Ville og vakre Færøyene

«Her får vi også se vikingbosettingene ved Leirvik og Christianskirken i Klaksvik før vi er tilbake i Torshavn»

Avreisedato: 04. oktober 2023 | 5 dager | Turpris: 10490

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Færøyene – historie og natur!

Vi besøker Gjov, bygden hvor de første vikinger bosatte seg

Færøyene med beliggenhet midt i hjertet av Golfstrømmen i Atlanterhavet, nordvest for Skottland og midt mellom Norge og Island. Færøyene består av 18 småøyer, og med en befolkning på 48 000 totalt, så er det god plass til noen besøkende fra Norge. Vi får oppleve storslått natur med grønne åser, stup-bratte fjell, små lokalsamfunn og vi kommer nært innpå dyrelivet med sauer og spennende fuglearter underveis.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Opplevelsesfylte dager på ville Færøyene

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 10490
Sted: Færøyene, Torshavn
Avreisedato: 04. oktober 2023
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 08. oktober 2023

Program

Onsdag: Hjem – Færøyene Vi har fremmøte på Oslo Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne, og sjekker inn på flyet til Færøyene, avgang kl.11,20. Etter 2 timer lander vi på Torshavn Vagar Lufthavn. Her venter bussen for å ta oss med til byen hvor vi skal bo alle 4 nettene. Vi får ettermiddagstimene fri før vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag, fredag og lørdag: På Færøyene Frokost inkludert hver morgen, lunsj på begge utfluktsdagene og middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). En dag blir vi tatt med på utflukt til Nordøerne. Vi kjører over Streumoy og Eysturoy til Leirvik og derfra gjennom tunnel til Klaksvik. Vi får en flott utsikt til øyene Fugloy, Svinoy, Bordoy og Kunoy. Her får vi også se vikingbosettingene ved Leirvik og Christianskirken i Klaksvik før vi er tilbake i Torshavn utpå ettermiddagen. Vi fortsetter med en liten byvandring, der vi får høre historien til Torshavn før vi ender opp på vårt hotell igjen. En annen dag får vi med oss en lokalguide på utflukt til Eysturoy. Vi kjører forbi hvalfangerstasjonen ved Air, videre til bygden Funning og bygden hvor de første vikinger bosatte seg på Gjogv. Underveis får vi se Slættaratindur (Færøyenes høyeste fjell). Vi passerer også Eidi med de velkjente steinformasjonene Kæmpen og Kællingen. På vei tilbake til Torshavn stopper vi i Saksun. Vi har også en hel dag fri til å slappe av og utforske Torshavn på egenhånd. Den siste dagen er det mulighet for å bli med på en 1,5 timers båttur til Vestmanna-klippene (mot tillegg). Vi seiler ut i Nordsjøen fra Torshavn til de fantastiske klippeformasjonene. Her finner vi et yrende fugleliv av sjeldne arter, og vi nyter utsikten over steinformasjonene langs kysten. Den høyeste klippen vi får se er Heygadrangur som med sine 144 meter stuper ned i havet.

Søndag: Færøyene – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen på Torshavn. Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Oslo, avgang kl.13,15. Etter et par timer lander vi på Gardermoen, og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*2 lunsjer
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 900,- (enkeltrom utover 20%)
*Båttur kr. 600,- (per person)