Livsnyternes øy Malta

Spennende historie, krystallklart vann og deilig klima på Malta

Avreisedato: 01. mars 2024 | 9 dager | Turpris: 11990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

En historisk perle i Middelhavet

På Malta er hele hovedstaden på UNESCOs verdensarvliste!

Malta, med sin strategiske beliggenhet sør i Middelhavet, har i flere århundrer vært midtpunktet for både seilingsruter og sivilisasjonen. Dette har gjort øyene ettertraktet for mange nasjoner og de har vært erobret og beskyttet av alle europeiske stormakter. 7000 år med historie og gjestfrihet har gjort Malta til en unik destinasjon. Øyenes fargerike historie blir gjenspeilt i den rike arkitekturen. Fra prehistoriske templer, palasser og imponerende fort til Middelalder- og Barokk-byer som ligger som en perfekt ramme rundt det hele.

 

 

 Tilbake til reiseoversikt

 

Inkludert utflukt til den vakre naboøya Gozo

Besøker Valletta som er på UNESCOs verdensarvliste

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 11990
Sted: Malta, St. Pauls Bay
Avreisedato: 01. mars 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 09. mars 2024

Program

Fredag: Hjem – Malta Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.09,50. Etter 2 timer lander vi i Frankfurt og går videre til Maltaflyet. Etter nye 2 timer lander vi på Malta kl.16,05 og tar plass i bussen som venter på å ta oss med de siste kilometerne til Pebbles Resort beliggende ved St. Pauls Bay, hvor vi skal bo 8 netter. Vi har inkludert frokost og middag hver dag under oppholdet.

Lørdag – fredag: På Malta  En dag drar vi på utflukt til Maltas hovedstad, Valletta. Her får vi med oss en lokalguide på en rundtur i byen. Hele Valletta er på UNESCOs verdensarvliste og vi besøker Barraca-hagene som er bygd på forsvarsverket som omgir byen, med flott utsikt over havet. Vi får også en guidet rundtur i byen med Auberge de Vastille et Leon og den imponerende St. Johan katedralen som noen av høydepunktene. En annen dag under oppholdet har vi også inkludert utflukt til naboøya Gozo. Vi blir hentet på hotellet med buss som tar oss med til fergeleiet og fergen over til Gozo. Her får vi oppleve fantastisk natur, og guiden forteller oss om den interessante historien.  Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen. Den siste utfluktsdagen går til Mdina og Mosta. Vi starter med besøk i Mdina, som tidligere var Maltas hovedstad. Vi kan utforske de trange gatene, og får en fantastisk utsikt over øya. Her kan også de som ønsker gå inn i St Pauls katedralen med lokalguiden (inngang ikke inkludert). Om ettermiddagen besøker også Mosta med Mosta kirke som har en av verdens største kupler. De andre dagene under oppholdet kan vi slappe av eller gå og se oss rundt i de mange små butikkene og restaurantene i byen, ta oss et bad i et av bassengene, besøke fitness avdelingen, eller ta en lunsj i en av restaurantene på hotellet, eller i smågatenen som omgir hotellet Vi kan besøke nabobyer, dra på stranden eller andre spennende oppdagelsesutflukter.

Lørdag: Malta – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi reiser til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet til Munchen, avgang kl.12,15. Etter 2 timer lander vi og går videre til Osloflyet. Etter nye 2 timer lander vi på Gardermoen kl.17,55 og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*8 overnattinger i delt dobbeltrom
*8 frokoster
*8 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 160,-
*Rom med utsikt mot bassenget kr. 1 200,- per rom