Vestlandet med Bergen og Stavanger

Opplev fantastisk natur og spennende byer på Vestlandet

Avreisedato: 18. juli 2020 | 6 dager | Turpris: 8990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!

Naturopplevelser og historiske byer på vestlandskysten

Opplev fantastisk natur på vestlandet

Vestlandet byr på storslått natur. Fra innlandets daler og fjell passerer vi det enestående høyfjellsplatået Hardangervidda på vei mot «byen mellom de syv fjell», Bergen. Byens karakteristiske og historiske  brygge står på UNESCOs verdensarvliste, og Vestlandets hovedstad huser også det kjente Fisketorget. Vi besøker også Stavanger, hvor vi blant annet får se Europas best bevarte trehusbebyggelse i gamlebyen og middelalderklosteret på Mosterøy. Få et glimt av Preikestolen og Kjerag når vi passerer de ikoniske naturfenomenene på hjemreisen! Bli med oss til den vakre vestlandskysten denne sommeren!

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev den fantastiske vestlandsnaturen

Sosialt og trivelig på busstur!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 8990
Sted: Norge, Vestlandet
Avreisedato: 18. juli 2020
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 23. juli 2020

Program

Lørdag: Hjem – Geilo Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 til Aulerød (Tønsberg). Herfra kjører vi til Kongsberg og videre opp Numedalen til Rødberg og videre opp til Tunhovd hvor vi skal besøke Langedrag Naturpark. Enkel lunsj fra bussen inkludert. Her får vi en guidet omvisning. Etter besøket her kjører vi videre til Geilo hvor vi skal bo denne natten. Felles middag om kvelden.

Søndag: Geilo – Bergen Frokost på hotellet. Vi starter med å kjøre over den fantastiske Hardangervidda hvor vi tar en fotostopp ved den spektakulære Vøringfossen. Herfra fortsetter vi ned Måbødalen til Eidfjord hvor vi svinger av mot Kjeåsen, den spesielle gården som ligger på en fjellhylle 530 m.o.h innerst i Simadalsfjorden. Etter besøket her kjører vi ned igjen til Eidfjord hvor vi skal besøke Hardangervidda Natursenter. Her får vi servert dagens lunsj. Herfra fortsetter vi forbi Voss til Bergen, hvor vi skal bo 2 netter på vårt hotell i sentrum. Middag om kvelden.

Mandag: I Bergen Frokost. I formiddag får vi med oss en lokalguide som forteller oss den interessante historien som byen har å tilby, samt viser oss byens største severdigheter.  Ettermiddagen fri til å utforske byen på egenhånd. Hva med å ta en tur med Fløybanen hvor man får panoramautsikt over byen???

Tirsdag: Bergen – Stavanger Vi starter dagen med frokost før vi sier farvel til Bergen for denne gang. Vi kjører til Halhjem hvo vi tar fergen over til Sandvikvågen, herfra er det ikke langt igjen til Haugesund. Her får vi med oss lokalguide og blir tatt med på rundtur hvor vi bl.a. får se  Haraldshaugen, Haugesund Rådhus – kåret til Norges vakreste, og Festiviteten, der den årlige Amandapris-utdelingen foregår. Etter den guida rundturen får vi fritid til å spise lunsj på egenhånd, før vi fortsetter ferden sørover til Stavanger og vårt hotell hvor vi skal bo i 2 netter. Vi samles til felles middag om kvelden.

Onsdag: I Stavanger Frokost på hotellet før vi får en guidet rundtur i byen. Etter guidingen fortsetter vi til Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster som ligger i vakre omgivelser på Mosterøy. Her får vi en rundtur med guide, før vi returnerer til Stavanger hvor ettermiddagstimene blir fri til å utforske byen på egenhånd. Hva med å besøke det interessante oljemuseet??

Torsdag: Stavanger – hjem  Frokost på hotellet før vi pakker bussen og kjører til Lauvvik. Her går vi om bord i Fjordcruise Lysefjord som vi skal bli med inn til Lysebotn. På veien passerer vi kjente plasser som  Preikestolen og Kjerag. Båtturen tar 2 timer og vel i land setter bussen kursen opp den berømte Suleskardsveien som svinger seg fra Rogaland i vest, over fjellet gjennom Agderfylkene og videre til Telemark. Vi har inkludert felles avskjedslunsj underveis, før vi kjører ned Setesdalen forbi Bygland og Evje frem til Kristiansand. Herfra følger bussen E-18 tilbake til påstigningsstedene.

Prisen inkluderer

*All buss- og fergetransport
*5 overnattinger i delt dobbeltrom
*5 frokoster
*3 lunsjer
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 500,-