Varme høstdager på Italias Adriaterhavskyst

» Vi starter dagen med et pasta kokkekurs på en Agriturismo, og avslutter med å spise det vi har lagd, servert med vin fra området»

Avreisedato: 17. oktober 2024 | 8 dager | Turpris: 12490

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Italia med opplevelser og avslapping

Nyt noen varme høstdager ved Adriaterhavet!

Bli med oss til Italias Adriaterhavskyst når roen har senket seg over området etter en hektisk sommersesong. Temperaturen både til lands og til vanns er behagelig for oss nordboere, og vi skal få kulturelle høydepunkt, samt få lage og smake på lokale spesialiteter under oppholdet. Vi skal besøke miniputtstaten San Marino, vi skal besøke den vakre storbyen Bologna, og turens høydepunkt blir kanskje når vi skal lære oss å lage pasta?

 

 Tilbake til reiseoversikt

Innholdsrike og deilige høstdager i Italia

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 12490
Sted: Italia, Milano Marittima
Avreisedato: 17. oktober 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 24. oktober 2024

Program

Torsdag: Hjem – Adriaterhavskysten Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Bologna, avgang kl.12,05. Etter drøye 2,5 timer lander vi i Italia og tar plass i bussen som tar oss med den siste drøye timen frem til Adriaterhavskysten og den lille strandbyen Milano Marittima. Her skal vi bo 7 netter på det hyggelige Hotel Mazzanti, som ligger et steinkast unna Adriaterhavet. Vi samles til felles middag.

Fredag – onsdag: I Milano Marittima Vi har frokost inkludert hver morgen, samt middag 4 kvelder på hotellet (inkludert ankomstdagen). En dag skal vi på utflukt til miniputtstaten San Marino. Vi starter dagen med et pasta kokkekurs på en Agriturismo, og avslutter med å spise det vi har lagd, servert med vin fra området. Etter lunsjen fortsetter vi til San Marino. Her får vi en guidet rundtur gjennom middelaldergatene, med domkirken og frihetsstatuen på Piazza della Liberta som høydepunkt. En annen dag drar vi på utflukt inn i landet til Bologna. Byen har en av de vakreste gamlebyene i hele Europa, med mange tårn fra middelalderen som omkranser gamlebyen. Vi får med oss lokalguide som viser oss rundt i denne vakre gamlebyen, før vi får tid til å spise lunsj og se oss rundt på egenhånd. Den siste utfluktsdagen drar vi til kystbyen Ravenna. Byen var tidligere hovedstad i Det vest-romerske riket, og står på UNESCOs verdensarvliste. Byen er også kjent for sine mosaikkdekorasjoner. Vi får også servert Piadina med et glass Lambrusco, som begge er lokale spesialiteter (dagens enkle lunsj). Vi returnerer til Milano Marittima utpå sen ettermiddag. Vi får også 3 dager helt fri til å slappe av og hygge oss på hotellet og i nærområdene.

Torsdag: Adriaterhavskysten – hjem Vi spiser frokost på hotellet og tar det litt med ro før vi setter kursen mot flyplassen i Bologna. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.15,20. Etter 2,5 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*7 overnattinger i delt dobbeltrom
*7 frokoster
*2 enkle lunsjer
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 575,-