Vakre Helgelandskysten fra A til Å

«…tar vi fergetur over fire fjordarmer med fantastisk utsikt over havet»

Avreisedato: 13. juni 2024 | 8 dager | Turpris: 14990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Opplev Norges vakreste kyststrekning!

Underveis på båtturen passerer vi Polarsirkelen og kommer inn i midnattssolens rike.

Bli med på en reise langs Norges vakreste kyststrekning – Helgelandskysten langs Riksvei 17 som går ute i havgapet mellom Steinkjer og Bodø. Vi får oppleve både flott natur og historiske steder. Vi passerer polarsirkelen og kommer inn i midnattssolens rike, vi får se isbreer og Torghatten med sitt hull, og vi besøker Vega som står på UNESCOs verdensarvliste for natur- og kulturarv.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Norges vakreste kyststrekning!

Opplev den dramatiske Saltstraumen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 14990
Sted: Norge, Helgelandskysten
Avreisedato: 13. juni 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 20. juni 2024

Program

Torsdag: Hjem – Steinkjær Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E18 frem til Oslo Gardermoen. Her går vi om bord i flyet til Trondheim, avgang kl.15,40. Etter en knapp time lander vi på Værnes og setter kursen nordover forbi Verdal til Steinkjer, hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Fredag: Steinkjær – Brønnøysund Frokost og middag. Vi starter dagen med å svinge av hovedveien og inn på Rv 17 som vi skal følge helt opp til Bodø. Vi stopper for å besøke Norsk Sagbruksmuseum hvor vi går inn i en tidsboble og reiser tilbake til slutten av 1800-tallet. Her får vi høre om den gamle treproduksjonen, og vi får se Norges største trehus med et grunnareal på nesten 3000 kvadratmeter. Etter besøket her setter vi kursen nordover og kjører til Lund hvor vi tar ferga over til Hofles. Herfra kjører vi til kystbyen Rørvik hvor vi skal besøket kystmuseet Norveg som tar oss med på en spennende reise i kystkultur og kystnæring. Vi passerer grensen til Nordland fylke og fortsetter det siste stykket opp til Brønnøysund hvor vi skal bo i 2 netter.

Lørdag: I Brønnøysund Frokost og middag inkludert. Om formiddagen kjører vi ut i havgapet til foten av Torghatten. Her kan de som er spreke og har lyst til det gå opp til hullet i Torghatten, mens de som ikke ønsker kan være igjen i byen eller bli med ut å ta seg en vandretur langs havet. Om ettermiddagen drar vi ut til Hildurs Urterarium: Her får vi med oss guide som forteller oss den interessante historien til området fra vikingtiden og frem til i dag, samt at vi får et praktfullt syn i Urtehagen. Her blir det dyrket maturter, medisinske urter, giftplanter og mye annet.

Søndag: Brønnøysund – Sandnessjøen Vi spiser frokost på hotellet. I dag skal vi på en fantastisk flott tur til øygruppen Vega, hvor vi får oppleve hvorfor øygruppen kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Vi kjører det korte stykket til Horn hvor vi skal ta fergen over til Vega. Fra fergen passerer kan vi se Ylvingen, øya som ble kjent i tv serien «Himmelblå» en liten øy i havgapet med kun 30 fastboende. Ved ankomst til Vega kjører vi i vakker natur til Nes på Gardsøya hvor vi skal besøke Verdensarvsenteret. Her blir vi tatt med inn i fiskerbondens og øyværingens liv, og kan både se, høre, smake og lukte verdensarven, vi returnerer tilbake til fergeleiet hvor vi tar ferga videre nordover til Tjøtta.  Herfra er det ikke lange stykket igjen til Sandnessjøen, byen som er kjent for fjellrekken De syv søstre hvor alle fjellene er ca. 1000 meter høye. Her skal vi bo i 2 netter. Felles middag om kvelden.

Mandag: I Sandnessjøen Frokost. I dag skal vi på oppdagelsesferd i nærområdet. Vi starter dagen med å kjøre til Alstadhaugtunet. Her kan vi se Alstahaug kirke som har en historie som går tilbake til 1100-tallet, samt at vi også finner Petter Dass museet her. Etter besøket her kjører vi til høvdingsetet på Sandnes hvor vi får oppleve vikinghistorie. Vi gjør også en stopp med flott utsikt over De syv søstre.

Tirsdag: Sandnessjøen – Bodø Vi starter med frokost, før vi idag skal kjøre den siste biten langs Rv 17 helt opp til Bodø. Vi starter med fergetur over Ranafjorden til Nesna. Videre langs fjord og fjell frem til Kilboghamn. Her tar vi fergetur over fire fjordarmer med fantastisk utsikt over havet. Underveis på båtturen passerer vi Polarsirkelen og kommer inn i midnattssolens rike. Videre nordover frem til Ågeskaret hvor vi tar fergen over til Forøy, og får se noen av Svartisens brearmer i det fjerne. Vi kjører gjennom Svartistunnelen før vi kommer frem til Saltstraumen. Herfra er det ikke langt igjen til Bodø hvor vi skal bo i 2 netter. Vi samles til felles middag.

Onsdag: I Bodø Frokost. Denne dagen drar vi på utflukt til det kjente handelsstedet Kjerringøy. Stedet er blitt kjent gjennom flere av Hamsuns filmer, og var hjemstedet til Nord-Norges rikeste mann – jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl. Her får vi en guidet rundtur og får høre om klasseskiller, dagligliv, fiske- og handelshistorie. Vi returnerer til Bodø utpå ettermiddagen.

Torsdag: Bodø – hjem Vi spiser frokost på hotellet, før vi drar vi til flyplassen i Bodø hvor vi sjekker inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.10,55. Etter 1,5 time lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 3 640,-