for avslapning og hygge. Vi kan dra på museumsbesøk, gå en tur i gamlebyen, dra på shopping osv. 

Torsdag: Nashville – hjem Frokost på hotellet. Vi slapper av på hotellet og nyter den siste dagen i USA frem til vi ,om ettermiddagen, blir hentet med buss som tar oss til flyplassen i Nashville. Her sjekker vi inn på flyet til Atlanta, avgang kl.18,40. Etter en times tid lander vi, og går videre til nattflyet som tar oss med til Amsterdam. Vi får servert mat om bord og kan sove noen timer før vi lander i Amsterdam neste morgen.

Fredag: Amsterdam – hjem Vi får servert frokost før vi lander i Amsterdam. Etter landing her går vi videre til Torpflyet. Den siste flyturen går unna på knappe 1,5 time og vi lander på Torp kl.15,55. Her tar vi plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*10 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 6 900,-
*Elektronisk innreisetillatelse til USA (ESTA) kr. 200,-
*Underholdningspakke kr. 1 200,- (Inkluderer 2 musikalske innslag. I New Orleans er det en kveldstur med den historiske autentiske dampbåten Natchez. Om bord er det flott levende jazzmusikk mens vi seiler langs Missisippi. Vi har også inkludert middag om bord. I Nashville er det inkludert forestilling på Grand Ole Opry. (NB! Pakken inkluderer kun billettene, og transport til/fra skjer for egen kostnad med buss/taxi eller til fots).)