Venezia og vakre Portoroz på Slovenias riviera

“…utflukt til pittoreske landsbyer og dramatisk kystlandskap”

Avreisedato: 02. oktober 2018 | 11 dager | Turpris: 12990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Bussreiser

Opplev Venezia og Slovenias riviera denne høsten!

Venezia trenger nesten ingen introduksjon, men vi greier allikevel ikke å la være med denne unike byen som har 180 kanaler, 450 broer og fantastiske palasser. Det er en by rik på museer og historiske bygninger og en fantastisk atmosfære. I pittoreske Piran får du oppleve gamlebyen som er en av de best bevarte gamlebyene langs det fantastiske Adriaterhavet i Slovenia. La deg også sjarmere av byen Portoroz som er en av Slovenias mest besøkte og sjarmerende byer beliggende ved Adriaterhavet. Vi bor i vannkanten midt mellom byene, og får oppleve disse i tillegg til mye annet. På tur til Venezia og Slovenia vil du få en minnerik opplevelse.

 

Tilbake til reiseoversikt

Guidet rundtur i Venezia

Besøk i Postonja-grottene

Reisefakta

Turpris: 12990
Sted: Italia og Slovenia
Avreisedato: 02. oktober 2018
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 12. oktober 2018

Program

Tirsdag: Hjem – Gøteborg (Kiel) Avreise fra Kristiansand om morgenen. Vi tar på turdeltagere langs E-18 til Sandefjord. Her tar vi fergen til Strømstad kl.13,30. Etter 2,5 timer ankommer vi Strømstad, og kjører til Gøteborg hvor vi går om bord i fergen til Kiel som har avgang om kvelden. Vi bor i innvendige lugarer og samles til felles middag.

Onsdag: Kiel – Nürnberg Vi spiser frokost før vi ankommer Kiel kl.09,15. Vi tar plass i bussen og  kjører raskt forbi Hamburg, Hannover og Würzburg frem til Nürnberg. Vi sjekker inn på vårt hotell. Felles middag om kvelden.

Torsdag: Nürnberg – Innsbruck Frokost på hotellet før vi tar plass i bussen. Vi kjører raskt sørover forbi München hvor vi svinger av på småveier frem mot det vakre alpelandskapet. Vi kommer til kjente steder som Garmisch Partenkirchen før vi krysser grensen til Østerrike og kommer frem til Seefeld hvor det skal være ski-VM i 2019. Turen fortsetter frem til Innsbruck hvor vi skal bo denne natten. Vi får litt fri om ettermiddagen før vi samles for å dra på Tyroleraften om kvelden. Her får vi også servert dagens middag.

Fredag: Innsbruck – Lido di Jesolo Vi spiser frokost på hotellet før vi fortsetter sørover, over Brennerpasset og inn i Italia, hvor vi snart svinger av hovedveien og kommer inn helt nord ved Gardasjøen. Vi følger denne vakre innsjøen gjennom små, koselige landsbyer frem til Garda by hvor vi igjen svinger ut på motorveien og setter kursen mot strandbyen Lido di Jesolo som ligger like utenfor Venezia. Her sjekker vi inn på vårt hotell for 2 overnattinger, og samles til felles middag. Om kvelden kan man ta en vandretur langs strandpromenaden.

Lørdag: Lido di Jesolo Frokost og middag. Denne dagen drar vi inn til Venezia by. Her får vi med oss lokalguide som tar oss med på vandretur gjennom de historiske gatene. Vi får se Sukkenes bro, Markusplassen og Canal Grande. Etter en uforglemmelig dag returnerer vi til Lido om ettermiddagen.

Søndag: Lido di Jesolo – Portoroz Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen mot Slovenia. Vi følger Adriaterhavskysten hele denne dagen. Vårt første stopp blir i den Italienske byen Trieste, her får vi en liten runde med lokalguide slik at vi får sett de viktigste severdighetene, før vi får fritid til lunsj på egenhånd. Etter besøket her fortsetter vi inn i Slovenia og frem til utkanten av Portoroz hvor vi skal bo på gode *****Hotel Bernardin som har beliggenhet helt i vannkanten, og alle rom har balkong med utsikt over havet. Felles middag om kvelden.

Mandag og tirsdag: I Portoroz Frokost og middag inkludert hver dag. Den første dagen starter vi med besøk i pittoreske Piran, som ligger vakkert til på tuppen av halvøya. Gamlebyen er en av de best bevarte gamlebyer langs det fantastiske Adriaterhavet. Vi besøker også Portoroz som er Slovenias ferieby nr 1, og har vært det i over 100 år. Flotte hoteller, butikker, strender og restauranter – byen har alt. Vi er tilbake på hotellet sen ettermiddag, og får noen timer fri til avslapning og hygge. Den andre dagen starter vi med å kjøre litt inn i landet til de kjente Postonja-grottene. Her får vi en rundtur i disse vakre drypstensgrottene. Etter besøket her kjører vi ned til kysten hvor vi besøker byen Koper, med historie tilbake til middelalderen. Gamlebyen omkranser Titov-torget, og vi finner en kopi av Rialto-broen her.

Onsdag: Portoroz – Bayereuth Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og starter på hjemveien. Vi kjører opp gjennom Slovenia, inn i Østerrike og det fantastiske alpelandskapet til Salzburg. Videre til Tyskland, forbi München frem til utkanten av Bayreuth hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag: Bayreuth – Kiel Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører ut på autobahn og fortsetter forbi Leipzig og Berlin frem til Kiel. Her går vi om bord i nattfergen til Gøteborg. Vi har inkludert plass i innvendige lugarer og samles til felles avskjedsmiddag.

Fredag: Gøteborg – Hjem Vi spiser frokost før vi ankommer Gøteborg kl.09,15. Her tar vi plass i bussen og kjører raskt opp til Strømstad. Her tar vi fergen over til Sandefjord. Etter 2,5 timer er vi tilbake i Norge kl.14,30 og kjører de siste milene hjem til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*10 overnattinger i delt dobbeltrom/lugar
*10 frokoster
*10 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 980,-
*Utvendig lugar kr. 500,- (per lugar totalt tur/retur)
*Lunsjbuffet tur/retur Sandefjord-Strømstad kr. 450,-