Varme høstdager på Algarvekysten & i Lisboa

«En annen dag drar vi på utflukt tilbake i tid. Vi starter med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen»

Avreisedato: 01. oktober 2024 | 10 dager | Turpris: 14790

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Forleng sommeren i vakre Portugal

Vi besøker Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad!

Algarve i Portugal blir ofte betegnet som en av de vakreste kyststrekningene i hele Europa med sine lange sandstrender som strekker seg bortover mot horisonten. Selv om Algarve ikke ligger ved Middelhavet, har regionen fortsatt det samme behagelige klimaet. Vi bor først en uke i den tidligere fiskerlandsbyen Albufeira, som er kjent for sin flotte sandstrand. Etter et avslappende opphold i Algarve, så avslutter vi turen med 2 netter i Portugals hovedstad Lisboa -en av Europas vakreste hovedsteder – før vi setter kursen hjem.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Avreise fra Stavanger

Vi bor i koselige Albufeira & 2 netter i Lisboa

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 14790
Sted: Portugal, Algarvekysten, Albufeira
Avreisedato: 01. oktober 2024
Avreisested: Stavanger Lufthavn Sola
Hjemreisedato: 10. oktober 2024

Program

Tirsdag: Hjem – Algarve Vi har fremmøte på Sola på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltagerne, og sjekker inn på flyet til Frankfurt, avgang kl.06,45. Etter 2 timer lander vi og får 3 timer før vi går videre til Faroflyet. Etter nye drøye 2 timer lander vi kl.14,30 i Faro, og tar  plass i bussen som tar oss med til Albufeira hvor vi sjekker inn på vårt hotell Santa Eulalia Hotel & Spa. Alle rom har terrasse/balkong. Hotellet har restaurant og utendørsbasseng. Hotellet ligger i et rolig område, men med restauranter, barer og butikker ved hotellet. Stranden er ca. 1 km unna hotellet.

Onsdag – mandag: Algarve Vi har frokost inkludert hver dag og middag 4 kvelder. En dag drar vi på utflukt til Faro og Olhao. Vi starter med et besøk i den sjarmerende fiskerlandsbyen Olhao, hvor det også er marked denne dagen. Etter besøket her fortsetter vi til Faro. Byen er ikke så gammel som da den ble brent ned av engelskmennene i 1596 og ødelagt av et jordskjelv i 1755. I dag fremstår den som en flott by, og vi får bl.a. se den flotte Jardim Manuel Bivar-parken og katedralen. En annen dag drar vi på utflukt tilbake i tid. Vi starter med besøk i Silves – Algarves tidligere mauriske hovedstad. Bli med inn i fortet og se den flotte katedralen. Etter dette fortsetter vi på landeveier til fiskerlandsbyen Lagos. Hvite hus og mosaikkfortau preger byen. En av Portugals største sjøfarere, ”Henry Navigatøren”, startet sine oppdagelsesreiser herfra i det 15. århundret. Vårt siste stopp for dagen er Sagres, som ligger ytterst på klippen, hvor vi får se St. Vincent-klippen – fastlands-Europas sør-vestligste endepunkt. Vi returnerer til Praia da Rocha utpå ettermiddagen. Ellers får vi også flere dager fri til avslapning og hygge.

Tirsdag: Algarve – Lisboa Frokost på hotellet før vi pakker i bussen og setter kursen mot Portugals hovedstad, Lisboa. Ved ankomst får vi med oss lokalguide som viser oss de mest kjente severdighetene, og forteller oss den interessante historien til byen. Vi får bl.a. se gamlebyen Alfama, slottet, Vasco da Gama-broen og mye annet. Dagen avsluttes i Lisboa hvor vi skal bo de 2 siste nettene like ved Gulbenkian-parken. Felles middag.

Onsdag: I Lisboa Frokost på hotellet. Denne dagen drar vi på utflukt nordover Atlanterhavskysten til byene Sintra og Cascais. Her skal vi få oppleve småbysjarm og et stopp ved den kjente Boca do Inferno-klippen. Vi får også se Sintras monumenter høyt over byen, Penaslottet og det Moriske slottet.

Torsdag: Lisboa – hjem Vi har en tidlig avreise og kjører til flyplassen i Lisboa. Her tar vi morgenflyet til Frankfurt. Etter knappe 3 timer lander vi i Tyskland, og går videre til Stavangerflyet. Etter knappe 2 timer ankommer vi  Stavanger kl.12,15, og tar farvel med de andre for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*9 overnattinger i delt dobbeltrom
*9 frokoster
*5 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 4 455,-

Kart