Verdens vakreste sjøreise fra Bergen til Kirkenes

«… krysser vi Polarsirkelen tidlig om morgenen, og seiler inn i midnattssolens rike»

Avreisedato: 27. mai 2024 | 7 dager | Turpris: 16990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Cruisereiser

Reis Norge på langs med den nye Kystruten!

Spektakulære naturopplevelser!

Bli med på en klassisk reise med splitter nye Kystruten! En reise langs Norges kyst som også er kjent som “Verdens vakreste sjøreise”, og er den avslappende måten å oppleve Norges kyst på. Nyt utsikten fra skipets salonger, dekk og lugarer. Sett det moderne, pulserende livet i byene Bergen eller Tromsø opp mot det særegne, nakne og utfordrende nordnorske landskapet med de værbitte trekirkene. Det er både intimt og fascinerende å oppleve kultur, historie og natur fra en over 2000 km lang kystlinje.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Reis Norge på langs med den nye Kystruten!

Enestående naturopplevelser

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 16990
Sted: Norge, Bergen-Kirkenes
Avreisedato: 27. mai 2024
Avreisested: Kristiansand & Oslo S
Hjemreisedato: 02. juni 2024

Program

Mandag: Hjem – Bergen Bussen starter fra Kristiansand og kjører til Drammen, hvor man går over i toget til Bergen. Fra Oslo går man på toget med avgang i halv ni tiden, og møter resten av gruppa i Drammen. Herfra går ferden over Haukeli til Bergen som vi ankommer i 3 tida. Her går vi om bord i Havila Kystrutens flotte nye skip som skal ta oss med langs kysten helt opp til Kirkenes. Vi får tildelt våre lugarer, og disse blir vårt hjem de neste 6 nettene. Fra vi kommer, til vi går i land har vi inkludert frokost, lunsj og middag hver dag i skipets restaurant. Vi legger fra kai i Bergen kl.20,30 og nyter utseilingen.

Tirsdag: Bergen – Molde I løpet av natten stopper vi i Florø og Måløy, og på morgenkvisten tar vi en kort stopp i Torvik før vi ankommer vakre Ålesund. Her blir vi liggende hel dagen og kan gå på oppdagelsesferd i denne fantastiske byen. Om kvelden fortsetter vi ferden mot Rosenes by, Molde.

Onsdag: Molde – Rørvik I løpet av nattetimene gjør vi stopp i Molde og Kristiansund, før vi om formiddagen anløper middelalderbyen Trondheim, som byr på en fargerik og spennende historie. Om ettermiddagen settes kursen mot nord, og skipet finner leden mellom 6000 øyer og ankommer Rørvik om kvelden.

Torsdag: Rørvik – Svolvær: Om natten gjør vi korte stopp i Brønnøysund og Sandnessjøen. I dag krysser vi Polarsirkelen tidlig om morgenen, og  seiler inn i midnattssolens rike. Vi gjør korte stopp i Nesna og Ørnes på formiddagen, og får fantastisk utsikt over Svartisen fra skipet. Reisen fortsetter til Bodø med mulighet for å besøke Saltstraumen. Skipet seiler videre mot Lofoten over Vestfjorden mot storslagne, steile Lofotveggen. Anløp på de store fiskeværene Stamsund og Svolvær, før sen kveld og natt tar skipet gjennom fantastiske Trollfjorden og Raftsundet (værforbehold for Trollfjorden).

Fredag: Svolvær – Skjervøy Denne formiddagen seiler vi gjennom praktfull natur og vi er innom Harstad og Finnsnes, før vi seiler inn til Tromsø på ettermiddagen. Den arktiske hovedstaden hvor midnattssolen skinner fra slutten av mai til siste uke i juli. Vi får god tid til å oppleve byen her. Om kvelden fortsetter skipet mot Skjærvøy.

Lørdag: Skjærvøy – Berlevåg Etter en tidlig visitt i Hammerfest, ankommer vi Honningsvåg. Dette er Finnmarks største fiskerlandsby, og porten til det spektakulære Nordkapp, fastlands-Europas nordligste punkt på 71 grader nord. Her kan vi dra på utflukt til Nordkapplatået, om ønskelig. Om ettermiddagen seiler vi langs Finnmarks røffe kyst, og gjør korte stopp i Kjøllefjord, Mehamn, og Berlevåg.

Søndag: Kirkenes – hjem Båtsfjord og Vardø stoppes ved i løpet av natten, og tidlig morgen i Vadsø. Vi nærmer oss Kirkenes og naturen blir villere og råere. Vi ankommer Kirkenes kl.09,00 og blir her hentet av buss som tar oss med til flyplassen i Kirkenes. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.11,25. Etter 2 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Lugaralternativer: Det inkludert plass i innvendige standard lugarer (på dekk 4/5/7). Disse har plass til 2 personer, og har 1 underkøye og en overkøye, TV samt bad m/dusj og toalett. Størrelsen på disse lugarene er ca. 10m2.

Innvendig pluss lugar: Større innvendige lugarer på ca. 15m2 med 2 senger på gulvplan, og sofa.  Lugarene ligger på dekk 4/5 eller 7 Samme utstyr som på innvendig standard lugar.

Utvendig lugar: Dette er lugarer beliggende på dekk 4 og 5. Alle disse lugarene har vanlig vindu med utsikt over havet (ingen lugarer har koye). Størrelsen på disse lugarene er ca. 15m2. Samme utstyr som på innvendig lugarer + et minikjøleskap og stol/liten sofa til å sitte på.

Junior suite med balkong: Dette er lugarer beliggende på dekk 7 med skyvedør med glass fra gulv til tak og balkong utenfor. Størrelsen på lugarene er ca. 22 m2. Sammenlignet med innvendige lugarer så er det i tillegg kjøleskuff, sofa og godstol, kaffemaskin, delvis adskilt soveområde og egen privat balkong med utsikt over havet.

Prisen inkluderer

*All buss-, tog- og flytransport som beskrevet
*6 netters reise med Havila Kystruten
*Frokost, lunsj og middag om bord på skipet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltlugar kr. 8 100,- (kun mulig i innvendig lugar)
*Innvendig pluss lugar med 2 senger på gulvet kr. 5 490,- (per lugar)
*Utvendig lugar kr. 10 990,- (per lugar)
*Junior suite med balkong kr. 36 990,- (per lugar)
*Vandretur med guide i Tromsø samt utflukt til Nordkapp kr. 1000,- (må forhåndsbestilles senest 30 dager før avreise)