Vesterålen, Andøya, Senja og Sommarøy

«…Bergsbotn hvor vi har fantastisk utsikt over Bergsfjorden, og vi ser små fiskevær og hus som klorer seg fast til fjellskråningene»

Avreisedato: 24. juni 2024 | 7 dager | Turpris: 14390

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Fullbooket
Flyreiser

Fantastiske naturopplevelser i Vesterålen!

Vi besøker Sommarøy ytterst i havgapet

Bli med og opplev noe av det flotteste som våre nordligste fylker kan tilby når vi drar langs den vakre kyststrekningen fra Evenes i sør til Tromsø i Nord. Fra det vakre fiskeværet Nyksund i Vesterålen, til Norges nest største øy Senja, til Nord-Norges hovedstad Tromsø hvor vi avslutter med en tur til Sommarøy.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Vi kjører Nasjonal Turistveg til Andenes

Opplev vakre Vesterålen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 14390
Sted: Norge, Vesterålen
Avreisedato: 24. juni 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 30. juni 2024

Program

Mandag: Hjem – Vesterålen Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltakere langs E-18 frem til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på direkteflyet til Evenes, avgang kl.15,00. Etter 1,5 time lander vi, og tar plass i bussen som tar oss med til Sortland. Her sjekker vi inn på vårt hotell med flott utsikt over havet og byen. Vi slapper litt av før vi samles til felles middag.

Tirsdag og onsdag: Vesterålen Vi har frokost inkludert hver dag, og en kveld i tillegg til ankomstdagen. Den ene dagen skal vi på halvdagsutflukt i Vesterålen. Vi kjører langs kysten på Langøya til Stokmarknes. Herfra fortsetter vi rundt Hadseløya forbi Melbu til Galleri Uvær hvor vi kommer «hjem» til Siv som bl.a. er kjent for sine fantastiske glasshjerter, her får vi servert kaffe og kake. Vi kan også besøke Uværshula som ligger mellom to klipper med utsikt over storhavet. Etter dette fortsetter vi til Stokmarknes. Her tar vi lunsjpause, og er vi heldige er det nye Hurtigrutemuseet åpnet, og da kan de som ønsker det gå inn her (inngang ikke inkludert).  Vi returnerer til Sortland tidlig ettermiddag, og resten av dagen er fri til avslapning og hygge. Den andre dagen starter vi med å kjøre til fiskeværet som fikk en ny sjanse – Nyksund. Fiskeværet var et av de største i Vesterålen, men ble i 1975 fraflyttet. Men nye krefter har flyttet inn i det siste, og vi får med oss en vandretur i det koselige fiskeværet. På veien ut hit ser vi de stupbratte fjell på den ene siden og storhavet på andre – dette er en opplevelse i seg selv. Etter besøket fortsetter vi til Bø ytterst i Vesterålen hvor vi besøker Bø Museum som ligger i naturskjønne omgivelser ved Vinjesjøen. Her finner vi også den kjente skulpturen Mannen fra havet. Vi returnerer til Sortland utpå ettermiddagen.

Torsdag: Vesterålen – Andøya Vi spiser frokost på hotellet før vi tar plass i bussen og setter kursen nordover mot Andøya. Vi starter dagen med en samisk opplevelse når vi besøker Inga Sami Siida like utenfor Sortland. Her får vi høre om den samiske kulturen, samt at vi kommer nært innpå reinsdyrflokken. Etter besøket fortsetter vi til Risøyhamn på Andøya før vi svinger inn på nasjonal turistveg som tar oss med langs yttersiden av øya opp til Andenes. Vi får se noen av Norges vakreste strender, og stopper ved Kleivodden hvor man får en fantastisk utsikt over havet og de mektige fjellene rundt. Vi ankommer Andenes, hvor vi skal bo denne natten. Vi samles til felles middag om kvelden.

Fredag: Andøya – Senja – Tromsø Vi spiser frokost på hotellet før vi tar farvel med Andøya for denne gang. Vi tar ferge fra Andenes og direkte over til Gryllefjord på Senja. De bratte fjellene som stuper rett ned i havet er et overveldende syn, og det som kjennetegner Senja. Vegen snor seg inn og ut av fjorder. Vi stopper i Bergsbotn hvor vi har fantastisk utsikt over Bergsfjorden, og vi ser små fiskevær og hus som klorer seg fast til fjellskråningene. Vi gjør også stopp ved Ersfjordstranda og Tungeneset før vi er tilbake på fastlandet ved Finnsnes. Herfra kjører vi via Nordkjosbotn og videre til Tromsø hvor vi skal bo i 2 netter. Vi samles til felles middag.

Lørdag: Tromsø Frokost på hotellet før vi skal på utflukt til Kvaløya og Sommarøy.  Her får vi oppleve alt fra majestetiske fjell til krystallklart vann og hvite sandstrender. Ytterst i havgapet finner vi Sommarøy som er et av de mest aktive fiskeværene i området, selv med bare 300 innbyggere. Vi returnerer til Tromsø utpå ettermiddagen.

Søndag: Tromsø – hjem Frokost på hotellet. Vi får også god tid denne dagen i Tromsø før vi utpå tidlig ettermiddag kjører til flyplassen i Tromsø. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.17,40. Etter knappe 2 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*6 overnattinger i delt dobbeltrom
*6 frokoster
*4 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 3 270,-