Vårtur til vakre Budapest

“…tar vi båt langs Donau tilbake til Budapest”

Avreisedato: 22. mars 2019 | 6 dager | Turpris: 7190

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Budapest – en vakker og mangfoldig by

Budapest, en av verdens vakreste byer, har klart å bevare sin sjel selv om byen er blitt modernisert. Elven Donau renner gjennom sentrum og er en retningsviser for besøkende som befinner seg i brosteinsgatene på Buda-siden eller langs 1800-tallsboulevardene på Pest-siden. Historieinteresserte vil ha vanskelig for å løsrive seg fra Buda, med Slottshøyden som gir innblikk i hvordan byen var i middelalderen. En som er glad i shopping eller yrende folkeliv søker fort over til Pest-siden. Her finner du butikker og barer som konkurrerer om alles oppmerksomhet. Under oppholdet har vi inkludert flere spennende utflukter – Folkloreaften, båttur langs Donau og guidet tur. 

 

Tilbake til reiseoversikt

Opplev vakre Budapest!

Inkludert båttur langs Donau

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7190
Sted: Ungarn, Budapest
Avreisedato: 22. mars 2019
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 27. mars 2019

Program

Fredag: Hjem – Budapest Bussen starter opp i Kristiansand om formiddagen og tar på deltagere langs E-18 frem til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Budapest, avgang kl.18,25. Etter drøye 2 timer lander vi i Budapest kl.20,45 og tar plass i bussen som tar oss inn til byen hvor vi skal bo 5 netter midt i sentrum, med gangavstand til mange av byens severdigheter. Vi får servert en enkel sen middag ved ankomst.

Lørdag, søndag, mandag og tirsdag: I Budapest Frokost inkludert hver morgen, samt felles middag 3 kvelder (inkludert ankomstdagen og folkloreaften). Første dagen under oppholdet møter vi vår lokalguide som tar oss med på en 4 timers rundtur i byen med buss. Underveis i guidingen får vi høre den interessante historien, vi får se de mest kjente byggverkene og vi får tips om hva vi bør oppleve under oppholdet. En annen dag skal vi på utflukt langs Donau til Donau-svingen gjennom vakker natur og historiske, vakre byer. Underveis besøker vi blant annet Visegrad hvor vi  får se middelalderfort og romantiske ruiner (fra utsiden). Vi besøker også Esztergom hvor vi  får se den fantastiske katedralen. Turen avsluttes med besøk i den vakre barokkbyen Szentendre. Fra Szentendre tar vi båt langs Donau tilbake til Budapest. En kveld  skal vi på folkloreaften hvor vi blir underholdt med sang og musikk, mens vi får servert et godt ungarsk måltid samt lokale drikkevarer. Ellers får vi god tid til å utforske byen på egenhånd, dra i et av de mange badene, spise god mat osv.

Onsdag: Budapest – hjem Frokost, vi blir hentet med buss på hotellet som tar oss til flyplassen i Budapest.  Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Gardermoen, avgang kl.13,40. Etter 2,5 timer lander vi på Gardermoen kl.16,10, her  venter bussen for å ta oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 700,-