Utforsk, slapp av og nyt eksotiske Azorene

«utflukt til den magiske krater-innsjøen Lagoa do Fogo, som er omgitt av et fantastisk landskap og tar pusten fra oss med sine grønnkledde fjellsider som stuper ned i det mørkeblå vannet»

Avreisedato: 16. februar 2025 | 9 dager | Turpris: 15490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Utforsk eksotiske Azorene

Vi bor i hovedstaden Ponta Delgada med det meste innenfor gangavstand

Azorene består av 9 «grønne» øyer beliggende midt i Atlanterhavet, og tilhører Portugal. Med beliggenhet utenfor allfarvei får vi tilgang til et urørt paradis. Om du skulle foretrekke å bade i en varm kilde, eller du vil svømme med ville delfiner i Atlanterhavet – begge ting er mulig. Ønsker du å slappe av ved bassenget, eller ønsker du å besøke bygninger på UNESCOs verdensarvliste – så er det også mulig. Bli med, da vel, bort fra vinteren her hjemme til spennende Azorene.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev eksotiske Azorene med oss

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 15490
Sted: Azorene, Ponta Delgada
Avreisedato: 16. februar 2025
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 24. februar 2025

Program

Søndag: Hjem – Azorene Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Lisboa, avgang kl.12,10. Etter 4 timer ankommer vi Portugals hovedstad og går videre til flyet til Azorene. Etter nye 2 timer ankommer vi Ponta Delgada på Azorene kl.19,20 (lokal tid). Her venter buss for å ta oss med til vårt «hjem» de neste 8 nettene – ****Hotel Marina Atlanticol. Hotellet ligger i Ponta Delgada med det meste innenfor gangavstand. Hotellet har restaurant, bar, gratis wifi, innendørs og utendørs basseng.

Mandag – søndag: På Azorene Vi har frokost inkludert hver morgen, og felles middag 4 kvelder under oppholdet. Den første utfluktsdagen blir vi tatt med av lokalguide rundt i Ponta Delgada. Vi får se de mest kjente monumentene, besøker den sjarmerende havnen og den flotte botaniske hagen med eksotiske planter og blomster. Rundturen avsluttes ved lunsjtid. En annen dag skal vi på utflukt til den magiske krater-innsjøen Lagoa do Fogo, som er omgitt av et fantastisk landskap og tar pusten fra oss med sine grønnkledde fjellsider som stuper ned i det mørkeblå vannet. Etter besøket her fortsetter vi til Caldeira Velha som er et naturreservat med varme kilder hvor vi kan ta oss en svømmetur. Omgivelsene er fantastiske og kan minne om en regnskog Vi avslutter dagen med besøk i den koselige landsbyen Ribeira Grande. Den tredje utfluktsdagen skal vi til Furnas. Her skal vi få se innsjøen Furnas som ble til under et vulkanutbrudd i 1630. Vi skal også besøke Terra Nostra-hagen. Her finner vi trær som er over 100 år gamle, kulper og stier som snirkler seg gjennom landskapet. Vårt siste besøk for dagen er Cha Gorreana, som er Europas eneste teplantasje. Den siste utfluktsdagen går til Sete Cidades. Landskapet her kan ta pusten fra enhver, og er blitt stemt frem som et av Portugals vakreste steder, skapt av et vulkanutbrudd for 20 000 år siden. På vei tilbake til hotellet besøker vi også en ananasplantasje.  Vi får også flere dager til å slappe av og hygge oss, og dra på småutflukter på egenhånd.

Mandag: Azorene – hjem Vi har en tidlig avreise fra hotellet og kjører til flyplassen. Her sjekker vi inn på morgenflyet til Lisboa. Etter drøye 2 timer lander vi i Lisboa 09,50. Her får vi et par timers ventetid før flyet går videre til Oslo. Etter nye 4 timer lander vi i Norge kl.17,55 (lokal tid). Her venter bussen for å ta oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom
*8 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 240,-