Verdens vakreste sjøreise fra Bergen til Kirkenes

«… krysser vi Polarsirkelen tidlig om morgenen, og seiler inn i midnattssolens rike»

Avreisedato: 22. august 2022 | 7 dager | Turpris: 14990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Cruisereiser

Reis Norge på langs med den nye Kystruten!

Spektakulære naturopplevelser!

Bli med på en klassisk reise med splitter nye Kystruten! En reise langs Norges kyst som også er kjent som “Verdens vakreste sjøreise”, og er den avslappende måten å oppleve Norges kyst på. Nyt utsikten fra skipets salonger, dekk og lugarer. Sett det moderne, pulserende livet i byene Bergen eller Tromsø opp mot det særegne, nakne og utfordrende nordnorske landskapet med de værbitte trekirkene. Det er både intimt og fascinerende å oppleve kultur, historie og natur fra en over 2000 km lang kystlinje.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Reis Norge på langs med den nye Kystruten!

Enestående naturopplevelser

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 14990
Sted: Norge, Bergen-Kirkenes
Avreisedato: 22. august 2022
Avreisested: Kristiansand & Oslo S
Hjemreisedato: 28. august 2022

Program

Mandag: Hjem – Bergen Det starter en buss fra Kristiansand, og en buss fra Oslo som møtes ved Porsgrunn. Herfra går ferden inn i landet forbi Seljord og Åmot til Haukeli, forbi Røldal til Hardanger og videre opp til Bergen som vi ankommer utpå ettermiddagen. Her går vi om bord i Havila Kystrutens splitter nye skip som skal ta oss med langs kysten helt opp til Kirkenes. Vi får tildelt våre lugarer, og disse blir vårt hjem de neste 6 nettene. Fra vi kommer, til vi går i land har vi inkludert frokost, lunsj og middag hver dag i skipets restaurant. Vi legger fra kai i Bergen kl.21,30 og nyter utseilingen.

Tirsdag: Bergen – Ålesund I løpet av natten stopper vi i Florø og Måløy, og på morgenkvisten tar vi en kort stopp i Torvik før vi ankommer vakre Ålesund. Her kan vi ta oss en tur iland før vi seiler inn i Geirangerfjorden om dagen. Første havn er Florø før vi  ankommer jugend-perlen Ålesund og Rosenes by, Molde.

Onsdag: Ålesund – Rørvik I løpet av nattetimene gjør vi stopp i Molde og Kristiansund, før vi om formiddagen anløper middelalderbyen Trondheim, som byr på en fargerik og spennende historie. Om ettermiddagen settes kursen mot nord, og skipet finner leden mellom 6000 øyer og ankommer Rørvik om kvelden.

Torsdag: Rørvik – Svolvær Om natten gjør vi korte stopp i Brønnøysund og Sandnessjøen. I dag krysser vi Polarsirkelen tidlig om morgenen, og  seiler inn i midnattssolens rike. Vi gjør korte stopp i Nesna og Ørnes på formiddagen, og får fantastisk utsikt over Svartisen fra skipet. Reisen fortsetter til Bodø med mulighet for å besøke Saltstraumen. Skipet seiler videre mot Lofoten over Vestfjorden mot storslagne, steile Lofotveggen. Anløp på de store fiskeværene Stamsund og Svolvær, før sen kveld og natt tar skipet gjennom fantastiske Trollfjorden og Raftsundet.

Fredag: Svolvær – Skjervøy Denne formiddagen seiler vi gjennom praktfull natur og vi er innom Harstad og Finnsnes, før vi seiler inn til Tromsø på ettermiddagen. Den arktiske hovedstaden hvor midnattssolen skinner fra slutten av mai til siste uke i juli. Vi får god tid til å oppleve byen her. Om kvelden fortsetter skipet mot Skjærvøy.

Lørdag: Skjærvøy – Berlevåg Etter en tidlig visitt i Hammerfest, ankommer vi Honningsvåg. Dette er Finnmarks største fiskerlandsby, og porten til det spektakulære Nordkapp, fastlands-Europas nordligste punkt på 71 grader nord. Her kan vi dra på utflukt til Nordkapplatået, om ønskelig. Om ettermiddagen seiler vi langs Finnmarks røffe kyst, og gjør korte stopp i Kjøllefjord, Mehamn, og Berlevåg.

Søndag: Kirkenes – hjem Båtsfjord og Vardø stoppes ved i løpet av natten, og tidlig morgen i Vadsø. Vi nærmer oss Kirkenes og naturen blir villere og råere. Vi ankommer Kirkenes kl.09,00 og blir her hentet av buss som tar oss med opp for en fotostopp ved den norsk-russiske grensen ved Storskog før vi kjører til flyplassen i Kirkenes. Her sjekker vi inn på flyet tilbake til Oslo, avgang kl.11,25. Vi ankommer Gardermoen kl.13,30 og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport som beskrevet
*6 netters reise med Havila Kystruten
*Frokost, lunsj og middag om bord på skipet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltlugar kr. 7 650,- (kun mulig i innvendig lugar)
*Innvendig pluss lugar med 2 senger på gulvet kr. 4 100,- (per lugar)
*Utvendig lugar kr. 8 400,- (per lugar)
*Junior suite med balkong kr. 35 900,- (per lugar)
*Vandretur med guide i Tromsø samt utflukt til Nordkapp kr. 900,- (må forhåndsbestilles senest 30 dager før avreise)