Førjulstid i vintereventyret Tromsø

«…oppleve majestetiske fjell og vakre fjorder på utflukt til Sommarøy»

Avreisedato: 03. desember 2021 | 4 dager | Turpris: 7190

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Bli med til et vinterkledd Tromsø!

…med middag i gamme hvor vi blir underholdt med samisk historie og joik!

Bli med oss til vintereventyret i Tromsø. Byen er pyntet i butikker og gater dekorert til jul. Julemarkedet i byen er på plass med lokale produkter både med mat, drikke og andre spennende ting. Mørketida ligger over byen, men vi kan oppleve fantastiske farger og lys når sola kjemper med å komme opp over horisonten, og er vi heldige får vi oppleve det fantastiske nordlyset som danser over vinterhimmelen. Bli med til Tromsø og kom i førjulsstemning.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Nordlysjakt og førjulsidyll

Opplev et vinterkledd Tromsø

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 7190
Sted: Norge, Tromsø
Avreisedato: 03. desember 2021
Avreisested: Gardermoen (Kristiansand)
Hjemreisedato: 06. desember 2021

Program

Fredag: Hjem – Tromsø Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 til Oslo og videre opp til Gardermoen. Her sjekker vi inn på flyet til Tromsø, avgang kl.15,05. Etter drøye 1,5 time lander vi i Nord-Norges hovedstad, Tromsø. Herfra er det ikke langt inn til sentrum hvor vi skal bo 3 netter på vårt hotell midt i byen. Vi samles til felles middag om kvelden.

Lørdag og søndag: I Tromsø Vi har frokost inkludert hver dag. Den første dagen får vi med oss lokalguide som tar oss med på vandretur i den historiske gamlebyen i Tromsø. Her får vi høre historier om byen, folka og bygningene. Resten av dagen fri i sentrum til shopping og hygge. Om kvelden drar vi ut av byen for å besøke en samisk familie som har 300 reinsdyr på vinterbeite. Vi får mulighet til å mate reinsdyrene før vi går inn i gamma hvor vi får servert kveldens middag, og blir underholdt med samisk historie, joik og andre historier. Er været på vår side og det er klarvær er det gode muligheter til å se nordlyset denne kvelden. Vi returnerer til Tromsø utpå sen kveld. Det er også mulighet for de som ønsker å bli med på en 15-20 minutters sledetur med reinsdyrene (må forhåndsbestilles – se tillegg). Søndag drar vi på utflukt til Sommarøy. Selv om det er mørketid så får vi oppleve majestetiske fjell, og vakre fjorder. Vi kjører gjennom fjorder og små lokale bygder, og stopper ved Sommarøy Arctic Hotel hvor vi tar en pause og får servert en enkel lunsj. Er vi heldige får vi se reinsdyr på land, og hvaler like ved kysten. Vi er tilbake i Tromsø utpå ettermiddagen.  Resten av dagen er fri, og vi kan anbefale en tur til Ishavskatedralen eller hva med å dra opp med Fjellheisen som tar deg opp til 421 meter over havet med en fantastisk utsikt over Tromsø og områdene rundt?

Mandag: Tromsø – hjem Frokost på hotellet før vi får formiddagen fri til å slappe av og utforske byen nærmere. Vi blir hentet med buss som tar oss med til flyplassen i Tromsø. Her sjekker vi inn på flyet til Oslo, avgang kl.15,00. Etter knappe 2 timer lander vi på Gardermoen og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*3 overnattinger i delt dobbeltrom
*3 frokoster
*1 lunsj
*2 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 1 530,-
*Sledetur med reinsdyr (15-20 minutter) kr. 300,- (per person, må forhåndsbestilles senest 30 dager før avreise)