Vintereventyr i Valdres

«……vårt første stopp for dagen er Hegge Stavkirke»

Avreisedato: 15. februar 2021 | 4 dager | Turpris: 5190

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Bussreiser

Opplevelses tur til Valdres!

Vi samles til koselig middag rundt bålet

Bli med vår reiseleder Anne hjem til vintereventyret i Valdres. Underveis får vi oppleve høyfjellet når vi besøker Beitostølen med lyskapellet og middag rundt bålet som høydepunkt. Vi får også oppleve Valdres Folkemuseum, og besøker Noraker Gård hvor vi får høre om gårdshistorie og får prøvesmake rakfisken som Valdres er så kjent for. Vi bor alle nettene på Scandic Fagernes som ligger med utsikt over Strondafjorden og snødekte fjell midt i Valdres.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Opplev Norsk vintereventyr i Valdres

Inkludert ett innholdsrikt program

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 5190
Sted: Norge, Valdres
Avreisedato: 15. februar 2021
Avreisested: Kristiansand
Hjemreisedato: 18. februar 2021

Program

Mandag: Hjem – Valdres Bussen starter fra Kristiansand om morgenen og tar på deltagere langs E-18 inn til Sandvika jernbanestasjon. Her kjører vi inn i landet langs Tyrifjorden forbi Sundvollen til Hadeland. Her gjør vi et stopp ved Hadeland Glassverk hvor vi har inkludert dagens lunsj. Etter besøket her fortsetter vi forbi Gran, langs Randsfjorden opp til Dokka. Herfra er det ikke langt igjen til Fagernes hvor vi skal bo 3 netter på Scandic Fagernes med utsikt over Strondafjorden, og innendørs basseng. Vi samles til felles middag om kvelden.

Tirsdag og onsdag: I Valdres Vi har frokost og middag inkludert hver dag. Den ene dagen skal vi tilbringe i nærområdet. Vi starter dagen med et besøk på Valdres Folkemuseum. Her får vi med oss en guide som forteller om gardsliv, byggeskikk og folkemusikk. Vi kan også se oss rundt i den fantastiske bunad-utstillingen de har i museet her. Etter besøket her drar vi ut til Noraker Gård. Her får vi en omvisning på gården hvor vi får høre om gårdshistorie, fiskeoppdrett og rakfiskproduksjon som de er kjent for i Valdres. Vi får også en liten smaksprøve før vi returnerer til Fagernes. Den andre dagen skal vi til fjells. Vi tar det litt med ro om formiddagen før vi setter kursen til fjells. Vårt første stopp for dagen er Hegge Stavkirke som har en historie tilbake til 1216. Etter besøket her fortsetter vi opp til Beitostølen. Her skal vi besøke Lyskapellet som ble reist etter at Erling og Anna Stordahl testamenterte midler til å bygge et kapell på Beitostølen. Resultatet er et koselig, lite kapell med nydelig glassmaleri. Om ettermiddagen er det også mulighet til å bestille kanefart for de som ønsker det (mot tillegg). Vi samles også til dagens middag rundt bålet, før vi returnerer til Fagernes tidlig kveld.

Torsdag: Valdres – hjem Vi spiser frokost på hotellet før vi setter kursen hjemover. Vi følger E-16 forbi Nes og Hønefoss frem til Sandvika. Her kjører vi ut på E-18 og følger denne sørover tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All busstransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*1 lunsj
*3 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 050,-
*Kanefart på Beitostølen kr. 300,- (per person, må forhåndsbestilles 30 dager før avreise)