Vintereventyr i grenseland i nord

«…vi får med oss en profesjonell guide som tar oss med ut for å jakte på nordlyset»

Avreisedato: 05. mars 2021 | 5 dager | Turpris: 7990

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Pensjonistforbundet

Barsk og værhard natur i Kirkenes

Utfluktsdag til Bugøynes og Neiden

Bli med oss på vintereventyr til grenseland i Nord. Vi bor helt øst i gamle Finnmark fylke bare noen steinkast unna den russiske grensen. Her skal vi få oppleve det barske og værharde, vi skal besøke det koselige fiskeværet Bugøynes hvor vi får smake på kongekrabbe, vi skal få samiske opplevelser i Neiden, vi skal besøke den russiske grensen, og om været er på vår side får vi i tillegg oppleve det fantastiske Nordlyset.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Medlemstur med Pensjonistforbundet

Flott naturopplevelse i Pasvikdalen

Reiseleder med på hele turen

Bestill reise Kontakt oss

Reisefakta

Turpris: 7990
Sted: Norge, Kirkenes
Avreisedato: 05. mars 2021
Avreisested: Oslo Lufthavn Gardermoen
Hjemreisedato: 09. mars 2021

Program

Fredag: Hjem – Kirkenes Vi har fremmøte på Oslo Gardermoen på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre deltakerne, og sjekker inn på flyet til Kirkenes, avgang kl.09,00. Etter ca. 2 timer ankommer vi en av Finnmarks østligste byer og blir hentet av buss som tar oss med inn til sentrum. Her får vi tid til å spise lunsj på egenhånd, før vi sjekket inn på rommene. Om ettermiddagen tar reiselederen dere med til Andersgrotta som er et gammelt tilfluktsrom fra andre verdenskrig hvor lokalbefolkningen søkte tilflukt gjennom mer enn 300 flyangrep. Vi samles til felles middag om kvelden.

Lørdag, søndag og mandag: I Kirkenes Vi har frokost inkludert hver morgen, samt felles middag 2 kvelder i tillegg til ankomstdagen. Den ene dagen under oppholdet drar vi på utflukt i Pasvik dalen. Vi får en flott naturopplevelse, og informasjon om historien i grenseland mot Russland. Vi følger Pasvik elva frem til Svanvik. Her besøker vi nasjonalparksenteret som forteller om fauna og flora i lokalområdet. Vi får god utsikt over elva og den norsk russiske grensen underveis, og gjør en stopp ved den kjente grenseovergangen i Storskog før vi er tilbake i Kirkenes. En annen dag drar vi på utflukt til Bugøynes og Neiden. Vi starter dagen med besøk i fiskeværet Bugøynes som var et av få steder som ble spart av tyskerne da de trakk seg ut fra området under andre verdenskrig. Her får vi høre historien om stedet, samt at vi får servert kongekrabbesmørbrød til dagens lunsj. Etter besøket her kjører vi til Neiden hvor vi skal besøke en lavvo hvor vi får et lite samisk kulturinnslag og noe varmt å drikke før vi returnerer til Kirkenes. Den siste dagen har vi store deler av dagen fri til å utforske nærområdene på egenhånd. Denne dagen er det mulig å bestille en 2,5 timers tur til det fantastiske snøhotellet som vi finner like utenfor Kirkenes. Her får vi en guidet tur hvor vi får se de fantastiske rommene og fellesområdene som er på hotellet laget av snø, vi får en varm drikke og kan besøke reinsdyrene og husky-hundene som de har i hundegården her (mot tillegg). Vi spiser felles middag på hotellet før vi denne kvelden skal på jakt etter nordlyset. Vi får med oss en profesjonell guide som tar oss med ut for å jakte på nordlyset, og retningen som vi kjører avhenger av hvor det er størst sannsynlighet for å få sett nordlyset (vi kan ikke garantere nordlys).

Tirsdag: Kirkenes – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Kirkenes. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.12,00. Etter ca. 2 timer lander vi på Gardermoen og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*4 overnattinger i delt dobbeltrom
*4 frokoster
*1 lunsj
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 0,- (20% av alle rom)
*Enkeltrom kr. 1 600,- (enkeltrom utover 20%)
*Utflukt til snøhotellet kr. 700,- (Totalt 2,5 timer fra avreise hotellet til man er tilbake igjen)
Rabatt for: *Fremmøte direkte i Kirkenes kr. 1 500,- (uten fly t/r)