Varden Lesertur – Polarsommer på unike Svalbard

Bli med til ‘landet med de kalde kyster’. Vill natur og fantastiske opplevelser venter.

Avreisedato: 26. juli 2021 | 5 dager | Turpris: 10290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: 12

Opplev storslagne Svalbard på sommeren

Vi reiser på utflukt tilbake i tid til Pyramiden og ‘Sovjetunionen’

Halvveis mellom Norge og Nordpolen finner vi Svalbard. Med sin unike natur, sitt rike dyre- og planteliv og hyggelige mennesker er Svalbard noe man absolutt bør oppleve. Golfstrømmen gjør at klimaet er relativt mildt (til å være så langt nord), noe som gjør at det lever et  stort mangfold av arktiske dyrearter på øygruppa. Se opp for polar-rever,  reinsdyr, hvalross, tusener av sjøfugler og er vi heldige får vi også sett den ettertraktede isbjørnen!  Vi bor i kulturhistoriske Longyearbyen og gjør oss kjent i nærområdet på guidet rundtur. Vi skal også besøke ‘Pyramiden’, kjent for sin sovjetiske bosetning og gruvedrift på en av våre utflukter. Bli med, opplev den uberørte arktiske villmarken og vær vitne til et unikt dyreliv i fantastiske omgivelser!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Lesertur med Varden

Buss fra Skien og Porsgrunn

Opplev storslått og unik natur

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 10290
Sted: Svalbard, Longyearbyen
Avreisedato: 26. juli 2021
Avreisested: Grenland (Gardermoen)
Hjemreisedato: 30. juli 2021

Program

Mandag: Hjem – Svalbard Buss fra Grenland tidlig om morgenen som tar oss med til Oslo Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Longyearbyen, avgang kl.08,15 (flyet gjør et stopp i Tromsø for passkontroll). Vi ankommer vi Svalbard kl.12,30, og blir tatt med inn til sentrum hvor vi skal bo i 4 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag, onsdag og torsdag: På Svalbard Frokost på hotellet hver dag, og felles middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den første dagen blir vi tatt med på en guidet rundtur i Longyearbyen og områdene rundt. Vi fortsetter ut Adventdalen, passerer Nordlysstasjonen og den gamle flyplassen. Her får vi en fantastisk utsikt mot breene på andre siden av Isfjorden. En annen dag skal vi bli med på båttur til Pyramiden. Det er som å gå inn i en tidsmaskin når vi ankommer Pyramiden og ”Sovjetunionen”. På 80-tallet bodde det over 1000 mennesker her, og var et samfunn i full drift. Gruvearbeidet ble stengt i 1998 og da ble samfunnet fraflyttet i løpet av kort tid, og fremdeles står kopper, kar, bøker på skolepultene og noteheftet igjen på pianoet. Vi får en fantastisk utsikt fra vinduene på båten, og har også inkludert lunsj underveis. Vi er tilbake i Longyearbyen utpå ettermiddagen. Under oppholdet har vi nesten 2 dager til å utforske på egenhånd, men vi har lagt opp 2 utflukter (mot tillegg) for de som ønsker. Disse må bestilles senest 30 dager før avreise. Den ene dagen er det 3 timers utflukt til kullgruve 3 hvor vi får se både utenfor og innenfor gruvetunnelen og får en følelse av hvordan det var å være gruvearbeider på Svalbard. Den andre utflukten man kan bestille før avreise er en 3 timers utflukt med hundekjøring (hvorav ca. 1 time med hundekjøring) langs kysten hvor man sitter på vogn som blir dratt av hunder. Vi har med oss guide som tar oss med langs Isfjorden og inn mot Bjørndalen. Er vi heldige får vi se både svalbardrein, polarrev, sel og hval.

Fredag: Svalbard – hjem Vi spiser frokost på hotellet og får formiddagen fri til å utforske Longyearbyen før vi blir hentet med buss på hotellet og blir tatt med det korte stykke til flyplassen. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.15,05. Flyet gjør et stopp i Tromsø for passkontroll. Vi lander vi på Gardermoen kl.19,20 og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til Grenland.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*2 utfluktsdager
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 000,-
*Utflukt til kullgruve 3 kr. 720,- (per person)
*Utflukt med hundespann på hjul kr. 950,- (per person)