Vårstemning og blomstring i Hardanger i pinsa

«…til den gamle gården Kjeåsen som ligger 600 meter over Hardangerfjorden med flott utsikt»

Avreisedato: 22. mai 2021 | 4 dager | Turpris: 5890

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Bussreiser

Opplevelsesrik pinsetur til vakre Hardanger

Vi får oppleve Norsknatur på sitt vakreste!

Bli med oss til Vestlandet og opplev Hardanger i fruktblomstringstida. Hardanger er vakkert som et postkort, og uansett hvor man snur seg så stirrer man inn i buldrende fosser eller blomstrende frukttrær. Vi starter og avslutter turen med opplevelser i Telemark, kjører over Haukelifjell med utsikt over flott fjellandskap, vi bor i Røldal med fantastisk utsikt over Røldalsvannet og fjellene rundt.

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev blomstringen i Hardanger

Vi besøker Vøringsfossen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 5890
Sted: Norge, Røldal
Avreisedato: 22. mai 2021
Avreisested: Kristiansand & Oslo S
Hjemreisedato: 25. mai 2021

Program

Lørdag: Hjem – Røldal Det starter en buss fra Kristiansand og en fra Oslo som tar med seg deltakere langs E-18 frem til Porsgrunn. Her samles vi i en buss og setter kursen inn i landet, forbi Skien, videre langs Norsjø til Ulefoss. Her tar vi vårt første stopp på Øvre Verket som er en samling av arbeiderboliger fra 1850 tallet som var knytta til Ulefos Jernverk. Her får vi en introduksjon til museet som nå også inneholder utstillinger og kunstgallerier, før vi fortsetter ferden forbi Seljord og Åmot, over Haukeli og frem til Røldal hvor vi skal bo alle nettene. Vi samles til felles middag.

Søndag og mandag: Røldal med utflukter. Vi har frokost og middag inkludert hver dag. Den ene dagen skal vi på utflukt til Rosendal. Vi starter dagen ved å kjøre til Skare, før vi svinger av veien og fortsetter langs Åkrafjorden. Her skal vi være med på en times fjordcruise hvor vi får oppleve nakne fjellvegger, frodige lier og fossende brevann fra Folgefonna nasjonalpark, og den mektigste av de alle er Langfoss med sine 612 meters fossefall. Vi fortsetter videre til Skånevik hvor vi tar ferga over til Utåker, og herfra langs Hardangerfjorden forbi Uskedal frem til Rosendal. Her får vi med oss en guide som forteller oss den interessante historien til Baroniet Rosendal som går tilbake til 1665 samt at vi får se den flotte haven til slottet. Vi gjør også en stopp ved historiske Kvinnherad Kyrkje som ble bygget rundt år 1300. Etter besøket her kjører vi langs Hardangerfjorden forbi Furebergfossen før vi kjører gjennom Folgefonntunnelen, vi passerer Odda og den kjente Låtefossen før vi er tilbake på hotellet. Den andre dagen starter vi med å kjøre opp til Eidfjorden, her svinger vi av veien og fortsetter høyt opp over fjorden til den gamle gården Kjeåsen som ligger 600 meter over Hardangerfjorden med flott utsikt. Etter besøket her tar vi en tur opp til den kjente Vøringsfossen med sitt imponerende fossefall. Hva med å ta en tur på den nye spektakulære gangbroen over Vøringsfossen?? Herfra setter vi kursen hjemover og følger Hardangerfjorden til Lofthus. Her skal vi besøke Alvavoll som ligger på en høyde rett over bygda midt blant frukttrær og med fantastisk flott utsikt over fjord, fjell og frukttrær. Her skal vi få prøvesmake forskjellige type sider, samt at vi får høre om produksjonen og tradisjonene her. Vi fortsetter langs fjorden tilbake til Røldal.

Tirsdag: Røldal – hjem Frokost på hotellet før vi pakker i bussen. Vi kjører ikke langt før vi gjør en stopp ved Røldal Stavkirke som ble bygget på 1200-tallet og er det naturlige midtpunktet i bygda. Etter besøket her setter vi kursen hjemover. Først opp til Haukeli, derfra forbi Åmot og Kviteseid frem til Vrådal ved Nisser. Vi fortsette forbi «Sputnik» ved Bostrak og videre over Kilebygda før vi er tilbake ved E-18 og Telemarksporten. Her deler vi oss og kjører mot Kristiansand eller Oslo tilbake til stedene vi kom på bussen.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 350,-