Vakre Toscana med Firenze

«……her fortsetter vi til tårnbyen San Gimignano»

Avreisedato: 19. mars 2024 | 8 dager | Turpris: 10990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Vakre Toscana – Renessansens vugge

Mote, biler, design, mat og vin, fantastisk kunst, godt og varmt klima og vakkert landskap. Dette er bare noen av de stikkordene vi kan nevne om Toscana, og som dere kan bli med og oppleve på denne turen. Toscana er kjent for sine mange koselige, små landsbyer, samt store vakre byer som Firenze og Siena. Vi bor i kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi får god tid til å utforske byen og områdene rundt.

 

Hjertet av Italia 

Velkommen til Toscana, hjertet av Italia, hvor vakre landskap, maleriske byer og historie møtes. Oppdag Montecatini Terme, vår base i 7 netter, og føl deg som en lokal i kurbadbyen.

Hotell med sentral beliggenhet

Nyt oppholdet på Hotel Ariston i Montecatini Terme, perfekt plassert midt i sentrum. Her har du alt du trenger for en avslappende ferie, med komfortable rom og deilige måltider, inkludert frokost hver dag og middag på utvalgte kvelder.

Kulturelle vandreturer

Utforsk Montecatini Terme med vår erfarne reiseleder. Ta en spasertur i byen og opplev den historiske atmosfæren, og besøk Montecatini Alto, den gamle byen som ligger på en høyde med panoramautsikt.

Bli med på utflukt til middelalderbyen Siena!

Dagsutflukter

Opplev Toscana på sitt beste med inkluderte utflukter. Besøk den praktfulle byen Siena, med sin rike historie og arkitektoniske skatter. Utforsk San Gimignano, kjent for sine vakre tårn. Ta toget til Firenze og oppdag kunstens kulturelle skatter. Vi utforsker også den sjarmerende byen Lucca og Pisa med sitt verdenskjente skjeve tårn.

Bilde av kulturskatten Firenze og den gamle byen San Gimignano

Tid på egenhånd

Under oppholdet får du også god tid til å utforske på egenhånd og slappe av i Montecatini Terme. Nyt de lokale kafeene, markedsbesøk eller bare ta det med ro i solen.

 

Bilde fra den kjente Piazzaen i Lucca

En sømløs reise

Vi ordner alt, inkludert flyreisen fra Tromsø til Bergamo, transporten til og fra Toscana samt hjemreisen. Alt du trenger å gjøre er å glede deg over opplevelsene i hjertet av Italia.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Avreise fra Tromsø Lufthavn

Historiske Storbyer & koselige Landsbyer

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 10990
Sted: Italia, Toscana, Montecatini Terme
Avreisedato: 19. mars 2024
Avreisested: Tromsø Lufthavn
Hjemreisedato: 26. mars 2024

Program

Tirsdag: Hjem – Montecatini Terme Vi har fremmøte på Tromsø Lufthavn på egenhånd, hvor vi møter reiselederen. Her sjekker vi inn på flyet direkte til Bergamo, avgang kl.09,30. Etter knappe 4 timer lander vi i Italia og tar plass i bussen som tar oss de siste 4 timene forbi Firenze frem til kurbadbyen Montecatini Terme hvor vi skal bo i 7 netter på Hotel Ariston med beliggenhet midt i sentrum. Vi samles til felles middag.

Onsdag-mandag: I Montecatini Terme Vi har frokost inkludert hver dag,  og middag inkludert 4 dager (inkludert ankomstdagen). Den første dagen tar reiselederen med de som ønsker på en vandretur i byen, samt en tur opp til Montecatini Alto – gamlebyen som ligger på en høyde over det nåværende sentrum. En annen dag drar vi på heldagsutflukt til Siena og San Gimignano. Her får vi oppleve den flotte storbyen Siena, der vår reiseleder tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene. Etter besøket her fortsetter vi til tårnbyen San Gimignano, før vi er tilbake i Montecatini. Den tredje utfluktsdagen drar vi til Firenze. Vi går ned til togstasjonen og tar lokaltoget den knappe timen inn til Firenze. Ved ankomst blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på vandretur i den gamle bydelen. Byen blir ofte betegnet som ”et kunstens smykkeskrin” eller ”Italias skattkammer”. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd eller besøke museer før vi returnerer til Montecatini. Den siste utfluktsdagen starter vi med å dra til Lucca, et av Toscanas høydepunkt. Den antikke historien er byens største attraksjonmed Piazza dell’Anfiteatro og Torre Delle Ore som absolutt høydepunkt. Vi lar oss sjarmere av byen før vi om ettermiddagen besøker Pisa. Her tar reiselederen oss med til Piazza Miracoli hvor vi finner det skjeve tårnet og den flotte katedralen, før vi returnerer til Montecatini. Vi får også flere dager fri til å utforske områdene samt kose oss i byen hvor vi bor.

Tirsdag: Montecatini Terme – hjem Vi spiser tidlig frokost før vi tar plass i bussen som tar oss med de 4 timene til flyplassen i Bergamo. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Tromsø, avgang kl.14,10. Etter 4 timer lander vi i Norge og tar farvel med de andre deltakerne og reiselederen.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 100,-