Vinterpause i Sør-Spania – Almunecar

«…alle rommene har balkong, svømmebassenget er oppvarmet og det er bar og restaurant på hotellet»

Avreisedato: 17. januar 2025 | 15 dager | Turpris: 13990

Bestill reise
Antall ledige plasser igjen: Over 15
Flyreiser

Deilig vinterpause på Solkysten!

Det er tre inkluderte utflukter under vårt opphold i Sør-Spania!

Ta en pause fra mørke dager, kulde og snø, og få noen deilige dager i det Sørlige Spania. Vi bor i byen Almunecar som ligger langs Spanias sørlige kyststripe, kjent for sin litt røffe natur med klipper som stuper ned i havet, koselige, små fiskerlandsbyer, og små bukter med sandstrender. Vi bor på vårt ****hotell som ligger med kort avstand til restauranter, butikker og barer. Byen har en koselig gamleby med et arabisk fort fra maurernes tid, botanisk have med samlinger av tropiske planter, samt rester av den gamle fiskehavnen.

 

 Tilbake til reiseoversikt

Avreise fra Trondheim

Nyt det deilige spanske klimaet

Reiseleder med på hele turen

Reisefakta

Turpris: 13990
Sted: Spania, Costa del Sol, Almunecar
Avreisedato: 17. januar 2025
Avreisested: Trondheim Lufthavn Værnes
Hjemreisedato: 31. januar 2025

Program

Fredag 17. januar: Hjem – Almunecar Vi har fremmøte på Værnes på egenhånd. Her møter vi reiselederen og de andre, og sjekker inn på flyet til Malaga, avgang kl.11,55. Etter 4 timer lander vi , og tar plass i bussen som tar oss de siste 1,5 timene frem til Almunecar. Her sjekker vi inn på ****Victoria Playa Hotel som blir vårt hjem de neste 14 nettene. Hotellet ligger 5 minutters gange fra stranda, og 15 minutter fra det historiske sentrum. Alle rommene har balkong, svømmebassenget er oppvarmet og det er bar og restaurant på hotellet.

Lørdag 18. – torsdag 30. januar: I Almunecar Vi har frokost inkludert hver morgen, felles middag 11 dager og vi har inkludert 3 utflukter under oppholdet. En dag drar vi på utflukt til området Alpujarra. Vi starter med å kjøre nede i dype daler med vakkert landskap, før vi fortsetter gjennom appelsin- og sitronplantasjer, videre til mandel- og olivenlunder og vinranker, og når vi kommer opp mot toppene er det pinjetrær som dominerer. Vi skal besøke 2 koselige landsbyer som ligger høyt oppe i fjellene med fantastisk utsikt, Pampaneira og Capileira. Arkitekturen bærer preg av å ha vært okkupert av maurerne i over 250 år, fra begge sider har man en fantastisk utsikt over dalen og opp mot Sierra Nevada hvor de snøkledde toppene møter den blå himmelen. Vi gjør også et stopp hos en skinkeprodusent, og har inkludert felles lunsj denne dagen. En annen dag starter vi med besøk i den koselige fiskerlandsbyen Nerja. Herfra fortsetter vi inn i landet i regionen La Axarquia. Dette området er kjent for sine tropiske dalfører hvor kiwi, avocado og mango vokser. Vi besøker også den hvitkalkede byen Frigliana som med sine trange, brosteinsbelagte gater og fantastiske utsikt er vel verdt et besøk. Den siste utfluktsdagen går til  Granada. Her starter vi med besøk på Alhambrahøyden,hvor vi får se de imponerende byggverkene utenfra, samt høre historien (inngang til Alhambra borgen ikke inkludert). Herfra går vi ned gjennom den flotte parken ned til sentrum og gamlebyen før vi ender opp på hovedplassen i sentrum Plaza Bib-Rambla, hvor vi får fritid til lunsj. Vi returnerer til Almunecar utpå ettermiddagen. NB! gåturen fra Alhambra til sentrum er ca. 3km, og ikke flatt terreng. Vi anbefaler derfor de som er dårlige til bens å ta turisttoget som går fra Alhambra gjennom gamlebyen (billett ikke inkludert). Ellers har vi god tid til å slappe av og kose oss på strandpromenaden, eller i den hyggelige gamlebyen.

Fredag 31. januar: Almunecar – hjem Vi får med oss frokostpakker før vi tar plass i bussen. Denne tar oss med til flyplassen i Malaga, hvor vi sjekker inn på morgenflyet til Trondheim. Etter 4 timer lander vi på Værnes kl.11,15 og tar farvel med reiselederen og de andre deltakerne for denne gang.

Prisen inkluderer

*All fly- og busstransport
*14 overnattinger i delt dobbeltrom
*14 frokoster
*1 lunsj
*11 middager
*Alle utflukter som beskrevet
*Reiseleder med på hele turen

Tillegg

*Enkeltrom kr. 4 200,-

Kart