Vinterpause på Costa Blanca – Calpe

«…besøke den sjarmerende fjellandsbyen Guadalest, som ligger vakkert til 595 meter over havet»

Avreisedato: 03. november 2023 | 15 dager | Turpris: 13590

Bestill reise
Denne reisen er utgått - se gjerne våre nye reiser!
Flyreiser

Det gode liv langs den spanske kysten

Vi besøker den enestående fjellandsbyen Guadalest

Ta en pause fra den mørkeste tida her hjemme og bli med oss til Calpe langs deilige Costa Blanca. Vi bor i badebyen Calpe som ligger i hjertet av den populære kyststrekningen Costa Blanca. Vi bor sentralt i byen på hotell med eget bassengområde, har kort vei til stranden og utsikt mot den kjente klippen Penon Ifach, som ruver 322 meter over havet. Men Spania byr på mer enn strender, svømmebasseng og en endeløs rekke av strandhoteller… Bli med oss når vi drar på utflukter til små landsbyer i innlandet, samt storbyen Murcia som lokker med sin sjarmerende gamleby og spennende historie.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Deilig klima på Costa Blanca

Inkludert 3 utflukter under oppholdet

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 13590
Sted: Spania, Costa Blanca, Calpe
Avreisedato: 03. november 2023
Avreisested: Sandefjord Torp (Kristiansand)
Hjemreisedato: 17. november 2023

Program

Fredag: Hjem – Calpe Bussen starter fra Kristiansand og tar på deltakere langs E-18 frem til Sandefjord. Her sjekker vi inn på flyet direkte til Alicante, avgang kl. 20,20. Etter ca 3,5 timer ankommer vi Spania, hvor bussen tar oss med det korte stykket til Calpe. Her sjekker vi inn på RH Ifach Hotel som ligger i kort gangavstand fra stranden, har et flott bassengområde, og utsikt mot den kjente Calpe-klippen. Alle rom har balkong, gratis wifi, innnen- og utendørs svømmebasseng, bar og restaurant er noen få stikkord som beskriver hotellet.

Lørdag – torsdag: I Calpe Frokost inkludert hver dag, samt felles middag 11 kvelder. En dag skal vi på utflukt til Murcia. Her får vi først se sitronpantasjene som omgir byen, før vi fortsetter inn til sentrum hvor vi får en rundtur, samt at vi skal besøke den flotte katedralen. Vi får også tid på egenhånd til å spise lunsj, samt se oss rundt. En annen dag skal vi besøke den sjarmerende fjellandsbyen Guadalest, som ligger vakkert til 595 meter over havet. Landsbyen har kun 200 innbyggere og sies å være det mest besøkte stedet i denne delen av Spania. Byen ble bygget av maurere allerede i det 7.århundre og var en muslimsk landsby. De trange, brosteinsbelagte smugene med kafeer og butikker lokker turister på søken etter det «ekte Spania». På vei opp hit stopper vi først i Xalo hvor vi skal prøvesmake ekte spansk skinke, ost og vin. Videre kjører vi over «Rottepasset» med en fantastisk utsikt. På det høyeste punktet stopper vi for enkel felles lunsj med flott utsikt. En tredje dag skal vi på utlfukt langs kysten sørover. Vårt første stopp for dagen er er den fargerike og sjarmerende kystbyen Villajoyosa. Etter besøket her fortsetter vi til turistmagneten Benidorm som fra å være en liten fiskelandsby på 60-tallet, nå er en av de største feriestedene i Europa. Vi drar rett til gamlebyen, her finner vi smale brostenslagte gater og området Basques som er kjent for uendelig mange tapasrestauranter. Vi returnerer til Calpe utpå ettermiddagen. Ellers får vi også mange dager hvor vi kan dra på småutflukter i nærområdet eller hva med å gå opp til toppen av Penon Ifach?

Fredag: Calpe – hjem Vi spiser frokost på hotellet og får fri om formiddagen før vi kjører til flyplassen i Alicante. Her sjekker vi inn på flyet til Sandefjord Torp, avgang kl.15,55. Etter 3,5 timer lander vi i Norge og tar plass i bussen som tar oss de siste milene tilbake til våre påstigningssteder.

Prisen inkluderer

*All buss- og flytransport
*14 overnattinger i delt dobbeltrom
*14 frokoster
*1 lunsj
*11 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 4 550,-