Utrolige India

“…vi kjører direkte til et av verdens sju underverker – Taj Mahal…”

Avreisedato: 05. november 2018 | 11 dager | Turpris: 15990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Opplev en annen verden

Bli med oss til utrolige India med en historie som går mer enn 5000 år tilbake med sin befolkning på 1,2 milliarder. Vi får oppleve «The Golden Triangle»;  Delhi – hovedstaden i India, Jaipur – hovedstaden i Rajasthan og Agra som en gang var hjertet av det Moghulske imperiet. I «The Golden Triangle» finner du hjemstedet til Asias beste markeder, utrolige vakre Taj Mahal og flere spennende severdigheter. I tillegg får vi med oss safariopplevelser i Ranthambore nasjonalpark hvor vi kan være heldige å få oppleve både tigere og leoparder i sitt rette element. Reisen til India gir deg et innblikk i en helt annen verden som yrer med liv og spennende kulturopplevelser. 

 

Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Reiseleder med på hele turen

Fantastisk rundtur inkludert Taj Mahal

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 15990
Sted: India, Rundtur
Avreisedato: 05. november 2018
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 15. november 2018

Program

Mandag: Hjem – Frankfurt (Delhi) Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.10,00. Etter 2 timer lander vi i Tyskland og går videre til Delhi-flyet. Etter nye 8 timer lander vi i Delhi kl.01,30 (lokal tid), og tar plass i bussen som tar oss med inn til sentrum, hvor vi skal bo i 3 netter.

Tirsdag og onsdag: I Delhi Frokost og middag inkludert. Den ene dagen har vi med oss lokalguide som tar oss med på guidet rundtur i New Delhi. I løpet av dagen skal vi bl.a. få se Qutab Minar et 73 meter høyt seierstårn  bygget i 1193. Vi får også se India Gate, som er et minnesmerke fra krigen, Presidentens hus, Parlamentshuset osv. Den andre dagen skal vi på utflukt til den gamle delen av Delhi. Vi får bl.a. se det røde fortet (2 km langt og opptil 33 meter høyt), som ble bygget på storhetstiden til Mughal-herredømmet på midten av 1600-tallet. Vi får også se den store moskeen som har tre innganger, fire tårn og to minareter som er over 40 meter høye. Ettermiddagene fri til avslapning og hygge.

Torsdag: Delhi – Agra Vi spiser frokost på hotellet, før vi setter kursen sørover mot Agra hvor vi ankommer etter ca. 4 timers kjøring. Vi kjører direkte til et av verdens sju underverker – Taj Mahal, verdens største kjærlighetserklæring. Dette fantastiske byggverket ble reist av keiser Shah Jehan til hans kjære dronning Mumtaz Mahal i 1565 ved bredden av Yamuna-elven. Etter besøket her kjører vi til vårt hotell, hvor vi skal bo i 2 netter. Felles middag om kvelden.

Fredag: I Agra Frokost og middag inkludert. Om formiddagen skal vi på guidet rundtur i Agra. Etter på fortsetter vi til Agra Fort, også kjent som det ”røde fort”, med sine høye, røde mursteinsvegger. Innenfor murene finner vi blant annet Jahangir-palasset og perlemoskeen bygget av Shah Jahan og Khas Mahal med fantastisk utsikt mot Taj Mahal.

Lørdag: Agra – Ranthambore Frokost før vi tar plass i bussen og setter kursen mot Ranthambore. Underveis besøker vi Fatehpur Sikri, den historiske hovedstaden Akbar, som er bygget i Mughal-arkitektur fra det 16. århundret. Hovedbygningene er den store moskeen og Jodha Bai-palasset, omgitt av bygninger med glaserte, blå tak. Herfra fortsetter turen til Ranthambore hvor vi skal bo i 2 netter. Middag om kvelden.

Søndag: I Ranthambore Frokost, lunsj og middag på hotellet. Vi bor like ved nasjonalparken Ranthambore. Området er kjent for sin fantastiske skjønnhet og er hjemsted for et utall sjeldne dyrearter. Vi har inkludert morgen- og ettermiddagssafari denne dagen, og er vi heldige får vi se både tiger, leopard, hyener, apekatter og sjakaler i sitt rette element.  Resten av dagen fri til avslapning og hygge.

Mandag: Ranthambore – Jaipur Vi spiser frokost før vi setter kursen mot Jaipur, hovedstaden i Rajasthan, og kjent som den rosa byen. Byen ble bygget i det 18. århundret og er omgitt av fjell med fort og eventyrslott høyt oppe i fjellsidene. Ved ankomst får vi en guidet rundtur og blir bl.a. tatt med til unike Jantar Mantar – et observatorium bygget i stein fra 1728.  Vi besøker også byslottet som er et tidligere kongelig slott bygget i en blanding av Rajasthan- og Moghulstil, og har et flott museum med en stor utstilling av miniatyrmalerier, klær og våpen. Rundturen avsluttes på vårt hotell, hvor vi sjekker inn for 2 overnattinger. Felles middag om kvelden.

Tirsdag: I Jaipur Frokost og middag. Om formiddagen drar vi på utflukt til Amer Fort, som er et flott eksempel på Rajputarkitektur og var den historiske hovedstaden til Kaishawah-lederne. Den siste strekningen frem til slottet foregår på elefantryggen – vi nyter opplevelsen og utsikten. Vel fremme besøker vi de mest kjente og flotte rommene i palasset.

Onsdag: Jaipur – Delhi Frokost på hotellet. Vi får formiddagstimene fri i Jaipur frem til lunsj. Vi tar plass i bussen som tar oss med de siste timene frem til Delhi. Her har vi inkludert felles avskjedsmiddag på en hyggelig restaurant. Etter middagen blir vi kjørt til flyplassen i Delhi hvor vi sjekker inn på nattflyet til Zürich med avgang sen kveld.

Torsdag: Zürich – Hjem Vi får servert 2 måltider og sover oss frem til Zürich hvor vi ankommer om morgenen. Her får vi litt ventetid før flyet fortsetter til Oslo. Etter nye 2,5 timer lander vi på Gardermoen kl.12,00 og tar farvel med de andre deltagerne og reiselederen for denne gang.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*9 overnattinger i delt dobbeltrom
*9 frokoster
*1 lunsj
*9 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,-(begrenset antall)
*Visum ordnet av oss kr. 500,-