Vårtur til unike Krakow

Opplev Krakow sine flotte gater og severdigheter våren 2020

Avreisedato: 21. april 2020 | 5 dager | Turpris: 5890

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Vårtur til fantastiske Krakow

Guidet tur i Krakow som tar med inn til det fantastiske St. Kings Kapell

Det er ikke lett å beskrive den unike karakteren til denne byen for de som ikke har vært her. I år 1000 ble det grunnlagt et romersk-katolsk bispesete og det kongelige slott ble reist på Wawel-høyden. Krakow var også hovedstaden i Polen fra det 11. til 17. århundre og allerede i 1364 ble det første polske universitetet grunnlagt her.  I denne byen finner du flott arkitektur og en spennende historie.  Den unike gamlebyen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Vi opplever den historiske byen på beste måte med vandretur med lokalguide. I tillegg finner vi historiske severdigheter i nærheten av byen som saltgruvene i Wieliczka og konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau. Vi bor behagelig på vårt hotell like i nærheten av gamlebyen!

 

Tilbake til reiseoversikt

Unik gamleby på UNESCOs verdensarvliste

Utflukt og inngang i de kjente saltgruvene inkludert!

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 5890
Sted: Polen, Krakow
Avreisedato: 21. april 2020
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 25. april 2020

Program

Tirsdag: Hjem – Krakow Bussen starter i Kristiansand om formiddagen og tar med deltagere langs E-18 frem til Sandefjord Torp. Her går vi om bord i direkteflyet til Katowice, avgang kl. 12,40. Etter 2 timer ankommer vi Polen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene til sentrum av Krakow og vårt hotell som ligger like ved gamlebyen og nær shoppingsenter hvor vi  skal bo i 4 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag, torsdag og fredag: I Krakow Frokost inkludert hver dag og middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). Den ene dagen under oppholdet blir vi møtt av lokalguide som tar oss med på en vandretur gjennom de historiske gatene i byen fram til markedsplassen. Etter besøket tar vi plass i bussen og drar til den jødiske bydelen Kazimierz. Her tar guiden oss med på en vandretur i denne spesielle bydelen. Vi får tid til å spise lunsj på egenhånd, før vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen.  En annen dag under oppholdet kjører vi til de meget kjente Saltgruvene i Wieliczka utenfor Krakow. Saltgruvene i Wieliczka står på UNESCOs verdensarvliste. Vi får en guidet rundtur som blant annet tar oss inn i det fantastiske St. Kings Kapell, som med sin imponerende størrelse og vakre utskjæringer kan romme over 500 mennesker. Etter besøket returnerer vil til sentrum av Krakow i tide for lunsj på egenhånd. Den siste dagen under oppholdet blir det arrangert frivillig utflukt til konsentrasjonsleiren Auschwitz-Birkenau med lokalguide mot tillegg i prisen. Denne bør bestilles samtidig med turen da antall plasser er begrenset.

Lørdag: Krakow – hjem Vi spiser frokost på hotellet, og får litt fri om formiddagen før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Krakow. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Sandefjord Torp, avgang kl.13,20. Etter 2 timer er vi tilbake i Norge og tar plass i bussen som venter for å ta oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*Inngang og guiding i saltgruvene
*Lokalguide i Krakow og Kazimierz
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1200,-
*Utflukt med inngang og guiding i Auschwitz kr. 390,- (begrenset antall)