Vårstemning på Helgelandskysten fra A til Å

«….om ettermiddagen kjører vi ut i havgapet til foten av Torghatten»

Avreisedato: 28. mai 2024 | 7 dager | Turpris: 13290

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Pensjonistforbundet

Opplev Norges vakreste kyststrekning!

Om ettermiddagen kjører vi ut i havgapet til foten av Torghatten

Bli med på en reise langs Norges vakreste kyststrekning – Helgelandskysten langs Riksvei 17 som går ute i havgapet mellom Bodø og Steinkjer. Vi får oppleve både flott natur og historiske steder. Vi passerer Polarsirkelen og forlater midnattssolens rike. Vi får se isbreer og Torghatten med sitt hull, og vi besøker Vega som står på UNESCOs verdensarvliste for natur- og kulturarv.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplev Ylvingen fra "Himmelblå"

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 13290
Sted: Norge, Helgelandskysten
Avreisedato: 28. mai 2024
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 03. juni 2024

Program

Tirsdag: Hjem – Bodø Vi har fremmøte på Oslo Lufthavn Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne og sjekker inn på flyet til Bodø, avgang kl.08,30. Etter en drøy time lander vi i Bodø og drar på utflukt til det kjente handelsstedet Kjerringøy. Stedet er blitt kjent gjennom flere av Hamsuns verk, og var hjemstedet til Nord-Norges rikeste mann – jektereder og kjøpmann Erasmus Zahl. Her får vi en guidet rundtur og får høre om klasseskiller, dagligliv, fiske- og handelshistorie. Vi returnerer til Bodø utpå ettermiddagen. Her skal vi bo midt i byen, og samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: Bodø – Sandnessjøen Vi starter med frokost, før vi kjører inn på riksvei 17 som vi skal følge helt ned til Namsos. Vi starter dagen med å besøke Saltstraumen. Herfra fortsetter vi gjennom Svartistunnellen, og på andre siden får vi se noen av Svartisens brearmer i det fjerne. Herfra reiser vi med ferge fra Forøy til Ågskardet, og videre til Jektvik hvor vi tar fergen, får panoramautsikt over det vakre landskapet, og passerer Polarsirkelen før vi er fremme i Kilboghavn. Videre går turen langs fjord og fjell frem til Nesna, hvor vi tar dagens siste ferge over Ranafjorden til Levang. Herfra er det ikke lange biten igjen til Sandnessjøen, kjent for fjellrekken De syv søstre hvor alle fjellene er ca. 1000 meter høye. Her skal vi bo i 2 netter. Felles middag om kvelden.

Torsdag: I Sandnessjøen Frokost på hotellet. I dag skal vi på oppdagelsesferd i nærområdet. Vi starter dagen med å kjøre til Alstadhaugtunet. Her kan vi se Alstahaug kirke som har en historie som går tilbake til 1100-tallet, samt at vi også finner Petter Dass museet her. Etter besøket her kjører vi til høvdingsetet på Sandnes hvor vi får oppleve vikinghistorie. Vi gjør også en stopp med flott utsikt over De syv søstre.

Fredag: Sandnessjøen – Brønnøysund Vi spiser frokost på hotellet. I dag skal vi på en fantastisk flott tur til øygruppen Vega, hvor vi får oppleve hvorfor øygruppen kom på UNESCOs verdensarvliste i 2004. Vi kjører det korte stykket til Tjøtta hvor vi tar fergen over til Vega. Fra fergen kan vi se Ylvingen, øya som ble kjent i TV-serien «Himmelblå» en liten øy i havgapet med kun 30 fastboende. Ved ankomst til Vega kjører vi i vakker natur til Nes på Gardsøya hvor vi skal besøke Verdensarvsenteret. Her blir vi tatt med inn i fiskerbondens og øyværingens liv, og kan både se, høre,

smake og lukte verdensarven. Vi returnerer til fergeleiet hvor vi tar fergen videre til Horn. Herfra er det ikke lange stykket igjen til Brønnøysund hvor vi skal bo de 2 neste nettene. Felles middag om kvelden.

Lørdag: I Brønnøysund Vi spiser frokost på hotellet. Om formiddagen drar vi ut til Hildurs Urterarium. Her får vi med oss guide som forteller oss den interessante historien til området fra vikingtiden og frem til i dag, samt at vi får et praktfullt syn i Urtehagen. Her blir det dyrket maturter, medisinske urter, giftplanter og mye annet. Om ettermiddagen kjører vi ut i havgapet til foten av Torghatten. Her kan de som er spreke og har lyst til det gå opp til hullet i Torghatten, mens de som ikke ønsker kan være igjen i byen eller bli med ut å ta seg en vandretur langs havet.

Søndag: Brønnøysund – Namsos Frokost og middag. Vi setter kursen sørover, og kjører ut av Nordland fylke. Vi kjører til kystbyen Rørvik hvor vi skal besøket kystmuseet Norveg som tar oss med på en spennende reise i kystkultur og kystnæring. Herfra videre med ferge fra Hofles til Lund, før vi kjører det siste stykket ned til Namsos hvor vi avslutter dagen med et besøk på Norsk Sagbruksmuseum hvor vi går inn i en tidsboble og reiser tilbake til slutten av 1800-tallet. Her får vi høre om den gamle treproduksjonen, samt at vi får se Norges største trehus med et grunnareal på nesten 3000 kvadratmeter. Vi ender opp på vårt hotell i sentrum av byen.

Mandag: Namsos – hjem Frokost på hotellet. Vi tar idag fatt på den siste etappen gjennom Trøndelag forbi Steinkjer til Verdal, og videre frem til Trondheim Lufthavn Værnes. Her går vi om bord i flyet til Oslo, avgang kl.15,00. Etter 1 time lander vi på Gardermoen og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 3 300,- (enkeltrom utover 20%)