Ville og vakre Færøyene

«Vi kjører forbi hvalfangerstasjonen ved Air, videre til bygdene Funning og bygden hvor de første vikinger bosatte seg på Gjogv»

Avreisedato: 02. oktober 2024 | 5 dager | Turpris: 12690

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Færøyene – historie og natur!

Vi besøker Gjov, bygden hvor de første vikinger bosatte seg

Færøyene med beliggenhet midt i hjertet av Golfstrømmen i Atlanterhavet, nordvest for Skottland og midt mellom Norge og Island. Færøyene består av 18 småøyer, og med en befolkning på 48 000 totalt, så er det god plass til noen besøkende fra Norge. Vi får oppleve storslått natur med grønne åser, stup-bratte fjell, små lokalsamfunn og vi kommer nært innpå dyrelivet med sauer og spennende fuglearter underveis.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplevelsesfylte dager på ville Færøyene

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 12690
Sted: Færøyene, Torshavn
Avreisedato: 02. oktober 2024
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 06. oktober 2024

Program

Onsdag: Hjem – Færøyene Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltagere langs E-18 til Oslo, og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Færøyene, avgang kl.11,20. Etter 2 timer lander vi på Torshavn Vagar Lufthavn. Her venter bussen for å ta oss med til byen hvor vi skal bo alle 4 nettene. Vi får ettermiddagstimene fri før vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag, fredag og lørdag: På Færøyene Frokost inkludert hver morgen, lunsj på begge utfluktsdagene og middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). En dag blir vi tatt med på utflukt til Nordøerne. Vi kjører over Streumoy og Eysturoy til Leirvik og derfra gjennom tunnel til Klaksvik. Vi får en flott utsikt til øyene Fugloy, Svinoy, Bordoy og Kunoy. Her får vi også se vikingbosettingene ved Leirvik og Christianskirken i Klaksvik før vi er tilbake i Torshavn utpå ettermiddagen. Vi fortsetter med en liten byvandring, der vi får høre historien til Torshavn før vi ender opp på vårt hotell igjen. En annen dag får vi med oss en lokalguide på utflukt til Eysturoy. Vi kjører forbi hvalfangerstasjonen ved Air, videre til bygden Funning og bygden hvor de første vikinger bosatte seg på Gjogv. Underveis får vi se Slættaratindur (Færøyenes høyeste fjell). Vi passerer også Eidi med de velkjente steinformasjonene Kæmpen og Kællingen. På vei tilbake til Torshavn stopper vi i Saksun. Den siste dagen har man hele dagen fri, eller man kan bli med reiselederen på båttur til Vestmanna-klippene (mot tillegg). Vi kjører først buss til Streymoy, for deretter å være på 1,5 timers båttur til Vestmanna klippene ytterst i havgapet (NB! må bestilles senest 30 dager før avreise). Den høyeste klippen vi får se er Heygadrangur som med sine 144 meter stuper ned i havet.

Søndag: Færøyene – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi kjører til flyplassen på Torshavn. Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Oslo, avgang kl.13,15. Etter et par timer lander vi på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss med de siste milene tilbaket til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*2 lunsjer
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 600,-
*Ekstra utflukt med båt kr. 1 200,- per person (totalt ca. 4 timer fra avreise med bussen til man er tilbake)