Ville og vakre Færøyene

«Vi kjører forbi hvalfangerstasjonen ved Air, videre til bygdene Funning og bygden hvor de første vikinger bosatte seg på Gjogv»

Avreisedato: 05. oktober 2022 | 5 dager | Turpris: 11990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Færøyene – historie og natur!

Vi besøker Gjov, bygden hvor de første vikinger bosatte seg

Færøyene med beliggenhet midt i hjertet av Golfstrømmen i Atlanterhavet. Nordvest for Skottland og midt mellom Norge og Island. Færøyene består av 18 småøyer, og med en befolkning på 48000 totalt så er det god plass til noen besøkende fra Norge. Vi får oppleve storslått natur med grønne åser, stup-bratte fjell, små lokalsamfunn og vi kommer nært innpå dyrelivet med sauer og spennende fuglearter underveis.

 

 Tilbake til reiseoversikt

3 dager med utflukter på ville Færøyene

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 11990
Sted: Færøyene, Torshavn by
Avreisedato: 05. oktober 2022
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 09. oktober 2022

Program

Onsdag: Hjem – Færøyene Bussen starter fra Kristiansand og tar med seg deltakere langs E-18 frem til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Færøyene, avgang kl.13,25. Etter 2 timer lander vi på Torshavn Vagar Lufthavn kl.14,10 (lokal tid). Her venter bussen for å ta oss med til byen hvor vi skal bo med fantastisk utsikt over Torshavn by og områdene rundt. Det er også gangavstand ned til byen. Vi samles til felles middag om kvelden.

Torsdag, fredag og lørdag: På Færøyene Frokost inkludert hver morgen, lunsj på begge utfluktsdagene og middag 2 kvelder (inkludert ankomstdagen). En dag blir vi tatt med på utflukt til Nordøerne. Vi kjører over Streumoy og Eysturoy til Leirvik og derfra gjennom tunnel til Klaksvik. Vi får en flott utsikt til øyene Fugloy, Svinoy, Bordoy og Kunoy. Her får vi også se vikingbosettingene ved Leirvik og Christianskirken i Klaksvik før vi er tilbake i Torshavn utpå ettermiddagen. Vi fortsetter med en liten byvandring, der vi får høre historien til Torshavn før vi ender opp på vårt hotell igjen. En annen dag får vi med oss en lokalguide på utflukt til Eysturoy. Vi kjører forbi hvalfangerstasjonen ved Air, videre til bygdene Funning og bygden hvor de første vikinger bosatte seg på Gjogv. Underveis får vi se Slættaratindur (Færøyenes høyeste fjell). Vi passerer også Eidi med de velkjente stenformasjonene Kæmpen og Kællingen. På vei tilbake til Torshavn stopper vi i Saksun. Vi har også en hel dag fri til å slappe av og utforske Torshavn på egenhånd. 

Søndag: Færøyene–hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi drar på utflukt til Sandoy som er en av Færøyenes mest isolerte øyer hvor man fortsatt opplever den tradisjonelle færøyiske livsstilen, før vi returnerer til fastlandet, og kjører direkte til flyplassen på Torshavn. Her sjekker vi inn på direkteflyet tilbake til Oslo, avgang kl.17,50. Etter et par timer lander vi tilbake på Gardermoen, og tar plass i bussen som tar oss med tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*2 middager
*2 lunsjer
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 2 040,-