Vårdager på elvecruise langs Mosel og Rhinen

«Mens vi nyter dagens lunsj om bord seiler vi forbi den kjente Loreleyklippen»

Avreisedato: 05. mai 2024 | 6 dager | Turpris: 15790

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Cruisereiser

Opplevelsesrikt elvecruise på tyske og franske vannveier

Vi seiler gjennom vakre Mosel- og Rhindalen

Bli med oss på elvecruise på tyske og franske vannveier langs Mosel og Rhinen. Vi starter med vakre Moseldalen før vi seiler litt nordover til Koblenz, før vi forsetter sydover langs uendelige vinmarker gjennom Rhindalen frem til sjarmerende Strasbourg i Frankrike. Elvecruiset er som et flytende hotell som tar oss med fra den ene koselige byen til den neste, og alt av mat og nesten all drikke er inkludert. Vi kan bare slappe av og nyte utsikten og opplevelsene som står i kø på denne vakre reisen!

 

Tilbake til reiseoversikt

Elvecruise med "All inclusive"

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 15790
Sted: Elvecruise langs Mosel & Rhinen
Avreisedato: 05. mai 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 10. mai 2024

Program

Søndag: Hjem – Cochem Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 mot Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.09,50. Etter et par timer lander vi i Tyskland. Ved ankomst blir vi tatt med til Moseldalen og koselige Cochem, hvor vi sjekker inn på elvecruisebåten Boheme. Det er 2 dekk på båten, lugardekk med de fleste lugarene som er en trapp ned når vi kommer om bord, samt øvre dekk med restaurant, bar og resepsjon, samt noen få lugarer. Våre lugarer ligger på lugardekk og har alle vindu med utsikt over elven og områdene rundt. Vi møtes til velkomst-cocktail med presentasjon av kaptein og besetning  før middag.

Mandag: Cochem – Koblenz Om formiddagen ligger vi til kai i Cochem. Begi deg ut på oppdagelsesferd i denne sjarmerende vinlandsbyen. Besøk slottet eller bare ta deg en vandretur i sentrum. Om ettermiddagen kaster vi loss og nyter utsikt over landskapet underveis til Alken, hvor vi ligger til kai om ettermiddagen. Mens vi spiser middag seiler vi det siste stykket til Koblenz hvor vi ligger tli kai over natten.

Tirsdag: Koblenz – Rüdesheim Formiddagen seiler vi gjennom vakkert landskap og små, sjarmerende landsbyer frem langs Rhinen frem til Boppard, hvor vi ligger til kai om formiddagen. Mens vi nyter dagens lunsj om bord seiler vi forbi den kjente Loreleyklippen. Vi passerer også sjarmerende landsbyer som St Goarshausen og Assmannshausen før vi ender opp i favoritten Rüdesheim ved lunsjtid. Her kan vi begi oss ut på oppdagelsesferd i den koselige gamlebyen. Besøk livlige Drosselgasse, eller hva med å ta seg en tur til den kjente vinprodusenten Georg Breuer og smake på noen av de lokale vinene? Ta heise opp til Niederwald monumentet og få en fantastisk utsikt over byen og områdene rundt.

Onsdag: Rüdesheim – Mainz Vi seiler fra Rudesheim tidlig morgen og våkner opp ved kai i Mainz. Her blir vi liggende helt frem til kl.13,00 når vi setter kursen mot Frankrike og Alsace dalen. Vi samles til felles avskjedsmiddag om bord denne kvelden.

Torsdag: Strasbourg – Rastatt Vi våkner opp i den franske byen Strasbourg om morgenen, og spiser dagens frokost før vi sier farvel for denne gang. Reiselederen tar oss idag med gjennom den utrolig vakre Alsace dalen. Underveis skal vi besøke de sjarmerende byen Riquihr og Colmar. Vi får god tid til å se oss rundt, ta oss en god fransk lunsj, og kanskje smake på lokalprodusert vin. Om ettermiddagen fortsetter vi til Rastatt hvor vi skal bo denne natten. Kveldstimene fri til å utforske gamlebyen på egenhånd.

Fredag: Rastatt – hjem Vi spiser frokost på hotellet og tar det litt med ro før vi kjører opp til Frankfurt. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Oslo, avgang kl.16,00. Etter drøye 2 timer lander vi på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 netters cruise i delt dobbeltlugar med alle måltider og drikke inkludert
*1 hotellovernatting i delt dobbeltrom med frokost inkludert
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltlugar kr. 3 925,-
*Lugar på øverste dekk kr. 2 500,- (per lugar)
*Tips til betjeningen om bord på elvecruiset ca. € 40,- per person