Vinteravbrekk i Sør-Spania – Almunecar

«Vi skal besøke 2 koselige landsbyer som ligger høyt oppe i fjellene med fantastisk utsikt»

Avreisedato: 27. januar 2024 | 15 dager | Turpris: 12990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Herlige Costa del Sol!

Ta en pause fra kulde og snø, og bli med oss til det Sørlige Spania i november. Vi bor i byen Almunecar som ligger langs Spanias sørlige kyststripe, kjent for sin litt røffe natur med klipper som stuper ned i havet, koselige, små fiskerlandsbyer, og små bukter med sandstrender. Vi bor på vårt ****hotell som ligger med kort avstand til restauranter, butikker og barer. Byen har en koselig gamleby med et arabisk fort fra maurernes tid, botanisk hage med samlinger av tropiske planter, samt rester av den gamle fiskehavnen.

 

Solfyle Almunecar

Almunecar er en perle på Costa del Sol i Sør-Spania hvor solen ‘alltid’ skinner. Utforsk den vakre regionen med oss i januar, med sin rike historie, flotte strender og gode atmosfære. Få en smak av spansk kultur med inkluderte utflukter og nyt et deilig avbrekk fra den kalde vintertiden i Norge.

Hotell med sentral beliggenhet

Under oppholdet bor vi på Victoria Playa Hotel, et 4-stjerners hotell med sentral beliggenhet. Hotellet er kun en kort 5-minutters spasertur fra stranden og en 15-minutters rusletur fra det historiske sentrum. Alle rom har egen balkong,  hotellet har oppvarmet svømmebasseng, en hyggelig bar og en restaurant. Inkludert frokost hver morgen, samt felles middager på 10 av kveldene

Nyt det deilige klimaet i Sør-Spania på denne årstiden

 

Bilde av noen av destinasjonene vi besøker på utflukt; Capileira og Frigliana

3 inkluderte utflukter

Utforsk Almunecar og områdene rundt på inkluderte utflukter. Bli med til Alpujarra-området og reis gjennom majestetiske fjell, besøk sjarmerende Pampaneira og Capileira og smak på lokalprodusert skinke med inkludert lunsj. Utforsk Nerja og La Axarquia, opplev tropiske dalfører og besøk den hvitkalkede perlen Frigiliana. Vi reiser også til Guadix, en fjellby hvor halvparten av befolkningen bor i fjellgrotter, omgitt av en særegent landskap.

Bilde fra Guadix, en av destinasjonene vi besøker på utflukt

Fleksibel tid

På denne turen vil du også få god tid til å utforske Almunecar på egenhånd. Ta deg tid til å besøke lokale kafeer, utforsk markedene eller bare slappe av på en solseng ved stranden.

Sømløs reise

Vi ordner alt, inkludert flytransport hver vei og transport på utfluktene under oppholdet.  Alt du trenger å gjøre er å glede deg over opplevelsene.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Avreise fra Stavanger Lufthavn

Vi bor i koselige Almunecar på solkysten!

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 12990
Sted: Spania, Costa del Sol, Almunecar
Avreisedato: 27. januar 2024
Avreisested: Stavanger Lufthavn Sola
Hjemreisedato: 10. februar 2024

Program

Lørdag 27. januar: Hjem – Almunecar Vi har fremmøte på Sola på egenhånd. Her sjekker vi inn på flyet til Malaga, avgang kl.06,30. Etter 4 timer lander vi i Spania, og tar plass i bussen som tar oss de siste 1,5 timene frem til Almunecar. Her sjekker vi inn på ****Victoria Playa Hotel som blir vårt hjem de neste 14 nettene. Hotellet ligger 5 minutters gange fra stranda, og 15 minutter fra det historiske sentrum. Alle rommene har balkong, svømmebassenget er oppvarmet og det er bar og restaurant på hotellet.

Søndag 28. januarber – fredag 9. februar: I Almunecar Vi har frokost inkludert hver morgen, felles middag 10 dager og vi har inkludert 3 utflukter under oppholdet. En dag drar vi på utflukt til området Alpujarra. Vi starter med å kjøre nede i dype daler med vakkert landskap, før vi fortsetter gjennom appelsin- og sitronplantasjer, videre til mandel- og olivenlunder og vinranker, og når vi kommer opp mot toppene er det pinjetrær som dominerer. Vi skal besøke 2 koselige landsbyer som ligger høyt oppe i fjellene med fantastisk utsikt, Pampaneira og Capileira. Arkitekturen bærer preg av å ha vært okkupert av maurerne i over 250 år, fra begge sider har man en fantastisk utsikt over dalen og opp mot Sierra Nevada hvor de snøkledde toppene møter den blå himmelen. Vi gjør også et stopp hos en skinkeprodusent, og har inkludert felles lunsj denne dagen. En annen dag starter vi med besøk i den koselige fiskerlandsbyen Nerja. Herfra fortsetter vi inn i landet i regionen La Axarquia. Dette området er kjent for sine tropiske dalfører hvor kiwi, avocado og mango vokser. Vi besøker også den hvitkalkede byen Frigliana som med sine trange, brosteinsbelagte gater og fantastiske utsikt er vel verdt et besøk. En annen utfluktsdag går til  fjellbyen Guadix, hvor ca. halvparten av befolkningen bor i grotter i fjellene for å holde varmen ute om sommeren, og kulden ute om vinteren. Vi kjører også gjennom fjellområdet som er typisk westernfilm landskap med kaktuser og avkappede fjelltopper. Ellers har vi god tid til å slappe av og kose oss på strandpromenaden, eller i den hyggelige gamlebyen.

Lørdag 10. februar: Almunecar – hjem Vi spiser frokost på hotellet ofør vi tar plass i bussen og kjører inn til flyplassen i Malaga by. Her sjekker vi inn på flyet til Sola, avgang kl.10,55. Etter 4 timer lander vi tilbake i Norge og tar farvel med de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*14 overnattinger i delt dobbeltrom
*14 frokoster
*1 lunsj
*10 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 3 360,-