Vakre Helgelandskysten fra A til Å

«Underveis på båtturen passerer vi Polarsirkelen og kommer inn i midnattssolens rike»

Avreisedato: 12. august 2024 | 8 dager | Turpris: 14990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Opplev Norges vakreste kyststrekning!

Om ettermiddagen kjører vi ut i havgapet til foten av Torghatten

Bli med på en reise langs Norges vakreste kyststrekning – Helgelandskysten langs Riksvei 17 som går ute i havgapet mellom Steinkjer og Bodø. Vi får oppleve både flott natur og historiske steder. Vi passerer polarsirkelen og kommer inn i midnattssolens rike, vi får se isbreer og Torghatten med sitt hull, og vi besøker Vega som står på UNESCOs verdensarvliste for natur- og kulturarv.

 Tilbake til reiseoversikt

Norges vakreste kyststrekning!

Opplev den dramatiske Saltstraumen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 14990
Sted: Norge, Helgelandskysten
Avreisedato: 12. august 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 19. august 2024

Program

Mandag: Hjem – Bodø Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E18 frem til Oslo Gardermoen. Her går vi om bord i flyet til Bodø, avgang kl.11,00. Etter en drøy time lander vi i Bodø og kjører de siste minuttene til sentrum av byen hvor vi skal bo i 2 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag: I Bodø Frokost. Denne dagen drar vi på utflukt til det kjente handelsstedet Kjerringøy. Stedet er blitt kjent gjennom flere av Hamsuns filmer, og var hjemstedet til Nord-Norges rikeste mann – jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl. Her får vi en guidet rundtur og får høre om klasseskiller, dagligliv, fiske- og handelshistorie. Vi returnerer til Bodø utpå ettermiddagen.

Onsdag: Bodø-Sandnessjøen Vi starter med frokost, før vi kjører inn på riksvei 17 som vi skal følge helt ned til Namsos. Vi starter dagen med å besøke Saltstraumen. Herfra fortsetter vi gjennom Svartistunnellen før vi kommer ut på andre siden, og får se noen av Svartisens brearmer i det fjerne. Herfra med ferge fra Forøy til Ågskardet, og videre til Jektvik hvor vi tar fergen, får panoramautsikt over det vakre landskapet, og passerer Polarsirkelen før vi er fremme i Kilboghavn. Videre langs fjord og fjell frem til Nesna, hvor vi tar dagens siste ferge over Ranafjorden til Levang. Herfra er det ikke lange biten igjen til Sandnessjøen, byen som er kjent for fjellrekken De syv søstre hvor alle fjellene er ca. 1000 meter høye. Her skal vi bo i 2 netter. Felles middag om kvelden.

Torsdag: I Sandnessjøen Frokost. I dag skal vi på oppdagelsesferd i nærområdet. Vi starter dagen med å kjøre til Alstadhaugtunet. Her kan vi se Alstahaug kirke som har en historie som går tilbake til 1100 tallet, samt at vi også finner Petter Dass museet her. Etter besøket her kjører vi til høvdingsetet på Sandnes hvor vi får oppleve vikinghistorie. Vi gjør også et stopp med flott utsikt over de syv søstre.

Fredag: Sandnessjøen – Brønnøysund Vi spiser frokost på hotellet. I dag skal vi på en fantastisk flott tur til øygruppen Vega, hvor vi får oppleve hvorfor øygruppen kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Vi kjører det korte stykket til Tjøtta hvor vi skal ta fergen over til Vega. Fra fergen kan vi se Ylvingen, øya som ble kjent i tv serien «Himmelblå» en liten øy i havgapet med kun 30 fastboende.

Ved ankomst til Vega kjører vi i vakker natur til Nes på Gardsøya hvor vi skal besøke Verdensarvsenteret. Her blir vi tatt med inn i fiskerbondens og øyværingens liv, og kan både se, høre, smake og lukte verdensarven, vi returnerer tilbake til fergeleiet hvor vi tar ferga videre til Horn. Herfra er det ikke lange stykket igjen til Brønnøysund hvor vi skal bo de 2 neste nettene. Felles middag om kvelden.

Lørdag: I Brønnøysund Vi spiser frokost på hotellet, om formiddagen drar vi ut til Hildurs Urterarium. Her får vi med oss guide som forteller oss den interessante historien til området fra vikingtiden og frem til i dag, samt at vi får et praktfullt syn i Urtehagen. Her blir det dyrket maturter, medisinske urter, giftplanter og mye annet. Om ettermiddagen kjører vi ut i havgapet til foten av Torghatten. Her kan de som er spreke og har lyst til det gå opp til hullet i Torghatten, mens de som ikke ønsker kan være igjen i byen eller bli med ut å ta seg en vandretur langs havet.

Søndag: Brønnøysund – Namsos Frokost og middag. Vi setter kursen sørover, og kjører ut av Nordland fylke. Vi kjører til kystbyen Rørvik hvor vi skal besøket kystmuseet Norveg som tar oss med på en spennende reise i kystkultur og kystnæring. Herfra videre med ferge fra Hofles til Lund, før vi kjører det siste stykket ned til Namsos hvor vi avslutter dagen med et besøk på Norsk Sagbruksmuseum hvor vi går inn i en tidsboble og reiser tilbake til slutten av 1800 tallet. Her får vi høre om den gamle treproduksjonen, samt at vi får se Norges største trehus med et grunnareal på nesten 3000 kvadratmeter. Vi ender opp på vårt hotell i sentrum av byen.

Mandag: Namsos – hjem Frokost på hotellet. Vi tar idag fatt på den siste etappen gjennom Trøndelag forbi Steinkjer til Verdal, og videre frem til Trondheim Lufthavn Værnes. Her går vi om bord i flyet til Oslo, avgang kl.16,00. Etter 1 time lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 3 150,-