Vakre Toscana med middelalderfestival

Bli med til praktfulle og historiske Toscana denne sommeren!

Avreisedato: 04. juni 2020 | 6 dager | Turpris: 8690

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Vakre Toscana – renessansens vugge

Bli med til den idylliske tårnbyen San Gimignano i hjertet av regionen!

Mote, biler, design, mat- og vin, fantastisk kunst, deilig klima og vakkert landskap er bare noen av de stikkordene vi kan nevne om Toscana. Toscana er kjent for sine mange koselige, små landsbyer, samt store, vakre byer som Firenze og Lucca. De vakre naturopplevelsene kombinerer vi med spennende utflukter til storbyen Firenze og tårnbyen San Girmignano. Vi bor i kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi får også tid til å utforske byen og områdene rundt. På hjemreisedagen får vi også se den verdenskjente Piazza Miracoli i Pisa med det skjeve tårnet og kirken. Bli med på en uforglemmelig tur til fantastiske Toscana!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Vi bor i koselige Montecatini Terme

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8690
Sted: Italia, Toscana
Avreisedato: 04. juni 2020
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 09. juni 2020

Program

Torsdag: Hjem – Montecatini Terme Vi har fremmøte på Gardermoen på egenhånd om morgenen, hvor vi møter reiselederen og de andre deltakerne. Vi sjekker inn på morgenflyet til Pisa. Etter drøye 2,5 time ankommer vi Italia kl.09,35 og tar plass i bussen som venter. Den tar oss med til Puccinis by Lucca hvor vi får en vandretur med lokalguide. Vi får høre den interessante historien samt se de mest kjente severdighetene. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd før vi fortsetter de siste minuttene frem til kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi skal bo i 5 netter på vårt hotell. Vi samles til felles middag.

Fredag – mandag: I Montecatini Terme Vi har frokost og middag inkludert hver dag. Den første dagen drar vi på utflukt til småbyene Lari og San Miniato.  Vi kjører gjennom vakkert landskap og vinranker så langt øyet kan se. San Miniato er kjent som trøffelby, og i løpet av dagen besøker vi Europas minste pastafabrikk og en vingård hvor vi får prøvesmake de lokale spesialitetene. Den andre dagen drar vi på utflukt tilbake til Middelalderen i tårnbyen San Girmignano. Vi får en guidet rundtur i denne koselige gamlebyen, og får også prøvesmake gelato hos en lokal produsent. Vi tar også turen opp til Certaldo Alto der det under vårt opphold er middelalderfestival. Vi har inkludert dagens middag på markedet og besøket avsluttes med fyrverkeri før vi returnerer til hotellet utpå kvelden. En annen utfluktsdag drar vi til Firenze. Her får vi en interessant runde med lokalguide i den gamle bydelen. Byen blir ofte betegnet som ”et kunstens smykkeskrin” eller ”Italias skattkammer”. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd eller besøke museer før vi returnerer til Montecatini Terme. Vi har også en dag fri til avslapning og hygge.

Tirsdag: Montecatini Terme – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen som tar oss med til Pisa. Her drar vi inn til sentrum med reiselederen og får se den kjente Piazza Miracoli med det skjeve tårnet og kirken. Vi får også tid til å spise lunsj på egenhånd før vi drar til flyplassen i Pisa. Her sjekker vi inn og går om bord i flyet tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen, avgang kl.17,05. Etter 2,5 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 900,- (enkeltrom utover 20%)
*Hotellrom på Quality Gardermoen natten før avreise kr. 975,- (per rom)